3
POLSKI
PARZENIE KAWY ESPRESSO I DUŻEJ KAWY ESPRESSO ........................................30
Parzenie kawy espresso i dużej kawy espresso na bazie kawy ziarnistej ............................................30
Parzenie kawy espresso i dużej kawy espresso na bazie kawy wstępnie zmielonej ............................31
PARZENIE DUŻEJ KAWY (CLASSIC COFFEE) ........................................................32
Parzenie dużej kawy (Classic Co ee) na bazie kawy ziarnistej ...........................................................32
Parzenie dużej kawy (Classic Co ee) na bazie kawy wstępnie zmielonej ...........................................33
DZBANEK NA MLEKO .......................................................................................35
Napełnianie dzbanka na mleko .........................................................................................................35
Wkładanie dzbanka na mleko ............................................................................................................36
Wyjmowanie dzbanka na mleko ........................................................................................................36
Opróżnianie dzbanka na mleko..........................................................................................................37
PARZENIE CAPPUCCINO ...................................................................................38
Regulacja ilości cappuccino w liżance ..............................................................................................40
SPIENIANIE MLEKA .........................................................................................42
Regulacja ilości spienionego mleka w liżance ..................................................................................46
NALEWANIE GORĄCEJ WODY ............................................................................48
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA .........................................................................51
Codzienne czyszczenie urządzenia .....................................................................................................51
Cotygodniowe czyszczenie urządzenia ...............................................................................................53
Czyszczenie pojemnika na wodę ........................................................................................................53
Codzienne czyszczenie dzbanka na mleko .........................................................................................54
Cotygodniowe czyszczenie dzbanka na mleko ...................................................................................58
Comiesięczne czyszczenie dzbanka na mleko ....................................................................................62
Cotygodniowe czyszczenie bloku kawy ..............................................................................................67
Comiesięczne smarowanie bloku kawy ..............................................................................................71
Comiesięczne czyszczenie bloku kawy przy pomocy pastylek odtłuszczających .................................72
Comiesięczne czyszczenie pojemnika na kawę ziarnistą ....................................................................75
ODWAPNIANIE ...............................................................................................75
Faza przygotowania ...........................................................................................................................76
Faza odwapniania ..............................................................................................................................78
Faza płukania.....................................................................................................................................79
Przerwanie cyklu odwapniania ..........................................................................................................81
PROGRAMOWANIE ..........................................................................................82
Można ustawić następujące parametry .............................................................................................82
Programowanie urządzenia ...............................................................................................................83
OBJAŚNIENIE SYMBOLI NA WYŚWIETLACZU ......................................................85
ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW .......................................................................90
OSZCZĘDNOŚĆ ENERGII ...................................................................................93
Stand-by ............................................................................................................................................93
WŁAŚCIWOŚCI TECHNICZNE .............................................................................93
USTAWIENIA FABRYCZNE.................................................................................94
GWARANCJA I OBSŁUGA KLIENTA .....................................................................94
Gwarancja..........................................................................................................................................94
Obsługa klienta..................................................................................................................................94
ZAMAWIANIE PRODUKTÓW KONSERWACYJNYCH ..............................................95