7
Temperatura w komorze ch odziarki jest regulowana automatycznie i mona j
podwyszy(, obracajc pokr)t o termostatu na nisz cyfr) = niszy stopie
ch odzenia, lub wysz cyfr) = wyszy stopie ch odzenia.
„1” – najwysza temperatura
„6” – najnisza temperatura
- wy czony
$rodkowa pozycja termostatu jest najodpowiedniejszym ustawieniem.
Elementy wewn>trzne
Póki
• Pó ki mona wyjmowa( do czyszczenia.
• Odst)p pomi)dzy pó kami mona dowolnie
zmienia(.
• Aby zmieni( po oenie pó ki, naley j
wysun( do przodu, podnie%( lub opu%ci(,
wyj( i w oy( na wybrany poziom.
• Nie wolno zmienia( po oenia szklanej pó ki
nad pojemnikiem na warzywa oraz pó ki na
butelki, gdy zapewniaj prawid ow
cyrkulacj) zimnego powietrza.
Póki na drzwiach wewn>trznych
• Po oenie %rodkowej pó ki na drzwiach
wewn)trznych (np. w celu w oenia duego
opakowania) mona równie dowolnie
zmienia(.
• Pó k) naley stopniowo pocign( (zgodnie z
kierunkiem strza ki na rysunku) do momentu,
a zostanie zwolniona z uchwytu, a nast)pnie
umie%ci( na wybranej wysoko%ci.
• Górn i doln pó k) mona take wyj(, aby
ich oczyszczenie by o atwiejsze.
Wskazówki
Oszcz>dzanie energii elektrycznej
• Wybra( odpowiednie miejsce ustawienia ch odziarki – patrz rozdzia
„Instalacja”. Prawid owe ustawienie urzdzenia sprzyja niszemu zuyciu
energii elektrycznej.
• Nie otwiera( niepotrzebnie drzwi (zamyka( je tak szybko, jak to moliwe).
Do wn)trza urzdzenia dostaje si) wtedy ciep e powietrze i istnieje
konieczno%( wyrównania temperatury.
• Je%li temperatura otoczenia jest wysoka, pokr)t o termostatu jest
ustawione na wysz pozycj), a w ch odziarce znajduje si) bardzo duo
produktów, urzdzenie b)dzie zmuszone do sta ej pracy powodujcej