33
/ TRYBY PRACY PIEKARNIKA
PL
CCEELLEERRIISS ((SSzzyybbkkiiee nnaaggrrzzeewwaanniiee))
(zalecana temperatura
220000°°CC
, minimalna 35°C i maksymalna 250°C
))
•
Funkcja do dań, które wymagają nagrzania piekarnika.
•
Dzięki tej funkcji, piekarnik osiąga ustawioną temperaturę w minimalnym czasie.
TTRRYYBB TTRRAADDYYCCYYJJNNYY
(zalecana temperatura
220000°°CC
, minimalna 35°C i maksymalna 250°C
))
•
Pieczenie odbywa się przy użyciu dolnej i górnej grzałki.
•
Zalecane wstępne nagrzanie.
GGRRZZAANNIIEE DDOOLLNNEE PPUULLSSAACCYYJJEE
(zalecana temperatura
118800°°CC
, minimalna 35°C i maksymalna 250°C
))
•
Pieczenie odbywa się przy użyciu dolnej grzałki oraz wentylatora mieszającego
powietrze.
•
Umieścić ruszt na dolnym poziomie.
•
Zalecane dla wilgotnych potraw (quiche, tarty z soczystymi owocami...). Ciasto
będzie dobrze upieczone pod spodem. Zalecane dla dań, które „rosną” (keks, chałka,
ciasto drożdżowe typu kouglof...) oraz sufletów, które nie będą zbyt mocno
przypiekane na wierzchu.
TTRRAADDYYCCYYJJNNAA EECCOO
(zalecana temperatura 200 ° C min 35 ° C max 250 ° C)
• Pieczenie odbywa się przy dolnych i górnych elementów bez wentylatora.
• Ta pozycja pozwala na przyrost energii o 25 proc utrzymanie
pieczenia cechy.ECO pozycja służy do etykietowania energetycznego.
• Będziesz oszczędzać energię przez cały czas gotowania, ale może być dłuższy.
GGRRIILLLL ŚŚRREEDDNNII
(zalecana temperatura
221100°°CC
, minimalna 100°C i maksymalna 250°C
))
•
Pieczenie odbywa się przy użyciu górnej grzałki.
•
Jest zalecany do grillowania kotletów, kiełbas, kromek chleba, dużych krewetek
typu gambas, które są umieszczane na ruszcie.
Uwaga
Każde pieczenie odbywa się przy zamkniętych drzwiach piekarnika.
11
*
Sekwencje użyte w pisemnej informacji podanej na etykiecie efektywności energetycznej zgodnie
z normą europejską EN 50304 oraz według dyrektywy europejskiej 2002/40/WE.