2
POLSKI
Gratulujemy zakupu super automatycznego ekspresu do
kawy Saeco Moltio One Touch Milk Carafe!
Aby w pełni korzystać z serwisu obsługi klienta Saeco,
zarejestruj swój produkt na stronie internetowej
www.saeco.com/welcome.
Urządzenie jest przeznaczone do przygotowywania kawy
espresso z pełnych ziaren i jest wyposażone w dzbanek
na mleko do przygotowywania idealnego cappuccino lub
mleka z kawą (latte macchiato) w prosty i szybki sposób. W
niniejszej instrukcji zawarto wszelkie informacje niezbędne
do zainstalowania, użytkowania, czyszczenia i odwapniania
urządzenia.
SPIS TREŚCI
WA Ż N E ............................................................................................................ 4
Zasady bezpieczeństwa .............................................................................................................................4
Uwaga.......................................................................................................................................................4
Ostrzeżenia ...............................................................................................................................................6
Zgodność z przepisami prawnymi ............................................................................................................7
INSTALACJA ..................................................................................................... 8
Schemat produktu ....................................................................................................................................8
Opis ogólny ...............................................................................................................................................9
OPERACJE WSTĘPNE .......................................................................................10
Opakowanie urządzenia ..........................................................................................................................10
Instalacja urządzenia ..............................................................................................................................10
PIERWSZE URUCHOMIENIE ..............................................................................13
Napełnianie obwodu ...............................................................................................................................13
Automatyczny cykl płukania/czyszczenia ................................................................................................15
Ręczny cykl płukania ...............................................................................................................................15
Pomiar i programowanie twardości wody ...............................................................................................19
Instalacja ltra wody „INTENZA+” ...........................................................................................................20
Wymiana ltra wody „INTENZA+” ...........................................................................................................22
ZMIANA KAWY ZIARNISTEJ ..............................................................................23
Wyjmowanie pojemnika na kawę ziarnistą .............................................................................................23
Wkładanie pojemnika na kawę ziarnistą .................................................................................................24
Wybór kawy ziarnistej .............................................................................................................................26
Cykl opróżnienia kawy.............................................................................................................................27
REGULACJA ....................................................................................................28
Saeco Adapting System ...........................................................................................................................28
Regulacja młynka ceramicznego ............................................................................................................28
Regulacja aromatu (intensywności kawy) ...............................................................................................29
Regulacja dozownika kawy .....................................................................................................................30
Regulacja ilości kawy w liżance ............................................................................................................31
PARZENIE KAWY I KAWY ESPRESSO ..................................................................32
Parzenie kawy i kawy espresso na bazie kawy ziarnistej .........................................................................32
Parzenie kawy i kawy espresso na bazie kawy wstępnie zmielonej .........................................................33