11
2 / UŻYTKOWANIE URZĄDZENIA
PL
TTEERRMMOOOOBBIIEEGG
(zalecana temperatura
119900°°CC
- min. 35°C i maks. 250°C)
•Pieczenie odbywa się przy użyciu grzałki znajdującej się w środku piekarnika i wentylatora
mieszającego powietrze.
•Szybki wzrost temperatury: Niektóre potrawy mogą być włożone do zimnego piekarnika.
•Zalecane dla zachowania soczystości białego mięsa, ryb i warzyw.
Do pieczenia kilku dań naraz na maksymalnie 3 poziomach.
TTRRYYBB PPOOŁŁĄĄCCZZOONNYY
(zalecana temperatura
118800°°CC
- min. 35°C i maks. 230°C)
•Pieczenie odbywa się przy użyciu grzałki dolnej i górnej oraz wentylatora mieszającego
powietrze.
•Trzy połączone źródła ciepła: silne grzanie z dołu, lekki termoobieg i bardzo delikatny grill do
przyrumienienia.
•Zalecany do quiche, ciast typu “tourte”, tart z soczystymi owocami, pieczonych najlepiej w
glinianych naczyniach.
TTRRAADDYYCCYYJJNNYY EEKKOO
(zalecana temperatura
220000°°CC
- min. 35°C i maks. 275°C)
•Pieczenie odbywa się przy użyciu dolnej i górnej grzałki.
•Tryb ten umożliwia oszczędność energii przy zachowaniu dobrej jakości pieczenia.
•Tryb EKO służy za podstawę etykiety energetycznej.
•Każde pieczenie odbywa się
bbeezz nnaaggrrzzeewwaanniiaa..
TTUURRBBOO GGRRIILLLL
(zalecana temperatura
1
19900°°CC
- min. 100°C i maks. 250°C)
•Pieczenie odbywa się na przemian przy użyciu górnej grzałki i wentylatora mieszającego
powietrze.
•Wstępne nagrzanie jest niepotrzebne. Soczysty i chrupiący z wszystkich stron drób i pieczenie.
•Umieścić naczynie do zbierania tłuszczu na dolnym poziomie.
•Zalecany w przypadku każdego drobiu i pieczeni, gdyż pozwala upiec dogłębnie udziec lub
żeberka wołowe Zachowuje soczystość filetów rybnych.
GGRRIILLLL MMOOCCNNYY
(zalecana temperatura
223300°°CC
- min. 100°C i maks. 275°C)
•Pieczenie odbywa się przy użyciu górnej grzałki bez mieszania powietrza.
•Nagrzać piekarnik przez 5 minut.
•Zalecane do rumienienia zapiekanek warzywnych, makaronu lub owoców, umieszczonych na
ruszcie.
GGRRIILLLL ŚŚRREEDDNNII
(zalecana temperatura
221100°°CC
- min. 100°C i maks. 275°C)
•Pieczenie odbywa się przy użyciu górnej grzałki.
•Wstępne nagrzanie jest niepotrzebne. Soczysty i chrupiący z wszystkich stron drób i pieczenie.
•Umieścić naczynie do zbierania tłuszczu na dolnym poziomie.
•Zalecany w przypadku każdej
ppiieecczzeennii
z rożna, gdyż pozwala upiec dogłębnie
uuddzziieecc
lub
żżeebbeerrkkaa wwoołłoowwee
. Zachowuje soczystość filetów
rryybbnnyycchh
.
*
*
ZALECENIA DOTYCZĄCE PIECZENIA W TRYBIE “EKSPERT”
••
* Sekwencje użyte w pisemnej informacji podanej na etykiecie efektywności energetycznej zgodnie z normą europejską EN
50304 oraz według dyrektywy europejskiej 2002/40/WE.