3
POLSKI
Regulacja dozownika kawy ...............................................................................................................23
Regulacja ilości kawy w liżance ......................................................................................................24
PARZENIE KAWY ESPRESSO I DUŻEJ KAWY ESPRESSO ........................................25
Parzenie kawy espresso lub dużej kawy espresso na bazie kawy ziarnistej ........................................25
Parzenie kawy espresso lub dużej kawy espresso na bazie kawy wstępnie zmielonej .......................26
DZBANEK NA MLEKO .......................................................................................27
Napełnianie dzbanka na mleko .........................................................................................................27
Wkładanie dzbanka na mleko ............................................................................................................28
Wyjmowanie dzbanka na mleko ........................................................................................................28
Opróżnianie dzbanka na mleko..........................................................................................................29
PARZENIE CAPPUCCINO ...................................................................................30
Regulacja ilości cappuccino w liżance ..............................................................................................32
SPIENIANIE MLEKA .........................................................................................34
Regulacja ilości spienionego mleka w liżance ..................................................................................36
NALEWANIE GORĄCEJ WODY ............................................................................38
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA .........................................................................40
Codzienne czyszczenie urządzenia .....................................................................................................40
Czyszczenie pojemnika na wodę ........................................................................................................41
Codzienne czyszczenie dzbanka na mleko .........................................................................................42
Cotygodniowe czyszczenie urządzenia ...............................................................................................45
Cotygodniowe czyszczenie dzbanka na mleko ...................................................................................45
Cotygodniowe czyszczenie bloku kawy ..............................................................................................50
Comiesięczne czyszczenie dzbanka na mleko ....................................................................................53
Comiesięczne smarowanie bloku kawy ..............................................................................................58
Comiesięczne czyszczenie bloku kawy przy pomocy pastylek odtłuszczających .................................59
Comiesięczne czyszczenie pojemnika na kawę ziarnistą ....................................................................62
ODWAPNIANIE ...............................................................................................62
Faza przygotowania ...........................................................................................................................63
Faza odwapniania ..............................................................................................................................64
Faza płukania.....................................................................................................................................66
Przerwanie cyklu odwapniania ..........................................................................................................68
PROGRAMOWANIE ..........................................................................................69
Można ustawić następujące parametry .............................................................................................69
Programowanie urządzenia ...............................................................................................................70
OBJAŚNIENIE SYMBOLI NA WYŚWIETLACZU ......................................................72
ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW .......................................................................76
OSZCZĘDNOŚĆ ENERGII ...................................................................................79
Stand-by ............................................................................................................................................79
WŁAŚCIWOŚCI TECHNICZNE .............................................................................79
USTAWIENIA FABRYCZNE.................................................................................80
GWARANCJA I OBSŁUGA KLIENTA .....................................................................80
Gwarancja..........................................................................................................................................80
Obsługa klienta..................................................................................................................................80
ZAMAWIANIE PRODUKTÓW KONSERWACYJNYCH ..............................................81