33
/ TRYBY PRACY PIEKARNIKA
PL
11
CCEELLEERRIISS ((SSzzyybbkkiiee nnaaggrrzzeewwaanniiee))
(zalecana temperatura
220000°°CC
, minimalna 35°C i maksymalna 275°C
))
•
Funkcja do dań, które wymagają nagrzania piekarnika.
•
Dzięki tej funkcji, piekarnik osiąga ustawioną temperaturę w minimalnym czasie.
RROOZZMMRRAAŻŻAANNIIEE
(zalecana temperatura
3355°°CC
, minimalna 35°C i maksymalna 75°C
))
•
Rozmrażanie potraw odbywa się za pomocą ograniczonej ilości ciepła i mieszanego
powietrza.
•
Idealne w przypadku delikatnych potraw (tarty z owocami, tarty z kremem itp.).
•
Rozmrażanie mięsa, bułek itp. odbywa się w temperaturze 50°C (mięso położone na
ruszcie, pod którym umieszcza się naczynie służące do zbierania niejadalnego soku z
rozmrażania).
TTRRYYBB TTRRAADDYYCCYYJJNNYY
(zalecana temperatura
220000°°CC
, minimalna 35°C i maksymalna 250°C
))
•
Pieczenie odbywa się przy użyciu dolnej i górnej grzałki.
•
Zalecane wstępne nagrzanie.
GGRRZZAANNIIEE DDOOLLNNEE PPUULLSSAACCYYJJEE
(zalecana temperatura
115500°°CC
, minimalna 75°C i maksymalna 250°C
))
•
Pieczenie odbywa się przy użyciu dolnej grzałki oraz wentylatora mieszającego
powietrze.
•
Umieścić ruszt na dolnym poziomie.
•
Zalecane dla wilgotnych potraw (quiche, tarty z soczystymi owocami...). Ciasto
będzie dobrze upieczone pod spodem. Zalecane dla dań, które „rosną” (keks, chałka,
ciasto drożdżowe typu kouglof...) oraz sufletów, które nie będą zbyt mocno
przypiekane na wierzchu.
GGRRIILLLL ŚŚRREEDDNNII
(zalecana temperatura
223300°°CC
, minimalna 100°C i maksymalna 275°C
))
•
Pieczenie odbywa się przy użyciu górnej grzałki.
•
Jest zalecany do grillowania kotletów, kiełbas, kromek chleba, dużych krewetek
typu gambas, które są umieszczane na ruszcie.
Uwaga
Każde pieczenie odbywa się przy zamkniętych drzwiach piekarnika.
*
Sekwencje użyte w pisemnej informacji podanej na etykiecie efektywności energetycznej zgodnie
z normą europejską EN 50304 oraz według dyrektywy europejskiej 2002/40/WE.
*