Whirlpool AKZ 287 IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKZ 287 KARTA OPISOWA URZ¥DZENIA
PL
5019 310 54011
Pierwsze-Ostatnie...
po³o¿enia pó³ek
1. Panel sterowania
2. Wentylator ch³odz¹cy* (nie widoczny)
3. Górny element grzewczy (mo¿e byæ obni¿ony)
4. Owietlenie piekarnika
5. Okr¹g³y element grzewczy (nie widoczny)
6. Wentylator
7. Dolny element grzewczy (nie widoczny)
8. Zawiasy drzwi piekarnika
9. Drzwi piekarnika
*UWAGA.:
Wentylator ch³odz¹cy za³¹cza siê jedynie wówczas, gdy
piekarnik osi¹gnie okrelon¹ temperaturê. Wentylator mo¿e w dalszym
ci¹gu pracowaæ, nawet po wy³¹czeniu piekarnika, dla zapewnienia
dostatecznego ch³odzenia.
AKCESORIA
Pokrêt³a wciskane-zwalniane
Aby uruchomiæ taki typ pokrêt³a, nale¿y je wcisn¹æ do po³owy.
Ustawiæ pokrêt³o na ¿¹dane po³o¿enie.
Gdy pieczenie jest zakoñczone, obróciæ pokrêt³o z powrotem w po³o¿enie oznaczone "0" i nacisn¹æ je ponownie,
aby przywróciæ pocz¹tkowe ustawienie.
TABELA FUNKCJI P³YTY KUCHENNEJ
OPIS PODAJ¥CY SPOSÓB U¯YWANIA PIEKARNIKA ZNAJDUJE SIÊ NA KARCIE
OPISOWEJ PROGRAMATORA.
TABELA FUNKCJI PIEKARNIKA
Funkcja
Funkcja
Nastawiona
temperatura/
poziom
Opis funkcji
(szczegó³y podano w instrukcji obs³ugi)
Symbol Nr
PIEKARNIK
WY£¥CZONY
-
-
OWIETLENIE
PIEKARNIKA
-
S³u¿y do za³¹czenia owietlenia piekarnika.
2
MLTF
(Utrzymanie ciep³a)
35C
S³u¿y do utrzymania sta³ej temperatury,
35°C lub 60°C.
3 STATYCZNA 200C
S³u¿y do pieczenia na jednym poziomie
piekarnika. Podgrzewanie.
4
PIECZENIE CIAST
(Statyczna + wentylator)
175C
S³u¿y do pieczenia na dwóch poziomach w tej
samej temperaturze.
5 WENTYLATOR 160C
S³u¿y do pieczenia na wiêcej ni¿ jednym poziomie,
w tej samej temperaturze.
6 TURBOWENTYLATOR 160C
S³u¿y do pieczenia: du¿ych kawa³ków ciast
owocowych, nadziewanych jarzyn, potraw
zapiekanych, drobiu.
7 GRILL 3
S³u¿y do pieczenia ma³ych kawa³ków miêsa,
tostów itp.
8
TURBOGRILL
(Grill+Wentylator)
3
S³u¿y do pieczenia du¿ych kawa³ków miêsa.
9 PROGRAM P1
S³u¿y do pieczenia pizzy, chleba i placków.
10
PODGRZEWANIE
(BOOSTER)
200C
S³u¿y do szybkiego podgrzewania piekarnika.
Ruszt
Taca do pieczenia
Taca do ociekania
Panele katalityczne
Symbol funkcji Funkcja
Opis funkcji
(szczegó³y podano w instrukcji obs³ugi)
UTRZYMANIE CIEP£A Sta³a temperatura, 60°C.
PODWÓJNA STREFA
(gotowania)
S³u¿y do rozszerzenie ogrzewanego obszaru o drug¹ strefê
gotowania, owaln¹ lub prostok¹tn¹.
ICP (Faza pocz¹tkowego
gotowania)
S³u¿y do intensyfikacji ogrzewania wygranej strefy gotowania.
SZYBKIE GOTOWANIE S³u¿y do szybkiego zagotowania wody.
WOLNE PODGRZEWANIE Sta³a temperatura, 35°C.
1-10 POZIOMY MOCY -
URUCHAMIANIE PIEKARNIKA
Gdy piekarnik zostanie pod³¹czony do zasilania po raz pierwszy lub pod³¹czony ponownie po awarii
zasilania,
na wywietlaczu pojawi siê " ".
Aby uruchomiæ piekarnik:
obróciæ
pokrêt³o 1
tak, aby wskazówka by³a w górze, jak pokazano na Rys.1 tabeli programatora.
nacisn¹æ
przycisk 3
.
Na wywietlaczu poka¿e siê "--:--"
.
1. Pokrêt³o wyboru: s³u¿y do wybrania funkcji piekarnika.
2. Pokrêt³o s³u¿¹ce do ustawiania: aktualnej godziny, czasu pieczenia, godziny wy³¹czenia pieczenia,
temperatur i poziomów mocy (Funkcja
P
).
3. Przycisk s³u¿¹cy do wybierania i zatwierdzania ró¿nych operacji (uruchamia siê po jednorazowym wciniêciu).
4. Przycisk wyboru funkcji specjalnych: "Przyrumienianie" i "Utrzymanie ciep³a" .
5. Pokrêt³o regulacyjne przedniej, lewej strefy gotowania* 0 1 ...10
6. Pokrêt³o regulacyjne tylnej, lewej strefy gotowania* 0 1 ...10
7. Pokrêt³o regulacyjne tylnej, prawej strefy gotowania* 0 1 ...10
8. Pokrêt³o regulacyjne przedniej, prawej strefy gotowania* 0 1 ...10
*) Pokrêt³a regulacyjne p³yty kuchennej nie s¹ zamienne. Po czyszczeniu lub naprawie, musz¹ zostaæ za³o¿one na swoje oryginalne mie jsce.
