PL 3/ TRYBY PRACY PIEKARNIKA
R
R
O
O
Z
Z
M
M
R
R
A
A
Ż
Ż
A
A
N
N
I
I
E
E
(zalecana temperatura
3
3
5
5
°
°
C
C
- minimalna 35°C i maksymalna 75°C)
•
Rozmrażanie potraw odbywa się za pomocą ograniczonej ilości ciepła i mieszanego
powietrza.
•
Idealne w przypadku delikatnych potraw (tarty z owocami, tarty z kremem itp.).
•
Rozmrażanie mięsa, bułek itp. odbywa się w temperaturze 50°C (mięso położone
na ruszcie, pod którym umieszcza się naczynie służące do zbierania niejadalnego soku
z rozmrażania).
T
T
R
R
Y
Y
B
B
T
T
R
R
A
A
D
D
Y
Y
C
C
Y
Y
J
J
N
N
Y
Y
(zalecana temperatura
2
2
0
0
0
0
°
°
C
C
- minimalna 75°C i maksymalna 250°C)
•
Pieczenie odbywa się przy użyciu dolnej i górnej grzałki.
•
Zalecane wstępne nagrzanie.
G
G
R
R
Z
Z
A
A
N
N
I
I
E
E
D
D
O
O
L
L
N
N
E
E
P
P
U
U
L
L
S
S
A
A
C
C
Y
Y
J
J
N
N
E
E
(zalecana temperatura
1
1
5
5
0
0
°
°
C
C
- minimalna 75°C i maksymalna 250°C)
•
Pieczenie odbywa się przy użyciu dolnej grzałki wraz z niewielkim udziałem grilla i
wentylatora mieszającego powietrze.
•
Umieścić ruszt na dolnym poziomie
•
Zalecane dla wilgotnych potraw (quiche, tarty z soczystymi owocami...). Ciasto
będzie dobrze upieczone pod spodem. Zalecane dla dań, które „rosną” (keks, brioche,
ciasto drożdżowe typu kouglof...) oraz sufletów, które nie będą zbyt mocno
przypiekane na wierzchu.
G
G
R
R
I
I
L
L
L
L
Ś
Ś
R
R
E
E
D
D
N
N
I
I
(zalecana temperatura
2
2
3
3
0
0
°
°
C
C
- minimalna 100°C i maksymalna 275°C)
•
Pieczenie odbywa się przy użyciu grzałki górnej.
•
Jest zalecany do grillowania kotletów, kiełbas, kromek chleba, gamba, które są
umieszczane na ruszcie.
G
G
R
R
I
I
L
L
L
L
M
M
O
O
C
C
N
N
Y
Y
(zalecana temperatura
2
2
1
1
0
0
°
°
C
C
- minimalna 100°C i maksymalna 275°C)
•
Pieczenie odbywa się przy użyciu górnej grzałki.
•
Jest zalecany do grillowania kotletów, kiełbas, kromek chleba, gamba, które są
umieszczane na ruszcie.
Uwaga
Każde pieczenie odbywa się przy zamkniętych drzwiach piekarnika.
14
*
Sekwencje użyte w pisemnej informacji podanej na etykiecie efektywności energetycznej zgodnie z
normą europejską EN 50304 oraz według dyrektywy europejskiej 2002/40/WE.
*