Aeg-Electrolux 41005VD-MN Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
_____________________________
Kuchnia
elektryczna wolnostojąca
COMPETENCE 41005VD
_____________________________
Instrukcja obsługi
3
SPIS TREŚCI
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA UŻYTKOWANIA.....5
OPIS URZĄDZENIA ................................................................................8
PRZED PIERWSZYM WŁĄCZENIEM ...................................................10
OBSŁUGA PŁYTY DO GOTOWANIA...................................................11
EKSPLOATACJA PIEKARNIKA...........................................................14
FUNKCJE ZEGARA ..............................................................................17
ZASTOSOWANIE URZĄDZENIA, TABELE I WSKAZÓWKI
PRAKTYCZNE.......................................................................................22
KONSERWACJA I CZYSZCZENIE.......................................................38
OŚWIETLENIE PIEKARNIKA ...............................................................42
USUWANIE USTEREK..........................................................................45
AUTORYZOWANY SERWIS .................................................................46
INSTALACJA.........................................................................................47
4
Szanowni Klienci!
Przed przystąpieniem do podłączenia i eksploatacji urządzenia
prosimy o dokładne zapoznanie się z instrukcją obsługi, w której
podano ważne informacje dotyczące bezpiecznej eksploatacji,
instalacji oraz konserwacji sprzętu.
Instrukcję obsługi należy zachować, aby korzystać z niej podczas
eksploatacji urządzenia.
W przypadku sprzedaży urządzenia należy pamiętać o przekazaniu
instrukcji obsługi nowemu użytkownikowi.
Objaśnienie symboli występujących w instrukcji obsługi:
Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa użytkowania.
Ostrzeżenie: wskazówki dotyczące osobistego bezpieczeństwa
użytkownika.
Uwaga: wskazówki dotyczące zapobiegania uszkodzeniom urządzenia.
Wskazówki i praktyczne porady.
Informacje dotyczące użytkowania urządzenia w sposób przyjazny dla
środowiska naturalnego.
1. Cyfry wskazują kolejność czynności podczas obsługi urządzenia.
2. …………………
3. …………………
W rozdziale „Usuwanie usterek” podano wskazówki dotyczące postępowania
w przypadku wystąpienia usterek i usuwania ich przez użytkownika.
Jeżeli nie będą Państwo w stanie usunąć zakłócenia samodzielnie według
podanych wskazówek, wtedy należy zgłosić usterkę w autoryzowanym
zakładzie serwisowym.
Jako producent jesteśmy otwarci na Państwa życzenia i uwagi krytyczne.
Dążymy do ulepszania naszych wyrobów i podnoszenia jakości świadczonych
usług.
Personel autoryzowanych zakładów serwisowego służy Państwu pomocą
w usuwaniu usterek technicznych.
5
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
UŻYTKOWANIA
Urządzenie spełnia wymagania dyrektyw Unii Europejskiej:
Dyrektywa Nr 73/23/EWG z 19.02.1973 r. (wytyczne dot. niskich napięć).
Dyrektywa Nr 89/336/EWG z 03.05.1989 r. (łącznie ze zmianami dyrektywy
Nr 92/31/EWG - dyrektywa EMV).
Dyrektywa Nr 93/68/EWG z 22.07.1993 r, znakowanie CE.
Bezpieczeństwo ogólne
Instalację i podłączenie urządzenia do sieci elektrycznej może
wykonać wyłącznie uprawniony technik zgodnie z obowiązującymi
przepisami.
Gwarancja zostaje anulowana w przypadku uszkodzenia urządzenia
wskutek naruszenia obowiązujących przepisów.
W przypadku wystąpienia awarii nie wolno włączać uszkodzonego
urządzenia. Jeśli wystąpi zakłócenie lub uszkodzenie jakiegoś elementu
urządzenia, wtedy należy wyłączyć lub wykręcić bezpieczniki.
Usterek nie wolno usuwać we własnym zakresie, gdyż można spowodować
straty rzeczowe oraz uszkodzenia ciała.
Wszelkie naprawy urządzenia należy powierzać wyłącznie personelowi
placówek serwisowych autoryzowanych przez producenta.
