3
POLSKI
SPIS TREŚCI
WA Ż N E ............................................................................................................ 4
Zasady bezpieczeństwa ................................................................................................................... 4
Uwaga............................................................................................................................................. 4
Ostrzeżenia ..................................................................................................................................... 6
Zgodność z przepisami prawnymi .................................................................................................. 7
INSTALACJA ..................................................................................................... 8
Schemat produktu .......................................................................................................................... 8
Opis ogólny ..................................................................................................................................... 9
OPERACJE WSTĘPNE .......................................................................................10
Opakowanie urządzenia ................................................................................................................ 10
Instalacja urządzenia .................................................................................................................... 10
PIERWSZE URUCHOMIENIE ..............................................................................12
Napełnianie obwodu ..................................................................................................................... 12
Automatyczny cykl płukania/autooczyszczania ............................................................................. 13
Ręczny cykl płukania ..................................................................................................................... 14
Pomiar i programowanie twardości wody ..................................................................................... 16
Instalacja ltra wody „INTENZA+” ................................................................................................. 17
Wymiana ltra wody „INTENZA+” .................................................................................................19
REGULACJA ....................................................................................................20
Saeco Adapting System ................................................................................................................. 20
Regulacja młynka ceramicznego ................................................................................................... 20
Regulacja aromatu (intensywności kawy) ..................................................................................... 21
Regulacja dozownika .................................................................................................................... 22
Regulacja ilości kawy w liżance .................................................................................................. 23
PARZENIE KAWY I KAWY ESPRESSO ..................................................................24
Parzenie kawy i kawy espresso na bazie kawy ziarnistej ............................................................... 24
Parzenie kawy i kawy espresso na bazie kawy wstępnie zmielonej ............................................... 25
WYTWARZANIE PARY / PRZYGOTOWYWANIE CAPPUCCINO ................................26
NALEWANIE GORĄCEJ WODY ............................................................................27
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA .........................................................................28
Codzienne czyszczenie urządzenia ................................................................................................ 28
Codzienne czyszczenie pojemnika na wodę .................................................................................. 29
Codzienne czyszczenie klasycznej przystawki do spieniania mleka ............................................... 30
Cotygodniowe czyszczenie urządzenia .......................................................................................... 30
Cotygodniowe czyszczenie klasycznej przystawki do spieniania mleka ......................................... 30
Cotygodniowe czyszczenie bloku kawy ......................................................................................... 31
Comiesięczne smarowanie bloku kawy ......................................................................................... 34
Comiesięczne czyszczenie bloku kawy przy pomocy pastylek odtłuszczających ............................ 35
Comiesięczne czyszczenie pojemnika na kawę ziarnistą ................................................................ 37
ODWAPNIANIE ...............................................................................................38
OBJAŚNIENIE SYMBOLI NA WYŚWIETLACZU ......................................................42
ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW .......................................................................45
OSZCZĘDNOŚĆ ENERGII ...................................................................................47
Stand-by ....................................................................................................................................... 47
Utylizacja urządzenia .................................................................................................................... 47
WŁAŚCIWOŚCI TECHNICZNE .............................................................................48
GWARANCJA I OBSŁUGA KLIENTA .....................................................................48
Gwarancja ..................................................................................................................................... 48
Obsługa klienta ............................................................................................................................. 48
ZAMAWIANIE ŚRODKÓW DO KONSERWACJI ......................................................49