2
POLSKI
Gratulujemy zakupu super automatycznego ekspresu
do kawy Saeco Moltio One Touch Cappuccino!
Aby w pełni korzystać z serwisu obsługi klienta Saeco, zareje-
struj swój produkt na stronie internetowej
www.philips.com/welcome.
Niniejsza instrukcja obsługi dotyczy modelu HD8769.
Urządzenie jest przeznaczone do przygotowywania kawy
espresso z pełnych ziaren i jest wyposażone w dzbanek na
mleko do przygotowywania idealnego cappuccino lub mle-
ka z kawą (latte macchiato) w prosty i szybki sposób.
W niniejszej instrukcji zawarto wszelkie informacje niezbęd-
ne do zainstalowania, użytkowania, czyszczenia i odwap-
niania urządzenia.
SPIS TREŚCI
WA Ż N E ............................................................................................................ 4
Zasady bezpieczeństwa .............................................................................................................................4
Uwaga.......................................................................................................................................................4
Ostrzeżenia ...............................................................................................................................................6
Zgodność z przepisami prawnymi ............................................................................................................7
INSTALACJA ..................................................................................................... 8
Schemat produktu ....................................................................................................................................8
Opis ogólny ...............................................................................................................................................9
OPERACJE WSTĘPNE .......................................................................................10
Opakowanie urządzenia ..........................................................................................................................10
Instalacja urządzenia ..............................................................................................................................10
PIERWSZE URUCHOMIENIE ..............................................................................13
Napełnianie obwodu ...............................................................................................................................13
Automatyczny cykl płukania/czyszczenia ................................................................................................14
Ręczny cykl płukania ...............................................................................................................................14
Pomiar i programowanie twardości wody ...............................................................................................18
Instalacja ltra wody „INTENZA+” ...........................................................................................................19
Wymiana ltra wody „INTENZA+” ...........................................................................................................21
ZMIANA KAWY ZIARNISTEJ ..............................................................................22
Wyjmowanie pojemnika na kawę ziarnistą .............................................................................................22
Wkładanie pojemnika na kawę ziarnistą .................................................................................................23
Wybór kawy ziarnistej .............................................................................................................................25
Cykl opróżnienia kawy.............................................................................................................................26
REGULACJA ....................................................................................................27
Saeco Adapting System ...........................................................................................................................27
Regulacja młynka ceramicznego ............................................................................................................27
Regulacja aromatu (intensywności kawy) ...............................................................................................28
Regulacja dozownika kawy .....................................................................................................................29
Regulacja ilości kawy w liżance ............................................................................................................30
PARZENIE KAWY I KAWY ESPRESSO ..................................................................31
Parzenie kawy i kawy espresso na bazie kawy ziarnistej .........................................................................31
Parzenie kawy i kawy espresso na bazie kawy wstępnie zmielonej .........................................................32