Bezpieczeństwo dzieci
Urządzenie nagrzewa się podczas pracy. Nie wolno pozostawiać dzieci bez
opieki w pobliżu włączonego urządzenia.
Urządzenie przeznaczone jest do obsługi wyłącznie przez osoby dorosłe.
Nie należy zezwalać dzieciom na manipulowanie i zabawę urządzeniem.
Bezpieczeństwo podczas eksploatacji
Urządzenie przeznaczone jest wyłącznie do gotowania, smażenia i
pieczenia potraw na użytek gospodarstwa domowego.
Urządzenia nie wolno używać do ogrzewania pomieszczenia.
Rozgrzane tłuszcze i oleje mogą się zapalić bardzo szybko. W przypadku
smażenia potraw na tłuszczu lub oleju (np. smażenie frytek) należy stale
nadzorować proces kulinarny.
6
Jeśli używają Państwo naczynia z długą rączką, wtedy naczynie należy tak
ustawić, aby uchwyt rączki nie znajdował się bezpośrednio nad nagrzanym
polem.
Podłączając inne urządzenia elektryczne do gniazdka zasilającego w
pobliżu kuchni, należy zwrócić uwagę, aby przewód zasilający nie dotykał
nagrzanej powierzchni i nie został przytrzaśnięty drzwiami piekarnika.
Każdorazowo po zakończeniu gotowania należy wyłączyć urządzenie.
Ostrzeżenie! Niebezpieczeństwo poparzenia! Nie dotykać elementów w
komorze piekarnika. Nie wkładać rąk do gorącego piekarnika.
Jeżeli w piekarniku będ
ą przygotowywane potrawy z dodatkiem alkoholu,
należy zachować szczególną ostrożność, ponieważ może wytworzyć się
łatwopalna mieszanka alkoholowo-powietrzna. Zachować szczególną
ostrożność podczas otwierania drzwi piekarnika. W pobliżu piekarnika nie
mogą znajdować się źródła otwartego ognia, iskry, żar itp.
Jak unikać uszkodzeń urządzenia?
Płyty ceramicznej nie wolno używać jako powierzchni roboczej (np. jako
blatu do odstawiania naczyń i innych przedmiotów).
Nie wolno włączać pól grzejnych, jeżeli nie stoją na nich naczynia (nie
stawiać także pustych naczyń).
Nie dopuścić, aby na powierzchnię płyty ceramicznej przedostały się płyny
z zawartością kwasów (np. ocet, cytryna lub środku rozpuszczające wapń),
ponieważ substancje te spowodują powstanie matowych plam.
Ostre i twarde przedmioty, które spadną na powierzchnię płyty, mogą ją
uszkodzić.
Wszystkie przedmioty i materiały, które mogą łatwo ulec stopieniu, należy
przechowywać w bezpiecznej odległości do urządzenia (np. przedmioty z
tworzywa sztucznego, folia aluminiowa lub folia do pieczenia w piekarniku).
Na spodzie piekarnika nie wolno umieszczać folii aluminiowej, ustawiać
garnków i naczyń do pieczenia lub brytfanny, gdyż wskutek kumulacji ciepła
może dojść do uszkodzenia emaliowanej powłoki urządzenia.
Sok owocowy skapujący z ciasta z dodatkami owocowymi może
spowodować pojawienie się matowych plam na powierzchni piekarnika.
Dlatego do pieczenia ciasta owocowego należy stosować głęboką blachę.
Nie wolno przeciążać otwartych drzwi piekarnika. Nie wolno siadać i stawać
na otwartych drzwiach piekarnika.
Nie wlewać wody do rozgrzanego piekarnika, ponieważ spowoduje to
uszkodzenie warstwy emaliowanej i przebarwienia powłoki.
Użycie siły, w szczególności na krawędzie drzwiczek piekarnika z szybą,
może spowodować pękniecie szkła.
7
Wewnątrz piekarnika nie wolno przechowywać materiałów łatwopalnych,
ponieważ po włączeniu piekarnika mogą się one zapalić.
W piekarniku nie wolno przechowywać wilgotnych produktów spożywczych,
ponieważ mogą uszkodzić emaliowaną powłokę.
