13.1. Tworzenie profilu .................................................................................. 33
13.2. Konstrukcja profilu ............................................................................... 34
13.2.1. Ustawienia ........................................................................................... 34
13.2.2. Mody pracy .......................................................................................... 35
13.2.3. Odczyt ................................................................................................ 35
13.2.4. Jednostki ............................................................................................. 36
14. MODY PRACY – informacje ogólne .................................................. 37
14.1. Wybór modu pracy ............................................................................... 38
14.2. Parametry związane z modem pracy ....................................................... 38
14.3. Przyciski szybkiego dostępu, czujniki zbliżeniowe ..................................... 39
14.3.1. Czujniki zbliżeniowe .............................................................................. 39
14.3.2. Automatyczne otwieranie drzwiczek ........................................................ 39
14.4. Informacje .......................................................................................... 40
14.5. Wydruki .............................................................................................. 40
14.6. Profile ................................................................................................. 42
15. WAŻENIE ........................................................................................ 42
15.1. Wybór jednostki ważenia ....................................................................... 42
15.2. Zasady poprawnego ważenia ................................................................. 43
15.3. Wypoziomowanie wagi .......................................................................... 43
15.4. Zerowanie wagi .................................................................................... 44
15.5. Tarowanie wagi .................................................................................... 44
15.6. Wykorzystanie współczynnika kompensacji wyporności powietrza ............... 45
15.7. Dodatkowe parametry związane z ważeniem ........................................... 47
15.8. Minimalna naważka. ............................................................................. 49
15.9. Współpraca z TITRATORAMI .................................................................. 51
15.10. Warunki środowiskowe – drgania ....................................................... 51
16. LICZENIE SZTUK ............................................................................. 55
16.1. Ustawienia dodatkowe związane z liczeniem detali .................................... 55
16.2. Liczenie detali – przyciski szybkiego dostępu ........................................... 56
16
.3. Ustawienie masy wzorca przez wpisanie znanej masy detalu ...................... 56
16.4. Ustawienie masy wzorca przez wyznaczenie masy detalu .......................... 57
16.5. Pobranie masy detalu z bazy danych ...................................................... 57
16.6. Aktualizacja masy detalu w bazie danych ................................................ 58
16.7. Procedura liczenia detali ........................................................................ 58
16.8. Doważanie w funkcji liczenia detali ......................................................... 58
16.9. Dozowanie w funkcji liczenia detali ......................................................... 59
17. DOWAŻANIE ................................................................................... 60
17.1. Wykorzystanie progów doważania .......................................................... 60
17.2. Ustawienia dodatkowe związane z doważaniem ........................................ 61
18. DOZOWANIE ................................................................................... 61
18.1. Wykorzystanie bazy towarów w dozowaniu .............................................. 61
18.2. Ustawienia dodatkowe związane z dozowaniem ........................................ 62
19. ODCHYŁKI WZGLĘDEM MASY WZORCA ........................................... 62
19.1. Porównywanie próbki z masą wzorca ...................................................... 63
19.2. Doważanie, dozowanie w funkcji odchyłek procentowych ........................... 63
19.3. Interpretacja funkcji poprzez bargraf ...................................................... 64
19.4. Ustawienia dodatkowe związane z odchyłkami ......................................... 65