Electrolux E9OHPS1 Instrukcja obsługi

Kategoria
Akcesoria do miksera / robota kuchennego
Typ
Instrukcja obsługi
9
PL HU
ÁPOLÁS
Az első használat előtt meleg vízbe merített
törlőkendővel törölje át a követ.
A sütési maradányokat késsel vagy kaparóval
lehet eltávolítani.
Rendszeres tisztításkor melegítse fel a követ,
majd acélgyapottal tisztítsa, végül mossa el
meleg, mosogatószeres vízzel.
A lapátot nedves törlőkendővel tisztítsa, majd
felakasztva szárítsa. Szennyfoltossá válhat
vagy megváltozhat a színe, ez azonban
nincs hatással a használhatóságára (ne
áztassa vízbe, mert megduzzadhat. Időnként
csiszolópapírral tisztítsa.
Ne löttyentsen zsírt vagy olajat a pizzasütő kőre.
Fektesse a pizzasütő követ az egyik sütőpolcra.
Az egységet a legalsó polcmagasságban
helyezze a sütőbe.
PIZZATÉSZTA RECEPTJE:
Recept 8 tészta labdához:
1 kg liszt
4 teáskanál só
1 kocka élesztő
100 ml víz
500 ml tej
50 ml olívaolaj
Keverje össze a lisztet és a sót, majd a vízben
oldja fel az élesztőt. Keverjen össze minden
hozzávalót, és gyúrja legalább 10 percig, míg
sima, csomómentes tésztát nem kap. Ezután egy
lefedett tálban addig kelessze a tésztát, amíg
eredeti méretének kétszeresére nem kel.
Ossza 8 egyenlő részre a tésztát, formázza
labdákká, majd kis ideig pihentesse. A sütés
időtartama a tészta vastagságától és a sütő
hőmérsékletétől függ. Az eredeti nápolyi pizzához
formázza a tésztát a lehető legvékonyabbra,
majd 12 - 14 percig süsse 250 °C - 280 °C-on.
Szórja meg a pizzát a kedvenc feltéteivel.
A pizzasütő lapát segítségével helyezze a pizzát
a forró pizzasütő kőre (előtte a lapátot szórja
meg liszttel).
PRAKTIKUS ÖTLETEK
A tészta tökéletesen alkalmas fagyasztáshoz:
gyúrás után csomagolja a tésztalabdákat
egyesével folpackba, és tegye a fagyasztóba.
Felengedés után hagyja megkelni a tésztát.
Eltarthatósági idő: 3 hónap.
A feltéttel megszórt pizzát ne hagyja a lapáton,
mivel azt a tészta átnedvesíti, és nem fog róla
lecsúszni.
PIELĘGNACJA
Przed pierwszym użyciem należy przetrzeć
powierzchnię kamienia ściereczką zwilżoną
wodą.
Pozostałości pieczonych potraw można usunąć
nożem lub skrobakiem.
W ramach regularnego czyszczenia można
podgrzać kamień, wyczyścić go wełną stalową,
a następnie umyć wodą z dodatkiem płynu do
mycia naczyń.
Przetrzeć łopatkę wilgotną ściereczką i
zawiesić, aby wyschła. Pojawienie się na
łopatce plam lub przebarwień nie ma wpływu
na jej walory użytkowe (nie wolno moczyć
jej w wodzie, ponieważ spowoduje to jej
odkształcenie). Od czasu do czasu należy
oczyścić łopatkę papierem ściernym.
Nie smarować powierzchni kamienia do pizzy
tłuszczem ani olejem.
Kamień do pizzy powinien spoczywać na
ruszcie piekarnika.
Wsunąć ruszt wraz z kamieniem na najniższy
poziom piekarnika.
PRZEPIS NA CIASTO DO PIZZY
Przepis na 8 porcji ciasta
1 kg of mąki
4 łyżeczki soli
1 kostka drożdży
100 ml wody
500 ml mleka
50 ml oliwy z oliwek
Wymieszać mąkę z solą i rozpuścić drożdże
w wodzie. Wymieszać wszystkie składniki i
zagniatać przez 10 minut, aż ciasto uzyska
miękką i gładką konsystencję. Pozostawić ciasto
do wyrośnięcia w przykrytej misce – powinno
podwoić swoją objętość. Podzielić ciasto na
osiem równych części, uformować je w kule i
pozostawić na chwilę, aby „odpoczęło”.
Czas pieczenia może się różnić zależnie od
grubości ciasta i temperatury piekarnika.
W przepisie na oryginalną neapolitańską pizzę
ciasto powinno być możliwie jak najcieńsze i
pieczone przez 12-14 min w temperaturze 250-
280°C.
Na wierzchu ciasta rozłożyć dowolnie wybrane
składniki. Używając łopatki do pizzy, umieścić
pizzę na rozgrzanym kamieniu (uprzednio
oprószyć łopatkę mąką).
PRZYDATNE WSKAZÓWKI
Ciasto doskonale nadaje się do zamrażania:
po zagnieceniu należy owinąć oddzielnie kule
ciasta folią do pakowania żywności i włożyć do
zamrażarki. Po rozmrożeniu należy pozostawić
ciasto do wyrośnięcia. Czas przechowywania:
3 miesiące.
Nie pozostawiać przygotowanej do pieczenia
pizzy na łopatce, ponieważ wydzielające wilgoć
ciasto może się z niej zsunąć.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Electrolux E9OHPS1 Instrukcja obsługi

Kategoria
Akcesoria do miksera / robota kuchennego
Typ
Instrukcja obsługi