Utylizacja opakowania
Wszystkie materiały, z których wykonane jest opakowanie urządzenia, są
ekologiczne, nadają się do recyklingu i ponownego wykorzystania.
Elementy opakowania urządzenia należy posegregować według podanych
niżej symboli w celu prawidłowej utylizacji.
Tworzywa sztuczne oznaczono następującymi międzynarodowymi symbolami:
>PE< polietylen – folia opakowaniowa.
>PS< polistyren – podkładki zabezpieczające w kartonie.
Wskazówki dotyczące utylizacji urządzenia
Urządzenia elektryczne wymagają specjalistycznej utylizacji ze względu na
ochronę środowiska.
Stare urządzenie przeznaczone do usunięcia z gospodarstwa domowego
należy przekazać do miejsca recyklingu tego typu urządzeń, wyznaczonego
przez lokalny urząd ds. ochrony środowiska naturalnego.
Urządzenia nie wolno usuwać ze śmieciami z gospodarstwa domowego.
Informacji o miejscu zbiórki urządzeń przeznaczonych do utylizacji udzielają
odpowiednie służby miejskie.
Ostrzeżenie!
Stare urządzenie należy przed odstawieniem unieruchomić poprzez
odcięcie przewodu zasilającego.
8
OPIS URZĄDZENIA
Widok urządzenia z przodu
1. Panel sterujący
2. Uchwyt drzwi
3. Drzwi piekarnika z szybą
4. Szuflada na naczynia
1
4
3
2
Panel sterujący
5
7
4
3
2
1
6
1. Wyświetlacz zegara
2. Lampka kontrolna temperatury
3. Lampka kontrolna pracy
4. Pokrętło do ustawiania funkcji piekarnika
5. Pokrętło do ustawiania temperatury (termostat)
6. Przyciski do ustawiania funkcji zegara
7. Pokrętła do sterowania pól grzejnych
9
Płyta ceramiczna
1
4 56
2 3
1. Jednostrefowe pole grzejne 1200 W
2. Otwór wentylacyjny do odprowadzenia pary
3. Pole grzejne ze strefą smażenia
4. Jednostrefowe pole grzejne 1200 W
5. Wskaźnik zgromadzonej energii cieplnej
6. Dwustrefowe pole grzejne
Opis komory piekarnika
2
1
7
3
4
5
6
1. Poziomy do wsuwania blach (od 1 do 4)
2. Górna grzałka i grzałka grilla
3. Oświetlenie wewnętrzne
4. Filtr tłuszczowy
5. Grzałka w tylnej ściance piekarnika i wentylator
6. Dolna grzałka
7. Prowadnice do wsuwania blach (można je wyjmować)
10
Wyposażenie piekarnika
Ruszt kombi
Na ruszcie ustawia się naczynia z
potrawami, foremki z ciastem.
Bezpośrednio na ruszcie można piec
np. mięso, drób.
Blacha do pieczenia
Służy do pieczenia ciasta i małych
ciasteczek.
Blacha uniwersalna
Służy do pieczenia ciasta z soczystymi
dodatkami oraz mięsa. Może być także
wykorzystana jako naczynie do wyłapywania
tłuszczu ściekającego z mięsa, które jest
pieczone na ruszcie wsuniętym na wyższy
poziom.
PRZED PIERWSZYM WŁĄCZENIEM
Ustawienie i zmiana aktualnej godziny
Piekarnik można używać dopiero po ustawieniu aktualnej godziny.
1.
A
by zmienić ustawioną godzinę, należy
naciskać przycisk zegara
do momentu,
aż zacznie pulsować lampka kontrolna
aktualnej godziny
.
Po podłączeniu urządzenia do zasilania
lub po przerwie w dopływie prądu, na
wyświetlaczu automatycznie pulsuje lampka
kontrolna aktualnej godziny
.
2. Naciskając przycisk
lub , ustawić
aktualną godzinę.
11
Po upływie około 5 sekund, pulsujące
wskazanie zgaśnie i pozostanie ustawiona
godzina.
Urządzenie jest gotowe do pracy.