Pierwsze
Ostatnie
TABELA PIECZENIA DLA FUNKCJI GRILL
TABELE PIECZENIA POTRAW
UWAGA:
Gdy pieczenie jest wykonywane za pomoc¹ funkcji z za³¹czonym wentylatorem lub statycznej,
zaleca siê równie¿ za³¹czenie funkcji Przyrumieniania (poziom 1 do 3).
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(5 min.)
Poziom
(od do³u
piekarnika)
Przyrumienianie
poziom
Czas pieczenia
(minuty)
Befsztyki z polêdwicy
7
X 4 5 35 - 45
Kotlety
7
X 4 5 30 - 40
Kie³baski
7
X 4 5 30 - 40
Kotlety wieprzowe
7
X 4 5 25 - 35
RYBY
7
X 4 5 30 - 40
Udka kurczaka
7
X 4 5 35 - 40
Kebaby
7
X 4 5 30 - 35
¯eberka
7
X 4 5 20 - 35
Po³ówki kurczaka
7
X 3 5 45 - 50
Po³ówki kurczaka
8
- 3 5 45 - 55
Kurczak w ca³oci
8
- 3 5 60 - 70
Pieczeñ
(wieprzowina, wo³owina)
8
- 3 5 75 - 90
Kaczka
8
- 2 5 80 - 90
Udziec z jagniêcia
8
- 3 5 90 - 120
Pieczeñ wo³owa
8
- 3 5 90 - 120
Pieczone ziemniaki
8
- 3 5 40 - 50
Kotlety z miecznika
8
- 3 5 35 - 45
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(10 minut)
Poziom
(oddo³u)
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia
(minuty)
Miêso
Jagniê
kolê,
baranina
3
X 2 200 60 - 80
5
X 2 190 70 - 90
4
X 2 190 60 - 80
Pieczeñ
(cielêca, wieprzowa, wo³owa)
(kg. 1)
3
X 2 200 70 - 90
5
- 2 190 60 - 80
4
- 2 190 60 - 80
Kurczak,
królik,
kaczka
3
X 2 200 70 - 80
5
- 2 190 60 - 70
4
- 2 190 70 - 80
Indyk (kg. 6) + poziom. 3
przyrumienianie
3
X 1 200 160 - 180
5
X 1 190 150 - 180
4
X 1 190 150 - 180
Gê (2 Kg)
3
X 2 200 120 - 130
5
X 2 190 100 - 120
4
X 2 190 110 - 120
RYBA (W CA£OCI)
(1-2 kg)
Okoñ, tuñczyk,
³oso, pstr¹g
3
X 2 200 60 - 70
5
- 2 - 3 190 65 - 75
4
- 2 - 3 190 60 - 70
RYBA (KOTLETY)
(1 kg.)
Miecznik, tuñczyk,
³oso, dorsz
3
X 2 200 45 - 55
5
- 3 190 50 - 55
4
X 2 190 45 - 55
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(10 minut)
Poziom
(oddo³u)
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia
(minuty)
Jarzyny
Nadziewana papryka
6
X 2 200 50 - 60
3
X 2 190 35 - 45
5
- 2 180 55 - 60
4
- 2 190 50 - 60
Nadziewane pomidory
3
X 2 200 50 - 55
5
- 2 180 50 - 60
4
- 2 190 35 - 45
Pieczone ziemniaki
3
X 2 200 40 - 50
5
- 2 190 45 - 50
4
- 2 190 45 - 50
Surowe jarzyny zapiekane
(np. fenku³y, kapusta,
szparagi, seler)
3
X 2 200 35 - 45
5
- 3 180 40 - 50
4
- 2 190 40 - 50
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(10 minut)
Poziom
(oddo³u)
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia
(minuty)
DESERY, CIASTA, ITP.
Ciasta dro¿d¿owe
(biszkopty)
3
X 2 160 30 - 40
5
- 3 150 35 - 45
4
- 3 160 30 - 40
Placki nadziewane
(z serem)
3
- 2 180 90 - 95
5
- 2 160 70 - 80
4
- 2 170 90 - 95
Ciasta owocowe
3
X 2 180 25 - 35
5
- 3 180 45 - 50
4
- 2 180 30 - 40
Strudel z jab³kami
3
X 2 200 40 - 45
5
X 3 200 45 - 50
4
- 2 180 45 - 50
Herbatniki
3
X 2 180 20 - 30
5
- 1 - 3 160 30 - 40
4
- 2 - 4 180 25 - 35
Ciasto francuskie z
kremem
3
X 2 - 4 190 25 - 35
5
X 1 - 3 180 40 - 50
4
X 2 - 4 190 30 - 40
Placki pikantne
3
X 2 200 50 - 55
5
X 3 180 55 - 60
4
X 2 200 40 - 50
£azanki
3
X 2 200 45 - 55
5
- 2 190 45 - 55
6
- 2 190 45 - 55
Placki z nadzieniem
owocowym
np. Ananasy, brzoskwinie
3
X 2 200 35 - 45
5
- 2 180 45 - 50
4
- 2 180 40 - 50
Bezy
3
X 2 90 120 - 150
5
- 1 - 3 80 150 - 180
4
- 2 - 4 100 120 - 150
Paszteciki
3
X 2 200 15 - 25
5
X 1 - 3 190 25 - 30
4
X 2 - 4 200 20 - 30
Suflety
3
X 2 190 30 - 40
5
- 2 180 55 - 65
4
X 2 190 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 287 IX Program Chart

Typ
Program Chart