Electrolux EHS6690X Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
1
ELECTROLUX
______________________
EHS 6690 X
EHS 6690 U
Ceramiczna pyta grzejna
do zabudowy
______________________
INSTRUKCJA OBS)UGI
2
3
SPIS TRECI
WSKAZÓWKI DOTYCZ0CE BEZPIECZE2STWA.................................................... 5
UTYLIZACJA.............................................................................................................. 7
OPIS URZ0DZENIA................................................................................................... 9
PRZED PIERWSZYM U7YCIEM.............................................................................. 11
OBS)UGA P)YTY CERAMICZNEJ......................................................................... 11
ZEGAR ..................................................................................................................... 22
PRAKTYCZNE RADY .............................................................................................. 24
MYCIE I KONSERWACJA....................................................................................... 27
CO ZROBI;, GDY ................................................................................................... 29
AUTORYZOWANY SERWIS.................................................................................... 31
DANE TECHNICZNE............................................................................................... 32
MONTA7 I POD)0CZENIE...................................................................................... 33
POD)0CZENIE DO INSTALACJI ELEKTRYCZNEJ .............................................. 34
4
Szanowni Klienci!
Przed przyst?pieniem do pod?czenia i eksploatacji urz?dzenia prosi-
my o dokadne zapoznanie siC z instrukcj? obsugi, w której podano
waEne informacje dotycz?ce bezpiecznej eksploatacji, instalacji oraz
konserwacji ceramicznej pyty do gotowania.
InstrukcjC obsugi naleEy zachowaH, aby w razie koniecznoIci móc z
niej skorzystaH.
W przypadku sprzedaEy urz?dzenia naleEy pamiCtaH o przekazaniu
instrukcji obsugi nowemu uEytkownikowi.
Prosimy o zwrócenie uwagi na trójkt ostrzegawczy i/lub wyraenia
„OstrzeEenie”,„OstroEnie”,„Uwaga”.
Wskazówki te maj szczególne znaczenie dla bezpiecze"stwa uytkow-
nika i prawid$owego funkcjonowania urzdzenia.
Wskazówek tych naleEy bezwzglCdnie przestrzegaH!
Ten znak b(dzie pomocny Pa"stwu podczas sukcesywnego zapoznawa-
nia si( z obs$ug urzdzenia.
1. ....
2. ....
Informacje opatrzone tym znakiem maj charakter uzupe$niajcy i doty-
cz obs$ugi oraz praktycznego uytkowania urzdzenia.
Listek koniczyny oznacza rady i wskazówki dotyczce ekonomicznego i
przyjaznego dla ,rodowiska naturalnego uytkowania urzdzenia.
Instrukcja obs$ugi zawiera w rozdziale „Usterki” wskazówki dotyczce post(-
powania w przypadku wystpienia zak$óce" i usuwania ich przez uytkownika.
Jeeli nie b(d Pa"stwo w stanie usun1 zak$ócenia samodzielnie zgodnie z
podanymi wskazówkami, wtedy usterk( naley zg$osi1 w autoryzowanym za-
k$adzie serwisowym.
Jeste,my otwarci na yczenia i uwagi krytyczne Pa"stwa. Dymy do ulep-
szania naszych produktów i podnoszenia jako,ci ,wiadczonych us$ug.
Personel autoryzowanych zak$adów serwisowych s$uy Pa"stwu pomoc w
usuwaniu usterek technicznych.
5
WSKAZÓWKI DOTYCZ0CE BEZPIECZE2STWA
BezpieczeMstwo
Bezpiecze"stwo tego urzdzenia odpowiada wymogom technicznym zawartym w
ustawie o bezpiecze"stwie urzdze" elektrycznych.
Jako producent jeste,my zobowizani do przedstawienia Pa"stwu wskazówek doty-
czcych bezpiecznego uywania urzdzenia.
BezpieczeMstwo ogólne
Monta i pod$czenie urzdzenia moe wykona1 wy$cznie uprawniony technik.
Urzdzenie mog naprawia1 wy$cznie technicy z autoryzowanych zak$adów
serwisowych. Naprawy wykonywane przez osoby bez odpowiednich kwalifikacji
stwarzaj powane zagroenie dla uytkownika.
W przypadku uszkodzenia urz?dzenia wskutek nieprawidowej in-
stalacji wykonanej przez osobC bez odpowiednich kwalifikacji, gwa-
rancja zostaje anulowana!
Urzdzenia przeznaczone do zabudowy mona uytkowa1 w$cznie po zamon-
towaniu w odpowiedniej szafce z blatem roboczym, spe$niajcej obowizujce
wymogi w zakresie montau urzdze" elektrycznych w zabudowie. W ten sposób
zostanie zapewnione bezpiecze"stwo i ochrona przed dotkni(ciem cz(,ci b(d-
cych pod napi(ciem.
W przypadku wystpienia usterki, p(kni(cia, z$amania oraz zarysowania p$yty
naley:
- wy$czy1 wszystkie pola grzejne,
- od$czy1 p$yt( od zasilania elektrycznego, wy$czajc bezpieczniki.
BezpieczeMstwo dzieci
Podczas gotowania lub smaenia, pola grzejne mocno nagrzewaj si(. Nie ze-
zwala1 dzieciom na przebywanie w pobliu w$czonego urzdzenia! ZagroEenie
poparzenia!
Urzdzenie mog obs$ugiwa1 wy$cznie osoby doros$e. Nie zezwala1 dzieciom na
zabaw( lub obs$ug( p$yty.
BezpieczeMstwo podczas uEytkowania pyty
Urzdzenie przeznaczone jest do gotowania potraw w warunkach gospodarstwa
domowego. P$yty nie wolno uywa1 do innych celów.
P$yty nie wolno uywa1 do ogrzewania pomieszczenia.
Urzdzenie naley eksploatowa1 zgodnie z jego przeznaczeniem.
Zachowa1 ostrono,1 podczas pod$czania innych urzdze" elektrycznych do
gniazdka zasilajcego w pobliu p$yty. Przewody pod$czeniowe nie mog doty-
ka1 gorcych pól grzejnych p$yty.
Podczas przyrzdzania potraw z t$uszczem lub olejem (np. smaenie frytek), nie
wolno pozostawia1 urzdzenia bez nadzoru, gdy t$uszcz moe si( samoistnie
zapali1 w przypadku przegrzania.
Po zako"czeniu gotowania naley zawsze wy$czy1 wszystkie pola grzejne.
6
BezpieczeMstwo podczas czyszczenia
Przed przystpieniem do czyszczenia p$yty naley j bezwzgl(dnie wy$czy1 z sieci
zasilajcej.
Ze wzgl(dów bezpiecze"stwa nie wolno my1 p$yty urzdzeniami czyszczcymi
strumieniem gorcej pary lub urzdzeniami wysokoci,nieniowymi.
P$yt( naley czy,ci1 zgodnie ze wskazówkami zawartymi w dalszej cz(,ci in-
strukcji obs$ugi.
Zapobieganie uszkodzeniom pyty
P$yty nie wolno uywa1 jako powierzchni roboczej (np. jako blatu do odstawiania
naczy" i innych przedmiotów).
Kraw(dzie bezramkowej p$yty do gotowania s naraone na uszkodzenia. Za-
chowa1 szczególn ostrono,1 podczas przenoszenia garnków i naczy".
Nie w$cza1 pól grzejnych, jeeli nie stoj na nich naczynia (nie stawia1 take
pustych naczy").
Ceramiczna p$yta do gotowania znosi wahania temperatury i jest odporna zarów-
no na wysok, jak i nisk temperatur(, oraz wykazuje du odporno,1 na mecha-
niczne uszkodzenia. Jednake uderzenie ostrym przedmiotem moe spowodo-
wa1 uszkodzenie powierzchni p$yty, co b(dzie mia$o ujemny wp$yw na jej funkcjo-
nowanie.
Do gotowania na p$ycie ceramicznej naley uywa1 naczy" z równym i g$adkim
dnem, specjalnie przeznaczonych do tego celu. Stosujc okre,lone naczynie,
naley przestrzega1 zalece" jego producenta.
Nie uywa1 garnków i patelni z chropowatym dnem, gdy mog one zarysowa1
p$yt(. Nie stosowa1 garnków eliwnych lub z uszkodzonym dnem, poniewa pod-
czas przesuwania ich na p$ycie mog zarysowa1 powierzchni( ceramiczn.
Nie dopu,ci1 do kontaktu p$yty z p$ynami zawierajcymi kwasy (np. octem, so-
kiem z cytryny lub ,rodkiem do usuwania kamienia itp.), gdy mona w ten spo-
sób trwale zaplami1 powierzchni( p$yty.
Jeeli na rozgrzane pola grzejne dostanie si( cukier lub potrawy z jego zawarto,ci i
dojdzie do ich stopienia, naley natychmiast usun1 zabrudzenia za pomoc specjal-
nej skrobaczki. Jeeli p$yta ostygnie, zabrudze" nie b(dzie mona ju usun1, a na
powierzchni p$ yty pojawi si( trwa$e plamy.
W pobliu p$yty nie wolno przechowywa1 $atwopalnych materia$ów oraz przed-
miotów, które mog si( $atwo stopi1 (np. plastik, folia aluminiowa, folia kuchenna).
Jeeli dostan si( one na rozgrzan powierzchni( p$yty, moe doj,1 do uszko-
dzenia zewn(trznej pow$oki. Natychmiast usun1 zabrudzenia specjaln skro-
baczk.
Urzdzenie naley my1 po kadym uyciu, gdy wtedy zabrudzenia daj si( $atwo
usun1 i resztki zanieczyszcze" nie przypalaj si(.
7
UTYLIZACJA
Utylizacja opakowania
Opakowanie urzdzenia naley usun1 zgodnie z obowizujcymi przepi-
sami o ochronie ,rodowiska naturalnego.
Wszystkie materia$y uyte do produkcji poszczególnych elementów opako-
wania s przyjazne dla ,rodowiska naturalnego i nadaj si( do recyklingu -
przetworzenia i powtórnego uycia.
Przestrzega1 ogólnie obowizujcych przepisów oraz lokalnych wymogów
w zakresie utylizacji oraz sortowania odpadów.
Wskazówki dotycz?ce utylizacji zuEytego urz?dzenia
Urzdzenia elektryczne wymagaj specjalistycznej utylizacji ze wzgl(dów
na ochron( ,rodowiska. Dotyczy to równie Pa"stwa nowej p$yty, któr kie-
dy, w przysz$o,ci zechc Pa"stwo usun1 z gospodarstwa domowego i
zastpi1 nowym urzdzeniem.
Urzdzenia nie wolno usuwa1 ze ,mieciami z gospodarstwa domowego.
Informacji o miejscu zbiórki urzdze" przeznaczonych do utylizacji udzie-
laj odpowiednie s$uby miejskie.
OstrzeEenie!
Stare urzdzenie przeznaczone do usuni(cia z gospodarstwa domowego na-
ley unieruchomi1 w taki sposób, aby nie mona go by$o w$czy1. Wyj1
wtyczk( z gniazdka i odci1 przewód zasilajcy.
8
NajwaEniejsze cechy pyty ceramicznej
Ceramiczna pyta do gotowania: jest to urzdzenie z ceramiczn po-
wierzchni wyposaon w 4 szybkogrzejne pola do gotowania. Dzi(ki
szczególnie wydajnym grza$kom z promieniowaniem, czas nagrzewania
pola jest znacznie skrócony.
Pola sensorów: obs$uga p$yty nast(puje poprzez pola sensorów TOUCH-
CONTROL.
Czyszczenie: zalet ceramicznej p$yty i pól sensorowych jest $atwo,1 jej
mycia. Z g$adkiej powierzchni mona bez trudu usun1 zanieczyszczenia
(zob. rozdzia$ „Czyszczenie i konserwacja”).
Pole sensora On/Off = W?czony/Wy?czony: urzdzenie wyposaone
jest w oddzielny w$cznik g$ówny tj. pole sensora „On/Off” = W$czo-
ny/Wy$czony, którym ca$kowicie w$cza i wy$cza si( zasilanie elektryczne
p$yty poprzez dotkni(cie tego sensora.
WskaQniki: cyfrowe wskaFniki informuj o ustawionym stopniu mocy grzej-
nej, aktywowaniu funkcji oraz o zgromadzonym cieple w poszczególnych
polach grzejnych.
Wy?cznik bezpieczeMstwa: powoduje automatyczne wy$czenie awaryj-
ne wszystkich pól grzejnych po up$ywie okre,lonego czasu, o ile przez
d$uszy czas nie nastpi$a zmiana ustawie".
StopieM do podtrzymywania w stanie ciepym : s$uy do podtrzymy-
wania potrawy w stanie ciep$ym.
WskaQnik zgromadzonego ciepa : wskaFnik jest pod,wietlony na
wy,wietlaczu, je,li dane pole grzejne jest jeszcze na tyle ciep$e, e jego
dotkni(cie grozi poparzeniem.
Wielofunkcyjna strefa do gotowania: p$yta ceramiczna wyposaona jest
w wielofunkcyjn stref( do gotowania i smaenia. W zaleno,ci od usta-
wienia, mona uywa1 okrg$ oraz owaln stref( (np. dla naczy" do sma-
enia lub podtrzymywania w stanie ciep$ym naczy" oraz potraw).
Potrójna strefa do gotowania: p$yta wyposaona jest w potrójn stref( do
gotowania. W ten sposób mona gotowa1 w naczyniach o zrónicowanej
wielko,ci (np. ma$e garnuszki do mleka). Dzi(ki temu oszcz(dza si( ener-
gi( elektryczn.
Timer (zegar): zintegrowanym zegarem mona automatycznie wy$czy1
wszystkie pola grzejne. Po zako"czeniu gotowania, pole grzejne wy$cza
si(.
9
OPIS URZ0DZENIA
Elementy pyty ceramicznej
Panel steruj?cy
10
WskaQniki cyfrowe
Cztery wskaFniki s przyporzdkowane do pól grzejnych. Pojawiaj si( na
nich nast(pujce informacje:
- po w$czeniu i przy aktywacji funkcji automatycznego wy$czania p$yty
przez funkcj( bezpiecze"stwa,
- przy wyborze pola grzejnego,
do , w zaleno,ci od wybranego stopnia mocy grzejnej,
- przy funkcji automatycznego gotowania,
- je,li pole jest jeszcze gorce - resztki zgromadzonego ciep$a,
- w przypadku b$(dnej obs$ugi.
Bezpieczne automatycznie wy?czanie pyty
Je,li po up$ywie okre,lonego czasu jedno z pól grzejnych nie wy$czy si( lub
nie zostanie zmieniony stopie" mocy grzejnej, wtedy dane pole grzejne wy$-
czy si( automatycznie.
We wskaFniku wszystkich w$czonych pól grzejnych pojawia si( wskazanie
,
a po ostygni(ciu
.
Pola grzejne wy$czaj si( po up$ywie podanego niej czasu przy ustawieniu
podanej mocy grzejnej:
StopieM mocy grzejnej 1 - 2 po 6 godzinach
StopieM mocy grzejnej 3 – 4 po 5 godzinach
StopieM mocy grzejnej 5 po 4 godzinach
StopieM mocy grzejnej 6 - 9 po 1,5 godziny.
Jeeli jedno lub wi(cej pól grzejnych zostanie wy$czonych przed up$ywem
podanego powyej czasu, naley przeczyta1 wskazówki w rozdziale „Co zro-
bi1, gdy...”.
Kasowanie bezpiecznego wy?cznika
Aby skasowa1 aktywne bezpieczne wy$czenie si( p$yty, urzdzenie naley
wy$czy1, a nast(pnie w$czy1 przyciskiem ON/OFF „W$czony/Wy$czony”.
Teraz pola s gotowe do podj(cia pracy.
Inne przyczyny wy?czenia pyty
Wykipienie p$ynów na panel sterujcy p$yty spowoduje natychmiastowe wy$-
czenie wszystkich pól grzejnych.
Stanie si( tak równie wtedy, gdy panel sterujcy zostanie przykryty wilgotn
szmatk.
W obu przypadkach naley w$czy1 p$ yt( przyciskiem ON/OFF „W$czo-
ny/Wy$czony", po usuni(ciu szmatki i/lub p$ynu.
11
PRZED PIERWSZYM U7YCIEM
Pierwsze czyszczenie
Przed w$czeniem p$ yty po raz pierwszy naley j przetrze1 wilgotn ,cierecz-
k, aby usun1 ewentualne pozosta$o,ci po procesie produkcji.
UWAGA! Do mycia p$yty nie wolno stosowa1 ostrych i szorujcych
,rodków czyszczcych, gdy mona uszkodzi1 ceramiczn po-
wierzchni( urzdzenia!
OBS)UGA P)YTY CERAMICZNEJ
Po w$czeniu p$yty moe by1 s$yszalny przez chwil( szum. Jest to cecha
w$asna wszystkich p$yt ceramicznych, która nie wp$ywa ujemnie na funk-
cjonowanie oraz trwa$o,1 urzdzenia.
Przyciski sensorowe „TOUCH-CONTROL”
Do obs$ugi p$yty s$u przyciski sensorowe TOUCH-CONTROL. Aby wykona1
okre,lone ustawienie, naley po$oy1 palec (na p$asko) na wybranym przyci-
sku i pozostawi1 do momentu, a zostanie pod,wietlony lub zga,nie odpo-
wiedni wskaFnik albo wybrana funkcja zostanie wykonana.
W?czanie pyty
P$yt( w$cza si( sensorem „On/Off” = W$czony/Wy$czony.
Urzdzenie naley w$czy1, dotykajc sensora „On/Off” = W$czo-
ny/Wy$czony przez ok. 2 sekundy.
Na wy,wietlaczu pojawi si( wskazanie i b(dzie pulsowa$ punkt dziesi(tny.
Po dotkni(ciu sensora „On/Off” = W$czony/Wy$czony” celu w$czenia
urzdzenia, naley w cigu 10 sekund wybra1 jedno z pól grzejnych z
pomoc odpowiedniego przycisku sensorowego. W przeciwnym razie
urzdzenie wy$czy si( automatycznie ze wzgl(du bezpiecze"stwa.
12
Wy?czanie pyty
Urzdzenie naley wy$czy1, dotykajc sensora „On/Off” = W$czo-
ny/Wy$czony przez ok. 1 sekund(.
Po wy$czeniu poszczególnych pól grzejnych lub ca$ej p$yty, na wy,wie-
tlaczu pojawi si( wskazanie
- informujce o zgromadzonym w danym
polu cieple (
Hot = gorce) dla odpowiednich pól grzejnych. Zagroenie
poparzenia!
Wybór pola grzejnego
Aby w$czy1 wybrane pole grzejne, naley dotkn1 sensora (przez ok. 1
sekund() przyporzdkowanego do danego pola.
Przy wybranym polu grzejnym zostaje pod,wietlone zero z punktem dzie-
si(tnym na
.
Pod,wietlony punkt dziesi(tny oznacza, e mona dokonywa1 nych
zmian ustawienia tylko dla danego pola.
13
Wybór stopnia mocy grzejnej i
Sensory s$u do ustawienia lub zmiany stopnia mocy grzejnej (w zakresie
do ) dla wybranego pola grzejnego.
Przyciskiem sensora podwysza si( stopie" mocy grzejnej.
Przyciskiem sensora obnia si( stopie" mocy grzejnej.
Jeeli jednocze,nie pracuje kilka pól, a chc Pa"stwo zmieni1 stopie"
mocy grzejnej dla danego pola, naley wybra1 odpowiednie pole poprzez
dotkni(cie sensora. Na wy,wietlaczu pojawi si( punkt dziesi(tny, wska-
zujcy wybrane pole grzejne.
14
W?czanie i wy?czanie trzystrefowego pola grzejnego
W zaleno,ci od wielko,ci garnka lub patelni, mona w$cza1 w trzystrefowym
polu grzejnym odpowiednio wi(ksz stref(, dotykajc sensora dodatkowej
strefy.
Wi(ksz stref( mona w$czy1 dopiero, kiedy mniejsza strefa jest ju
w$czona.
1. Wybra1 odpowiednie pole grzejne.
2. Ustawi1 wybran moc grzejn.
15
3. Dotkn1 sensor dodatkowej strefy. Zostaje w$czona ,rodkowa grza$ka.
WskaFnik pod symbolem II zostaje pod,wietlony.
4. Po ponownym dotkni(ciu sensora zostaje w$czona zewn(trzna strefa
grzejna. WskaFnik pod symbolem III zostaje pod,wietlony.
5. Aby wy$czy1 zewn(trzn stref( grzejn, naley dotkn1 sensor. Wtedy
zewn(trzna grza$ka zostaje wy$czona.
16
W?czanie i wy?czanie dwustrefowego pola grzejnego
1. Wybra1 odpowiednie pole grzejne.
2. Ustawi1 wybran moc grzejn.
3. Aby w$czy1 lub wy$czy1 dwustrefowe pole, naley po$oy1 p$asko palec na pole
sensora TOUCH-CONTROL i pozostawi1 do momentu, a wskaFnik zostanie
pod,wietlony lub zga,nie.
17
Wy?czanie pola grzejnego
1. Wybra1 odpowiednie pole grzejne, dotykajc w$a,ciwy sensor.
2. W celu wy$czenia naley dotkn1 jednocze,nie pole sensora
i lub
przestawi1 sensor
na zero.
Pole grzejne mona wy$czy1, je,li punkt dziesi(tny jest pod,wietlony we
wskaFniku pola grzejnego.
18
WskaQnik zgromadzonego ciepa
Po wy$czeniu pola grzejnego lub ca$ej p$ yty, zgromadzone ciep$o jest sygnali-
zowane poprzez wskazanie
(H= hot - gorce) na wskaFnikach cyfrowych
poszczególnych pól grzejnych.
Po wy$czeniu pola grzejnego, wskaFnik zgromadzonego ciep$a zga,nie do-
piero po ca$kowitym ostygni(ciu pola grzejnego.
Zgromadzone ciep$o mona wykorzysta1 do topienia i podtrzymywania
potraw w stanie ciep$ym (po wy$czeniu p$yty).
Uwaga! Przez ca$y czas, kiedy wskaFnik zgromadzonego ciep$a jest
pod,wietlony, istnieje zagroenie poparzenia po dotkni(ciu pola grzej-
nego.
Uwaga! W przypadku przerwy w dop$ywie prdu, symbol zga,nie i
w ten sposób przestanie funkcjonowa1 sygnalizowanie przestrzegaj-
ce przed poparzeniem. Zagroenie poparzenia istnieje nadal. W takim
przypadku naley zachowa1 ostrono,1, poniewa mimo braku sygna-
lizowania o zgromadzonym cieple
, pola mog by1 jeszcze gorce.
19
Funkcja automatycznego gotowania
KaEde z czterech pól grzejnych pyty posiada dziewiCH stopni mocy grzej-
nej. S? one wyposaEone w funkcjC „automatyki gotowania”:
= Najniszy stopie" mocy grzejnej
= Najwyszy stopie" mocy grzejnej
= Automatyka gotowania
Je,li ustawi Pa"stwo wybrany stopie" mocy grzejnej sensorem , wtedy pole
grzejne pracuje przez okre,lony czas na pe$nej mocy grzejnej i automatycznie
prze$czy si( na ustawiony stopie" mocy grzejnej dla gotowania w$a,ciwego.
Czas trwania automatycznego gotowania zaley od ustawionego stopnia mocy
grzejnej dla gotowania w$a,ciwego!
1. Sensorem wybra1 okre,lone pole grzejne.
Dotyka1 sensor do momentu ustawienia wybranego stopnia mocy grzejnej
do . Najpierw pojawi si( ustawiony stopie" mocy grzejnej. Po 5 sekundach na
wy,wietlaczu pojawia si(, zamiast stopnia mocy grzejnej, wskazanie (= auto-
matyka gotowania). Po up$ywie czasu „automatycznego gotowania”, na wy,wie-
tlaczu pojawi si( ponownie stopie" mocy dla gotowania w$a,ciwego.
Je,li podczas trwania funkcji automatyki gotowania, prze$cz Pa"stwo pole na
wyszy stopie" mocy grzejnej dla gotowania w$a,ciwego (np. z
na ), wtedy
czas gotowania zostanie odpowiednio dobrany. Je,li zostanie wybrany niszy
stopie" mocy grzejnej dla gotowania w$a,ciwego, wtedy funkcja automatycznego
gotowania zostanie natychmiast zako"czona.
20
Jeeli rozpoczniecie Pa"stwo kolejne gotowanie na polu, które jest jeszcze cie-
p$e, funkcja automatycznego gotowania wykorzysta zgromadzone ciep$o.
Sprzyja to oszcz(dzaniu czasu i energii elektrycznej.
Je,li zechc Pa"stwo ponownie w$czy1 pole grzejne, na którym stoi gorce
naczynie, naley zawsze wybra1 poziom mocy za pomoc sensora
.
W ten sposób unikniecie Pa"stwo wykipienia potrawy (dodatkowe ciep$o
dzi(ki funkcji automatycznego podgrzewania.
Gotowanie bez funkcji automatycznego gotowania
Je,li chc Pa"stwo w$czy1 pole grzejne bez automatycznego gotowania,
wtedy naley ustawi1 sensorem
wybrany stopie" mocy grzejnej.
1. W$czy1 urzdzenie i ustawi1 sensorami pól grzejnych wybrane pole.
2. Dotyka1 sensor , aby ustawi1 wybrany stopie" mocy grzejnej od do .
Sensorami i mona w kadej chwili zmieni1 stopie" mocy grzejnej,
przez ca$y czas, kiedy pole grzejne jest w$czone.
Wy?czenie pola grzejnego
1. Sensorami pól grzejnych ustawi1 wybrane pole.
2. W celu wy$czenia pola grzejnego naley jednocze,nie nacisn1 przyci-
ski sensorów
i .
Jeeli pola grzejne s jeszcze ciep$e, nie naley wybiera1 funkcji au-
tomatycznego podgrzewania.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37

Electrolux EHS6690X Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi