IKEA OBU 207 W Program Chart

Typ
Program Chart

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

PL
Pierwsze-Ostatnie...
po³o¿enia pó³ek
1. Panel sterowania
2. Wentylator ch³odz¹cy* (nie widoczny)
3. Górny element grzewczy (mo¿e byæ
obni¿ony)
4. Owietlenie piekarnika
5. Okr¹g³y element grzewczy (nie widoczny)
6. Wentylator
7. Dolny element grzewczy (nie widoczny)
8. Zawias drzwi
9. Drzwi piekarnika
* UWAGA.:
Wentylator ch³odz¹cy za³¹cza siê
jedynie wówczas gdy piekarnik osi¹gnie okrelona
temperaturê. Wentylator ch³odz¹cy pracuje
z dwiema prêdkociami:
1) Pe³na prêdkoæ
2) Zredukowana prêdkoæ
Prêdkoæ wentylatora zale¿y od temperatury
urz¹dzeñ.Wentylator mo¿e w dalszym ci¹gu
pracowaæ, nawet po wy³¹czeniu piekarnika i/lub p³yty
kuchennej, dla zapewnienia dostatecznego
ch³odzenia.
AKCESORIA
Ruszt
Panele katalityczne
Taca do pieczenia
Taca do ociekania
TABELA FUNKCJI PIEKARNIKA
Symbol
funkcji
Funkcja
Nastawiona
temperatura/
poziom
Opis funkcji
(szczegó³y podano w instrukcji obs³ugi)
0
PIEKARNIK
WY£¥CZONY
--
OWIETLENIE
PIEKARNIKA
- S³u¿y do za³¹czenia owietlenia piekarnika.
MLTF
(Podtrzymanie ciep³a)
35C
S³u¿y do utrzymania sta³ej temperatury, 35°C
lub 60°C.
STATYCZNA 200C
S³u¿y do pieczenia na jednym poziomie
piekarnika. Podgrzewanie.
PIECZENIE CIAST
(Statyczna + wentylator)
175C
S³u¿y do pieczenia na dwóch poziomach, w tej
samej temperaturze.
WENTYLATOR 160C
S³u¿y do pieczenia na wiêcej ni¿ jednym
poziomie, w tej samej temperaturze.
TURBOWENTYLATOR 160C
S³u¿y do pieczenia: du¿ych kawa³ków ciast
owocowych, nadziewanych jarzyn, potraw
zapiekanych, drobiu.
GRILL 3
S³u¿y do opiekania ma³ych kawa³ków miêsa,
grzanek, itp.
TURBOGRILL
(Grill+Wentylator)
3 S³u¿y do pieczenia du¿ych kawa³ków miêsa.
PROGRAM P1 S³u¿y do pieczenia pizzy, chleba i placków.
PODGRZEWANIE
(BOOSTER)
200C S³u¿y do szybkiego podgrzewania piekarnika.
Pierwsze
Ostatnie
KARTA OPISOWA URZ¥DZENIA
OPIS PODAJ¥CY SPOSÓB U¯YWANIA PIEKARNIKA ZNAJDUJE SIÊ NA KARCIE
OPISOWEJ PROGRAMATORA.
TABELA FUNKCJI P£YTY KUCHENNEJ
Symbol
funkcji
Funkcja
Opis funkcji
(szczegó³y podano w instrukcji obs³ugi)
UTRZYMANIE CIEP£A Sta³a temperatura, 60°C.
PODWÓJNA STREFA
(gotowania)
S³u¿y do rozszerzenia ogrzewanego obszaru o
drug¹ strefê gotowania, owaln¹ lub prostok¹tn¹.
ICP
(Faza pocz¹tkowego gotowania)
S³u¿y do intensyfikacji ogrzewania wygranej strefy
gotowania.
SZYBKIE GOTOWANIE S³u¿y do szybkiego zagotowania wody.
WOLNE PODGRZEWANIE Sta³a temperatura, 35°C.
1-10 POZIOMY MOCY -
URUCHAMIANIE PIEKARNIKA
Gdy piekarnik zostanie pod³¹czony do zasilania po raz pierwszy lub pod³¹czony ponownie
po awarii zasilania, na wywietlaczu pojawi siê .
Aby uruchomiæ piekarnik:
Obróciæ
pokrêt³o 1
w po³o¿enie
0
.
nacisn¹æ
przycisk 2
. Na wywietlaczu poka¿e siê --:--.
1. Pokrêt³o wyboru: s³u¿y do wybrania funkcji piekarnika.
2. Przycisk s³u¿¹cy do wybierania i zatwierdzania ró¿nych operacji (uruchamia siê po
jednorazowym wciniêciu).
3. Pokrêt³o s³u¿¹ce do ustawiania: aktualnej godziny, czasu pieczenia, godziny wy³¹czenia
pieczenia, temperatur i poziomów mocy (Funkcja
P
).
4. Pokrêt³o regulacyjne przedniej, lewej strefy gotowania* 0 1 ... 10
5. Pokrêt³o regulacyjne tylnej, lewej strefy gotowania* 0 1 ... 10
6. Pokrêt³o regulacyjne tylnej, prawej strefy gotowania* 0 1 ... 10
7. Pokrêt³o regulacyjne przedniej, prawej strefy gotowania*
0 1 ... 10
*) Pokrêt³a regulacyjne p³yty kuchennej nie s¹ zamienne. Po czyszczeniu lub naprawie, musz¹ zostaæ
