8
(C) (D)(B)(A)
Seguire tutte le dichiarazione di PERICOLO, AVVERTENZA e CAUTELA specificate nella Guida per l’utente della Griglia
Weber
®
in dotazione.
m CAUTELA: Non conservare mai la piastra per la pizza all’esterno. Si incrinerà in caso di clima freddo.
m CAUTELA: La piastra per la pizza può rompersi se colpita o lasciata cadere.
m CAUTELA: Non usare le piastre scheggiate o danneggiate. I pezzi rotti potrebbero essere affilati e causare lesioni.
Se la piastra appare scheggiata, incrinata, danneggiata o inutilizzabile, contattare l’Assistenza clienti Weber.
Utilizzo e manutenzione
Prima del primo utilizzo sciacquare la piastra per la pizza con acqua tiepida. Lasciarla asciugare completamente.
m Non usare sapone o detergente che potrebbero influire sul sapore dei cibi. Non collocare la piastra per la pizza
calda sotto l’acqua fresca o fredda. Lasciare che la piastra si raffreddi prima di sciacquarla con acqua. La piastra
per la pizza non è lavabile in lavastoviglie.
Per rimuovere le particelle di cibo incrostate, usare un raschietto o una spatola in plastica durante il risciacquo. Non immergere
nell’acqua la piastra per la pizza. Dopo vari utilizzi, il colore della piastra per la pizza apparirà più scuro e potrebbero formarsi delle
macchie. Si tratta di cambiamenti normali che fanno parte del naturale processo di invecchiamento della piastra e non influiranno
sulle prestazioni della piastra né modificheranno il sapore dei cibi preparati sulla stessa.
Siga todas as informações relativas a PERIGOS, ADVERTÊNCIAS e PRECAUÇÕES providenciadas no Guia de Utilização
do Grelhador Weber
®
.
m PRECAUÇÃO: Nunca guarda a pedra para pizza no exterior. Pode quebrar no caso de exposição a baixas
temperaturas.
m PRECAUÇÃO: A pedra para pizza pode quebrar se cair ou em caso de choque.
m PRECAUÇÃO: Não utilize uma pedra que esteja lascada ou danificada. As partes partidas podem ser afiadas e
causar lesões.
Contacte a Assistência ao Cliente da Weber se a pedra para pizza estiver lascada, partida, danificada ou inutilizável.
Utilização e cuidados
Antes da primeira utilização, lave a pedra para pizza com água tépida. Deixe secar totalmente.
m Não utilize sabão nem detergente, pois pode afectar o sabor dos alimentos. Não coloque uma pedra para pizza
quente sob água fria. Deixe a pedra para pizza arrefecer antes de a passar por água. A pedra para pizza não pode
ser lavada à máquina.
Use um raspador de plástico ou uma espátula para retirar as partículas mais resistentes enquanto lava a pedra. Não mergulhe a
pedra para pizza em água. Com a utilização, a pedra para pizza vai escurecendo e pode ficar com algumas manchas. Trata-se de um
processo normal e faz parte do amadurecimento natural da pedra para pizza; não terá qualquer impacto no desempenho da pedra
para pizza nem afectará o sabor dos alimentos preparados na mesma.
Należy stosować się do wszystkich oznaczeń NIEBEZPIECZEŃSTWO, OSTRZEŻENIE lub PRZESTROGA w instrukcji
obsługi grilla firmy Weber
®
.
m PRZESTROGA: Nie należy przechowywać kamienia do pieczenia pizzy na zewnątrz. Może on pęknąć w niskiej
temperaturze powietrza.
m PRZESTROGA: Kamień do pieczenia pizzy może pęknąć, jeśli zostanie upuszczony lub uderzony.
m PRZESTROGA: Nie należy używać skruszonego lub uszkodzonego kamienia. Odłamane części mogą być ostre i
mogą spowodować obrażenia.
Jeśli kamień do pieczenia pizzy jest wyszczerbiony, pęknięty, uszkodzony lub nie nadaje się do zastosowania, należy
skontaktować się z działem obsługi klienta firmy Weber.
Używanie i konserwacja
Przed pierwszym użyciem należy opłukać kamień do pieczenia pizzy ciepłą wodą. Należy odczekać, aż wyschnie.
m Nie należy korzystać z mydła ani detergentu; może to wpłynąć na smak potraw. Nie należy umieszczać gorącego
kamienia do pieczenia pizzy pod zimną wodą. Należy poczekać, aż kamień ostygnie przed opłukaniem go wodą.
Kamienia do pieczenia pizzy nie można myć w zmywarce.
Podczas spłukiwania należy użyć plasitkowego skrobaka lub łopatki do usunięcia zabrudzeń, które przywarły. Nie należy moczyć
kamienia do pieczenia pizzy w wodzie. Wraz z upływem czasu użytkowania kamień do pieczenia pizzy będzie stawał się ciemniejszy
i mogą pojawić się na nim plamy. Jest to normalny objaw będący częścią naturalnego hartowania kamienia do pieczenia pizzy; nie
wpłynie to na działanie kamienia do pieczenia pizzy ani na smak potraw na nim przyrządzanych.