Pierwsze umycie
Przed pierwszym włączeniem urządzenia należy je starannie umyć, aby
usunąć pozostałości po procesie produkcyjnym.
Płytę ceramiczną należy wytrzeć wilgotną ściereczką.
Uwaga!
Do mycia urządzenia nie wolno używać żrących i szorujących środków
czyszczących! Środki takie spowodują uszkodzenie powierzchni urządzenia.
Do czyszczenia frontów ze stali nierdzewnej należy stosować specjalne
środki pielęgnacyjne dostępne w handlu.
1. Pokrętło wyboru funkcji piekarnika należy ustawić na pozycji , aby
włączyć oświetlenie w komorze piekarnika.
2. Wyjąć wszystkie elementy wyposażenia oraz prowadnice, do których
wsuwa się blachy i ruszt. Wyposażenie należy umyć ciepłą wodą i
łagodnym detergentem, a następnie wytrzeć do sucha.
3. Piekarnik należy umyć ciepłą wodą z dodatkiem środka czyszczącego, a
następnie wytrzeć do sucha.
4. Przetrzeć front urządzenia wilgotną szmatką.
OBSŁUGA PŁYTY DO GOTOWANIA
Po włączeniu pola grzejnego może być przez chwilę słyszalny szum. Jest
to cecha charakterystyczna wszystkich płyt ceramicznych i nie wpływa
ujemnie na prawidłowe funkcjonowanie, ani na żywotność urządzenia.
Stopnie mocy grzejnej płyty ceramicznej
Stopnie mocy grzejnej płyty można ustawiać w zakresie od 1 do 12.
1 = najniższa moc grzejna
12 = najwyższa moc grzejna
= Włączenie drugiej strefy w dwustrefowym polu grzejnym
12
Pole grzejne należy wyłączyć 5-10 minut przed zakończeniem gotowania,
aby wykorzystać zgromadzone w polu grzejnym ciepło do ukończenia
gotowania potrawy. W ten sposób można zaoszczędzić energię
elektryczną.
1
2 3 4 5
1. Pokrętła do sterowania pól grzejnych
2. Pokrętło do sterowania pola – tylne lewe pole
3. Pokrętło do sterowania pola – przednie lewe pole
4. Pokrętło do sterowania pola – przednie prawe pole
5. Pokrętło do sterowania pola – tylne prawe pole
Ustawienie stopnia mocy grzejnej
1. Pokrętłem ustawić wybrany stopień mocy
grzejnej.
2.
A
by zakończyć gotowanie, pokrętło pola
grzejnego należy ustawić w pozycji „0” =
wyłączony.
Włączenie dwustrefowego pola grzejnego / strefy smażenia
Pokrętło do włączania dwustrefowego pola grzejnego lub strefy smażenia
należy przekręcić w prawo. Pokrętła nie wolno przekręcać poza pozycję
wyczuwalnego oporu.
13
1. Pokrętło do włączania dwustrefowego pola
grzejnego lub strefy smażenia należy przekręcić
w prawo. Przekręcać dalej za pozycję 12 i poza
lekki opór na pozycję
do momentu wyczucia
wyraźnego oporu.
2. Następnie ustawić pokrętłem wybrany stopień
mocy grzejnej.
3.
A
by zakończyć proces gotowania, należy
ustawić pokrętło na pozycji „0” = wyłączony.
W przypadku ponownego włączania dwustrefowego pola lub strefy
smażenia musi być ponownie włączona duża strefa zewnętrzna pola
grzejnego.
Wskaźnik zgromadzonej energii cieplnej
Płyta ceramiczna wyposażona jest we wskaźnik zgromadzonej energii
cieplnej. Do każdego pola grzejnego przyporządkowana jest lampka kontrolna.
Lampka kontrolna zostaje podświetlona natychmiast, jeśli pole jest gorące,
sygnalizując i ostrzegając, że dotknięcie pola grozi poparzeniem.
Po wyłączeniu pola grzejnego wskaźnik zgromadzonej energii cieplnej
zgaśnie, jeśli pole ostygnie.
Resztki zgromadzonej w polu energii cieplnej można wykorzystać do
topienia niektórych produktów i do podtrzymywania potraw w stanie ciepłym.