za³o¿one na swoje oryginalne miejsce.
OBU 207
1
2
3
4 5 6
7
5019 100 54902
UWAGA:
Gdy pieczenie jest wykonywane za pomoc¹ funkcji z
za³¹czonym wentylatorem lub statycznej, zaleca siê równie¿ za³¹czenie
funkcji Przyrumieniania (poziom 1 do 3).
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(10 min.)
Poziom
(od do³u
piekarnika)
Temperatura
(°C)
Czas
pieczenia
(minuty)
MIÊSO
Jagniê
kolê,
baranina
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Pieczeñ
(cielêca,
wieprzowa,
wo³owa)
(kg. 1)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Kurczak,
królik,
kaczka
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Indyk
(kg. 6) + poziom
.3
przyrumienianie
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Gê (2 Kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
RYBA (W
CA£OCI)
(1-2 kg)
Okoñ, tuñczyk,
³oso, pstr¹g
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
RYBA
(KOTLETY)
(1 kg.)
miecznik,
tuñczyk, ³oso,
dorsz
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(10 min.)
Poziom
(od do³u
piekarnika)
Temperatura
(°C)
Czas
pieczenia
(minuty)
JARZYNY
Nadziewana
papryka
X 2 200 50 - 60
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Nadziewane
pomidory
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Pieczone
ziemniaki
X 2 200 40 - 50
- 2 190 45 - 50
- 2 190 45 - 50
Surowe jarzyny
zapiekane
(np. fenku³y,
kapusta,
szparagi, seler)
X 2 200 35 - 45
- 3 180 40 - 50
- 2 190 40 - 50
TABELA PIECZENIA DLA FUNKCJI GRILL
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(5 min.)
Poziom
(od do³u
piekarnika)
Stopi
przyrumienienia
Czas
pieczenia
(minuty)
Befsztyki
z polêdwicy
X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Kie³baski X 4 5 30 - 40
Kotlety
wieprzowe
X 4 5 25 - 35
Ryby X 4 5 30 - 40
Udka kurczaka X 4 5 35 - 40
Kebaby X 4 5 30 - 35
¯eberka X 4 5 20 - 35
Po³ówki
kurczaka
X 3 5 45 - 50
Po³ówki
kurczaka
- 3 5 45 - 55
Kurczak
w ca³oci
- 3 5 60 - 70
Pieczeñ
(wieprzowina,
wo³owina)
- 3 5 75 - 90
Kaczka - 2 5 80 - 90
Udziec
z jagniêcia
- 3 5 90 - 120
Pieczeñ
wo³owa
- 3 5 90 - 120
Pieczone
ziemniaki
- 3 5 40 - 50
Kotlety
z miecznika
- 3 5 35 - 45
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(10 min.)
Poziom
(od do³u
piekarnika)
Temperatura
(°C)
Czas
pieczenia
(minuty)
DESERY,
CIASTA, ITP.
Ciasta
dro¿d¿owe
(biszkopty)
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Placki
nadziewane
(z serem)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Ciasta owocowe
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Strudel
z jab³kami
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Herbatniki
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Ciasto
francuskie
z kremem
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Placki pikantne
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
£azanki
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Placki
z nadzieniem
owocowym
np. Ananasy,
brzoskwinie
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Bezy
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Paszteciki
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Suflety
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
TABELE PIECZENIA POTRAW
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBU 207 W Program Chart

Typ
Program Chart
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

Powiązane dokumenty