19
PL
PRZEPISY FUNKCJI “I.C.S.”
• umieścić ją na ruszcie, aby uzyskać chrupiące ciasto
(można umieścić papier do pieczenia między rusztem a pizzą, aby ochronić piekarnik przed przeciekami sera)
• umieścić pizzę na blasze do ciasta, aby uzyskać miękkie ciasto.
• włożyć do aluminiowej formy z powłoką anty-adhezyjną:
• spód ciasta będzie bardziej chrupiący.
• zalecamy używanie tej funkcji do pieczenia ryb w całości, z dodatkiem aromatów i białego wina.
(ryby grillowane lub pieczone w papierze wymagają wcześniejszego nagrzania piekarnika).
• wyjąć mięso z lodówki, co najmniej 1 godzinę przed rozpoczęciem pieczenia: im zimniejsze mięso, tym
dłuższe pieczenie.
• włożyć je do glinianego naczynia. Dodać 1 do 2 łyżeczek wody.
• po zakończeniu pieczenia, odczekać 7 do 10 minut przed przystąpieniem do krojenia mięsa. W tym czasie
mięso powinno zostać owinięte folią aluminiową. Osolić pod koniec pieczenia.
• włożyć do aluminiowej formy z powłoką anty-adhezyjną: spód ciasta będzie chrupiący.
• usunąć aluminiowy pojemnik mrożonej quiche przed umieszczeniem na ruszcie.
• wyjąć mięso z lodówki, co najmniej 1 godzinę przed rozpoczęciem pieczenia:
• pieczeń będzie upieczona na krwisto; jeżeli użytkownik woli mocno upieczoną pieczeń, zalecamy korzystanie
z trybu tradycyjnego.
• Zdąć jak najwięcej tłustej otoczki: powoduje ona dym w piekarniku.
• po zakończeniu pieczenia, odczekać 7 do 10 minut przed przystąpieniem do krojenia mięsa. W tym czasie
mięso powinno zostać owinięte folią aluminiową.
• małe indywidualne ciasteczka na blasze umieszczonej na ruszcie.
ciasto na ptysie musi być pieczone w programie “CIASTA”, aby uzyskać dobry wynik.
• wyjąć mięso z lodówki, co najmniej 1 godzinę przed rozpoczęciem pieczenia:
• wybrać okrągły i pełny udziec, nie długi i suchy.
• po zakończeniu pieczenia, pozostawić udziec owinięty w folię aluminiową.
• odpowiednio dobrać rozmiar naczynia do ilości pieczonych warzyw, aby uniknąć rozlania się soku.
• nasmarować formę masłem i nie dotykać wnętrza palcami, w przeciwnym razie suflet nie urośnie.
• pieczeń na rożnie: pamiętać, aby umieścić naczynie do zbierania tłuszczu na 1. prowadnicy.
• pieczeń w naczyniu: zalecamy używanie glinianych naczyń, aby uniknąć rozpryskiwania tłuszczu.
• Nakłuć skórę drobiu, aby uniknąć rozpryskiwania tłuszczu.
• ciasta w prostokątnych, okrągłych lub kwadratowych formach... zawsze umieszczonych na ruszcie.
Możliwość pieczenia 2 ciast w wąskich prostokątnych formach obok siebie.