Uwaga!
Przez cały czas, kiedy wskaźnik zgromadzonej energii cieplnej jest
podświetlony, istnieje ryzyko poparzenia po dotknięciu pola grzejnego.
Uwaga!
W przypadku przerwy w dopływie prądu wskaźnik zgromadzonej energii
cieplnej zgaśnie i ostrzeżenie sygnalizujące zagrożenie poparzeniem po
dotknięciu pola nie funkcjonuje. Jednakże możliwość poparzenia istnieje
nadal. Dlatego należy zachować szczególną ostrożność.
14
EKSPLOATACJA PIEKARNIKA
Włączanie i wyłączanie piekarnika
4
3
2
1
1. Lampka kontrolna temperatury
2. Lampka kontrolna pracy
3. Pokrętło do ustawiania temperatury (termostat)
4. Pokrętło wyboru funkcji piekarnika
1. Pokrętłem wyboru funkcji piekarnika ustawić wybraną funkcję nagrzewania.
2. Pokrętłem termostatu ustawić temperaturę.
Czerwona lampka kontrolna pracy jest podświetlona w trakcie pracy
piekarnika.
Czerwona lampka kontrolna temperatury jest podświetlona w czasie
nagrzewania się piekarnika.
3. Aby wyłączyć piekarnik, należy ustawić pokrętło wyboru funkcji i pokrętło
termostatu na pozycji „0” = wyłączony.
15
Funkcje piekarnika
Symbol
funkcji
Nazwa funkcji Zastosowanie
Oświetlenie
Oświetlenie komor
y
piekarnika można włącz
y
ć np. przed
przystąpieniem do mycia piekarnika.
Górna i dolna grzałka
Pieczenie ciasta i mięsa na jednym poziomie.
Dolna grzałka
Podpiekania ciasta z kruchym spodem.
Nawiew gorącego powietrza
Pieczenie ciasta na dwóch poziomach.
Ustawić temperaturę o 20-40
o
C niższą niż w przypadku
nagrzewania górną i dolną grzałką.
Nawiew gorącego
powietrza MULTI
Pieczenie ciasta na trzech poziomach.
Ustawić temperaturę o 20-40
o
C niższą niż w przypadku
nagrzewania górną i dolną grzałką.
Duży grill
Pieczenie na grillu cienkich produktów w dużej ilości
i pieczenie tostów.
Opiekanie infratermiczne
Pieczenie dużych kawałków mięsa i drobiu na jednym
poziomie. Funkcja ta nadaje się również do zapiekania.
Pizza
Pieczenie na
j
edn
y
m poziomie potraw w
y
ma
g
a
j
ąc
y
ch
intensywnego przyrumienienia i kruchego spodu.
Ustawić temperaturę o 20-40
o
C niższą niż w prz
y
padku
nagrzewania górną i dolną grzałką.
Rozmrażanie
Rozmrażanie np. ciasta, masła, chleba owoców i innych
zamrożonych produktów spożywczych.
16
Wkładanie rusztu, blachy zwykłej i uniwersalnej
Wkładanie rusztu, blachy zwykłej
i uniwersalnej
Blachę zwykłą lub uniwersalną należy
wsunąć do prowadnicy na wybranym
poziomie.
Ruszt należy wsunąć do prowadnicy na
wybranym poziomie.
Zakładanie i wyjmowanie filtra tłuszczowego
Filtr tłuszczowy należy zakładać tylko
w przypadku pieczenia mięsa.
Filtr tłuszczowy chroni tylną grzałkę przed
pryskającym tłuszczem podczas pieczenia
mięsa.
Założenie filtra tłuszczowego
Przytrzymać uchwyt filtra tłuszczowego
i oba zamocowania włożyć od góry w dół do
otworu w tylnej ściance piekarnika (otwór
na wentylator).
Wyjęcie filtra tłuszczowego
Przytrzymać uchwyt filtra tłuszczowego
i wyjąć, pociągając ostrożnie do góry.
17
FUNKCJE ZEGARA
1 2 3
- 6
+ 4
5
1. Lampki kontrolne funkcji
2. Wyświetlacz zegara
3. Lampki kontrolne funkcji
4. Przycisk PLUS (+)
5. Przycisk do ustawiania funkcji zegara
6. Przycisk MINUS (-)
Minutnik
Minutnik służy do odmierzania krótkiego czasu (np. podczas gotowania jajek).
Po upływie ustawionego czasu rozlega się sygnał dźwiękowy. Funkcja
minutnika jest niezależna od innych ustawień i nie wpływa na pracę
piekarnika.
Czas trwania pieczenia
Funkcja „Czas pieczenia”
służy do ustawiania czasu pracy piekarnika.
Koniec pieczenia
Funkcja „Koniec pieczenia”
służy do ustawiania godziny, o której piekarnik
ma się wyłączyć.
Aktualna godzina
Funkcja „Aktualna godzina” służy do ustawiania, zmiany lub odczytania
aktualnej godziny.
18
Wskazówki dotyczące funkcji zegara
Po wybraniu funkcji zegara odpowiednia lampka kontrolna pulsuje przez
około 5 sekund. W tym czasie można ustawić lub zmienić wybrany czas,
naciskając przycisk
lub
.
Po ustawieniu wybranego czasu, lampka kontrolna funkcji pulsuje jeszcze
raz przez 5 sekund. Następnie lampka kontrolna funkcji jest podświetlona.
Rozpoczyna się odmierzanie ustawionego czasu.
Sygnał akustyczny można wyłączyć, naciskając dowolny przycisk.
Wybraną funkcję piekarnika i temperaturę można ustawić przed lub po
ustawieniu funkcji „Czas pieczenia”
i „Koniec pieczenia” .
Po zakończeniu pieczenia należy ponownie ustawić pokrętło wyboru funkcji
piekarnika i pokrętło termostatu na pozycji „0” = wyłączony.
Wyłączenie wyświetlacza zegara
Wyłączając wyświetlacz zegara, można zaoszczędzić energię elektryczną.
Wyłączenie wyświetlacza zegara
Naciskać dwa dowolne przyciski do momentu, aż wyświetlacz będzie ciemny
(około 10 sekund).
Włączenie wyświetlacza zegara
Naciskać dwa dowolne przyciski do momentu, aż na wyświetlaczu zostanie
ponownie wyświetlona aktualna godzina (około 10 sekund).
Wyświetlacz zegara można wyłączyć tylko wtedy, kiedy nie została
aktywowana żadna funkcja zegara: czas pieczenia
, koniec pieczenia
i
minutnik
.
Minutnik
1. Naciskać przycisk wyboru funkcji zegara
do momentu, aż zacznie pulsować
lampka kontrolna minutnika
.
19
2. Naciskając przycisk
lub
, ustawić
wybrany czas na minutniku
(maksymalnie 2 godziny 30 minut).
Po upływie około 5 sekund na wyświetlaczu
pojawia się czas pozostały do końca.
Lampka kontrolna minutnika
zostanie
podświetlona
.
Po upływie ustawionego czasu pulsuje
lampka kontrolna i przez 2 minuty rozlega się
sygnał dźwiękowy.
A
by wyłączyć sygnał dźwiękowy, należy
wcisnąć dowolny przycisk.
Czas pieczenia
1. Przycisk wyboru funkcji zegara
naciskać do momentu, aż zacznie
pulsować lampka kontrolna funkcji czasu
pieczenia
.
20
2. Naciskając przycisk
lub
, ustawić
wybrany czas pieczenia.
Po upływie około 5 sekund wskazanie na
wyświetlaczu powraca na aktualną godzinę.
Zapala się lampka kontrolna funkcji „Czas
pieczenia”
.
Po upływie ustawionego czasu pulsuje
lampka kontrolna, rozlega się przez 2 minuty
sygnał dźwiękowy i piekarnik wyłącza się.
3.
A
by wyłączyć sygnał dźwiękowy i
program, należy wcisnąć dowolny
przycisk.
Koniec pieczenia
1. Przycisk wyboru funkcji zegara
naciskać do momentu, aż zacznie
pulsować lampka kontrolna funkcji
„Koniec pieczenia”
.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Aeg-Electrolux 41005VD-MN Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi