Hendi 226889 Instrukcja obsługi

Kategoria
Mikrofale
Typ
Instrukcja obsługi

Niniejsza instrukcja jest również odpowiednia dla

You should read this user manual carefully before
using the appliance
Przed uruchomieniem urządzenia należy koniecznie
dokładnie przeczytać niniejszą instrukcję obsługi
User manual
Instrukcja obsługi
Item: 226865
226872
226889
226896
226773
226780
226902
226919
226926
226933
226940
226957
226964
226971
226988
226995
227046
227053
PIZZA OVEN BASIC
AND BASIC XL
ELEKTRYCZNY PIEC DO PIZZY
MODEL BASIC I BASIC XL
23
PL
Szanowny Kliencie,
Dziękujemy za zakup urządzenia firmy HENDI. Prosimy o uważne zapoznanie się z niniejszą instrukcją przed
podłączeniem urządzenia, aby uniknąć uszkodzeń spowodowanych niewłaściwą obsługą. Należy zwrócić
szczególną uwagę na zasady bezpieczeństwa.
1. INFORMACJE OGÓLNE
PRZEZNACZENIE INSTRUKCJI
Przed przystąpieniem do eksploatacji pieca wymagane jest uważne przeczytanie
całości instrukcji.
Instrukcję należy zawsze przechowywać w miejscu dostępnym dla upoważnio-
nych pracowników, w pobliżu urządzenia.
Producent zrzeka się pełnej odpowiedzialności za potencjalne obrażenia osób,
zwierząt albo uszkodzenie mienia spowodowane nieprzestrzeganiem niniejszej
instrukcji.
Niniejsza instrukcja stanowi integralną część pieca, należy zachować ją do czasu
wycofania urządzenia z eksploatacji.
Upoważnieni operatorzy mogą wykonywać wyłącznie te czynności, do których zo-
stali przeszkoleni i upoważnieni.
STAN WYŁĄCZENIA PIECA
• Przed podjęciem wszelkich czynności konserwacyjnych albo regulacyjnych, wy-
magane jest odłączenie zasilania poprzez odłączenie wtyczki od gniazdka siecio-
wego. Należy także sprawdzić, czy piec został wyłączony i ostygł.
GWARANCJA
Producent oświadcza, że wszystkie piece poddano kontroli w zakładzie producen-
ta. Gwarancja obejmuje 12 miesięcy od daty faktury.
INGERENCJA W CZĘŚCI LUB ICH WYMIANA NA CZĘŚCI INNE NIŻ ORYGINALNE PO-
WODUJE UNIEWAŻNIENIE GWARANCJI I ZWOLNIENIE PRODUCENTA Z WSZELKIEJ
ODPOWIEDZIALNOŚCI.
24
PL
2. OZNACZENIE „CE”
Oznaczenie „CE” stanowi szarą etykietę naklejaną na tylną część pieca. Tabliczka znamionowa w wyraźny
i czytelny sposób przedstawia następujące dane:
3. OPISY TECHNICZNE
3.1 DANE TECHNICZNE MODELU
Kod Temp.
robocza
[˚C)
Zasilanie
[V]
Komora Moc
[kW]
Moc element.
grzewczego
górnego
[kW]
Moc element.
grzewczego
dolnego
[kW]
Wymiary
zewnętrzne
[cm]
Wymiary
wewnętrzne
[cm]
226865 50 | 320 230 1 1,6 800x1 800x1 56,8x50,0x(H)28,0 41,0x36,0x(H)9,0
226872 50 | 320 230 2 2,4 800x2 800x1 56,8x50,0x(H)43,0 41,0x36,0x(H)9,0
226889 50 | 500 230 | 400 1 5 2500x1 2500x1 91,5x69,0x(H)35,7 62,0x50,0x(H)12,0
226896 50 | 500 230 | 400 2 7,5 2500x2 2500x1 91,5x69,0x(H)52,7 62,0x50,0x(H)12,0
226773 50 | 500 230 | 400 1 4,7 2350x1 2350x1 97,5x92,4x(H)41,3 66,0x66,0x(H)14,0
226780 50 | 500 230 | 400 2 9,4 2350x2 2350x2 97,5x92,4x(H)74,5 66,0x66,0x(H)14,0
226902 50 | 500 230 | 400 1 7,2 1200x3 1200x3 97,5x121,4x(H)41,3 66,0x99,0x(H)14,0
226919 50 | 500 230 | 400 2 14,4 1200x6 1200x6 97,5x121,4x(H)74,5 66,0x99,0x(H)14,0
25
PL
3.2 DANE TECHNICZNE MODELU BASIC
Kod Temp.
robocza
[˚C)
Zasilanie
[V]
Komora Moc
[kW]
Moc element.
grzewczego
górnego
[kW]
Moc element.
grzewczego
dolnego
[kW]
Wymiary
zewnętrzne
[cm]
Wymiary
wewnętrzne
[cm]
226926 50 | 500 230 | 400 1 4,4 2200x1 2200x1 136,0x60,0x(H)41,3 108,0x43,5x(H)14,0
226933 50 | 500 230 | 400 2 8,8 2200x2 2200x2 136,0x60,0x(H)74,5 108,0x43,5x(H)14,0
226940 50 | 500 230 | 400 1 6 3000x1 3000x1 100,0x95,4x(H)41,3 72,0x72,0x(H)14,0
226957 50 | 500 230 | 400 2 12 3000x2 3000x2 100,0x95,4x(H)74,5 72,0x72,0x(H)14,0
226964 50 | 500 230 | 400 1 9 1500x3 1500x3 100,0x131,4x(H)41,3 72,0x108,0x(H)14,0
226971 50 | 500 230 | 400 2 18 1500x6 1500x6 100,0x131,4x(H)74,5 72,0x108,0x(H)14,0
226988 50 | 500 230 | 400 1 9 1500x3 1500x3 136,0x95,4 x(H)41,3 108,0x72,0x(H)14,0
226995 50 | 500 230 | 400 2 18 1500x6 1500x6 136,0x95,4x(H)74,5 108,0x72,0x(H)14,0
227046 50 | 500 230 | 400 1 13,2 2200x3 2200x3 136,0x131,4x(H)41,3 108,0x108,0x(H)14,0
227053 50 | 500 230 | 400 2 26,4 2200x6 2200x6 136,0x131,4x(H)74,5 108,0x108,0x(H)14,0
3.3 PRZEZNACZENIE
Piec przeznaczony jest wyłącznie do określonego poniżej zastosowania:
Pieczenie pizzy, zapiekanie produktów żywnościowych i podgrzewanie żywności
w pojemnikach
Piec może być obsługiwany wyłącznie przez upoważnionych operatorów
(użytkowników)
Urządzenie nie jest przeznaczone do obsługi przez osoby (w tym dzieci) o obniżo-
nych zdolnościach fi zycznych, zmysłowych lub umysłowych lub nieposiadających
doświadczenia i wiedzy, o ile nie działają pod nadzorem osób odpowiadających za
ich bezpieczeństwo.
Urządzenie nie jest przeznaczone do zabawy dla dzieci.
26
PL
3.4 OGRANICZENIA EKSPLOATACJI
Piec zaprojektowano i wyprodukowano wyłącznie do zastosowań określonych w pkt. 3.3, dlatego, aby zapewnić
ciągłe bezpieczeństwo operatorów i wydajną pracę pieca, nie wolno używać go do innych celów.
4. INSTALACJA
4.1 INSTRUKCJA DLA UŻYTKOWNIKA
Miejsce instalacji pieca musi spełniać następujące
wymogi:
obszar roboczy musi być suchy,
źródła wody powinny znajdować się w bezpiecz-
nej odległości,
należy zapewnić odpowiednią wentylację i oświe-
tlenie odpowiadające obowiązującym przepisom
dotyczącym higieny i bezpieczeństwa.
PIECA NIE WOLNO INSTALOWAĆ W POBLIŻU MATERIAŁÓW ŁATWOPALNYCH
(DREWNA, TWORZYW SZTUCZNYCH, GAZÓW ITP.). UNIKAĆ KONTAKTU PRZED-
MIOTÓW ŁATWOPALNYCH Z NAGRZANĄ POWIERZCHNIĄ PIECA. ZAWSZE ZAPEW-
NIAĆ BEZPIECZEŃSTWO POŻAROWE. UTRZYMAĆ WOLNĄ PRZESTRZEŃ WOKÓŁ
PIECA NA PRZYNAJMNIEJ 30 CM.
Sprawdzić, czy parametry instalacji elektrycznej odpowiadają wymogom urządzenia określonym na tabliczce
znamionowej przedstawionej w pkt. 3.1, 3.2 Charakterystyka techniczna. Parametry gniazdka elektrycznego
muszą być zgodne z wtyczką zamontowaną na końcu kabla.
4.2 PODŁĄCZENIE DO INSTALACJI ELEKTRYCZNEJ
PODŁĄCZENIE DO INSTALACJI ELEKTRYCZNEJ MUSI WYKONAĆ UPRAWNIONY
TECHNIK (ELEKTRYK).
ELEKTRYK MUSI SPEŁNIAĆ WYMOGI TECHNICZNE I ZAWODOWE OKREŚLONE
PRZEPISAMI OBOWIĄZUJĄCYMI W KRAJU EKSPLOATACJI. ELEKTRYK ZOBOWIĄ-
ZANY JEST WYSTAWIĆ DEKLARACJĘ ZGODNOŚCI NA WYKONANĄ CZYNNOŚĆ.
GŁÓWNA LINIA MUSI BYĆ WYPOSAŻONA W WYŁĄCZNIK RÓŻNICOWO-PRĄDOWY
POŁĄCZONY Z INSTALACJĄ UZIEMIENIA, ZGODNIE Z OBOWIĄZUJĄCYMI PRZEPI-
SAMI LOKALNYMI I KRAJOWYMI.
27
PL
Aby podłączyć urządzenie do instalacji elektry-
cznej, należy wykonać następujące czynności:
• podłączyć przewody do zacisków L1—L2—L3—N
kabla zasilającego typu H07RNF 3G X „x” mm²
bez oznacznika;
na drugi koniec założyć wtyczkę, znormalizowaną
i spolaryzowaną (rozróżnienie pomiędzy przewo-
dem fazowym a neutralnym musi być wyraźne),
aby podłączyć urządzenie do jednofazowego zasi-
lania 230 V wystarczy wykonać mostek pomiędzy
zaciskami L1-L2-L3 za pomocą płytek znajdują-
cych się w skrzynce zaciskowej
L1 Zacisk nr 1
L2 Zacisk nr 2
L3 Zacisk nr 3
N Zacisk nr 4 i nr 5
Zacisk nr 6
PO PODŁĄCZENIU DO INSTALACJI ELEKTRYCZNEJ UPRAWNIONY TECHNIK
(ELEKTRYK) ZOBOWIĄZANY JEST WYSTAWIĆ DEKLARACJĘ POTWIERDZAJĄCĄ
CIĄGŁOŚĆ POMIARÓW ZABEZPIECZENIA OBWODÓW.
NA LINII ZASILAJĄCEJ URZĄDZENIE POWINIEN ZNAJDOWAĆ SIĘ WYŁĄCZNIK
RÓŻNICOWO-PRĄDOWY O PRĄDZIE RÓŻNICOWYM NIEPRZEKRACZAJĄCYM 30 MA.
4.3 LISTWA ZACISKOWA
W zależności od modelu pieca listwa zaciskowa znajduje się wewnątrz obudowy pieca lub na zewnątrz obudowy
pieca, z tyłu urządzenia w puszce
Jedna faza
żółto-zielony
żółto-zielony
niebieski
niebieski
brązowy
brązowy
28
PL
Trzy fazy
żółto-zielony
żółto-zielony
niebieski
niebieski
szary
czarny
brązowy brązowy
Typ pieca Liczba kabli Przekrój (mm²)
Jedna faza, jedna komora 3 4
Jedna faza, dwie komory i jedna faza wersji 9 3 6
Trzy fazy, jedna komora i dwie komory 5 4
Trzy fazy od wersji 9 w górę 5 6
Model Liczba kabli Przekrój (mm²)
BASIC 1/40; BASIC 2/40 3 2,5
BASIC 1/50; BASIC 2/50 5 4
BASIC 4-44; BASIC 6-66 5 4
BASIC XL 4-44; BASIC XL 6-66;
BASIC XL 6L-66L; BASIC XL 9-99
55
29
PL
4.4 POŁĄCZENIE EKWIPOTENCJALNE
Urządzenie należy podłączyć do układu ekwipotencjalnego, odpowiedni zacisk znajduje się w pobliżu skrzynki
zaciskowej. Przewód ekwipotencjalny musi mieć przekrój 10 mm
2
.
5. EKSPLOATACJA I OBSŁUGA
5.1 PANEL STEROWANIA
Panel sterowania znajduje się z przodu pieca, patrz rys. 1, 2, 3.
0
3
6
9
12
15
0
0
40
80
120
160
240
280
320
0N
c
200
0
0
1
7
1/a
2
6
0 0
0
0
40
80
120
160
200
240
280
320
3
6
9
12
15
0
0N
3
6
9
12
15
0
0N
c
c
0
40
80
120
160
200
240
280
320
1 1/a
1
1/a
2
2
2
2
Rys. 1
panel sterowania
HENDI 226865
Rys. 2
panel sterowania
HENDI 226872
Legenda – rys. 1 i 2
Nr Oznaczenie Funkcja
1 Kontrolka Zapalenie kontrolki oznacza, że elementy grzewcze działają
1/a Kontrolka Jeśli jest zapalona, włączony jest zegar
2 Termostat
• Położenie 0: elementy grzewcze są wyłączone
• Położenie 50-320°C: regulacja temperatury.
6 Zegar Regulacja czasu pieczenia
7 Wyłącznik główny Wyłącza wszystkie części
30
PL
00
0
50
100
150
200
250
300
350
400
450
500
50
100
150
200
250
300
350
400
450
500
1
1
3
2
2
3
00
0
50
100
150
200
250
300
350
400
450
500
50
100
150
200
250
300
350
400
450
500
50
100
150
200
250
300
350
400
450
500
1
1
1
3
3
2
2
2
3
00
0
50
100
150
200
250
300
350
400
450
500
50
100
150
200
250
300
350
400
450
500
1
1
3
3
4
2
2
3
Rys. 3
panel sterowania
HENDI 226889
Rys. 4
panel sterowania
HENDI 226896
Rys. 5
panel sterowania
pozostałe modele
Legenda – rys. 3, 4 i 5
Nr Oznaczenie Funkcja
1 Kontrolka Zapalenie kontrolki oznacza, że elementy grzewcze działają.
2 Termostat
Położenie 0: elementy grzewcze wyłączone
Położenie 50-500°C: regulacja temperatury.
3
Włączenie elementu
grzejnego
Położenie I: elementy grzewcze włączone
Położenie 0:
elementy grzewcze wyłączone
4 Termometr Wskazuje temperaturę w komorze pieczenia.
5
Włącznik oświetlenia
komory (I-0)
Położenie I: oświetlenie komory włączone
Położenie 0: oświetlenie komory wyłączone
5.2 PIERWSZY ROZRUCH
Przed pierwszym uruchomieniem pieca zdjąć folię ochronną nie używając narzędzi, które mogą uszkodzić
powierzchnię.
ZE WZGLĘDÓW BEZPIECZEŃSTWA MAKSYMALNA DOZWOLONA TEMPERATURA
TO 500°C. TEMPERATURĘ MOŻNA USTAWIĆ ZA POMOCĄ TERMOSTATU.
ROZRUCH PIECA MOŻNA PRZEPROWADZIĆ PO ZAKOŃCZENIU CZYNNOŚCI
INSTALACYJNYCH I WYDANIU DEKLARACJI ZGODNOŚCI DLA PRZYŁĄCZENIA DO
INSTALACJI ELEKTRYCZNEJ PRZEZ UPRAWNIONEGO ELEKTRYKA.
31
PL
Pierwszy rozruch pieca należy wykonać w następu-
jący sposób:
oczyścić przednią część pieca za pomocą czystej,
miękkiej ściereczki, usuwając ewentualne osady;
podłączyć wtyczkę do gniazda zasilania;
• przełącznik elementów grzewczych (rys. 3 4, 5 -
nr 3) przełączyć do położenia „I”; modele 226865
i 226872: nacisnąć przełącznik główny (rys. 1, 2
- nr 7);
uruchomić elementy grzewcze ustawiając ter-
mostat (rys. 1, 2, 3, 4, 5 - nr 2) na temperaturę
150°C. Zapalenie się czerwonej kontrolki sygna-
lizuje włączenie elementów grzewczych;
odczekać ok. 1 godzinę do nagrzania;
wyłączyć elementy grzewcze przełączając prze-
łącznik (rys. 1, 2, 3, 4, 5 - nr 2) do położenia „0”
- kontrolka zgaśnie; modele 226865 i 226872:
nacisnąć przełącznik główny i wyłączyć elementy
grzewcze;
otworzyć drzwi i pozostawić je otwarte przez
około 15 min., aby usunąć parę i zapach;
• zamknąć drzwi i powtórzyć czynności opisane w
pkt 4, ustawiając termostat (rys. 1; 2; 3; 4; 5-nr 2)
na temperaturę 400°C; modele 226865 i 226872:
ustawić termostaty (rys. 1; 2-nr 2) na tempera-
turę 350°C.
odczekać ok. 1 godzinę do nagrzania;
wyłączyć elementy grzewcze przełączając prze-
łącznik (rys. 1, 2, 3, 4, 5 - nr 2) do położenia „0”
- kontrolka zgaśnie; modele 226865 i 226872:
nacisnąć przełącznik główny i wyłączyć elementy
grzewcze;
wyłączyć piec w sposób przedstawiony w pkt 5.4;
w modelach 226865 i 226872 można regulować
czas pieczenia ustawiając minuty za pomocą ze-
gara (rys. 1, 2 - nr 6); po upływie zadanego czasu
elementy grzewcze wyłączą się. Aby wybrać ko-
lejny tryb pieczenia, obrócić pokrętło zegara (rys.
1, 2 - nr 6) w lewo do położenia „wł.”.
5.3 WŁĄCZANIE PIECA
Podłączyć wtyczkę kabla zasilającego do gniazd-
ka sieciowego;
przełącznik elementów grzewczych (rys. 3 4, 5
- nr 3) przełączyć do położenia „I”; modele 226865
i 226872: nacisnąć przełącznik główny (rys. 1, 2
- nr 7);
Uruchomić elementy grzewcze ustawiając za po-
mocą termostatu (rys. 1, 2, 3, 4, 5 - nr 2) żądaną
temperaturę wskazaną na pokrętle. Zapalone
zostaną kontrolki wskazujące, które elementy
grzewcze są włączone;
Gdy piec osiągnął żądaną temperaturę (patrz
punkt 9 obecnego akapitu), widoczną na termo-
metrze (rys. 5-nr 1) można włożyć pizzę do pieca;
Ręcznie otworzyć drzwi pieca;
Aby włączyć oświetlenie komory, nacisnąć włącz-
nik oświetlenia pieca (rys. 5-nr 5);
Za pomocą odpowiednich narzędzi włożyć do pie-
ca pizzę. Nie należy pozostawiać otwartych drzwi-
czek pieca przez dłuższy czas, ponieważ ucieka-
jące z pieca ciepło powoduje spadek temperatury
w komorze.
Zamknąć drzwi i kontrolować proces pieczenia
przez przeszklenie;
Temperatura pieczenia pizzy może być różna
w zależności od tego, czy pizza umieszczona jest
bezpośrednio na ogniotrwałym kamieniu, czy też
na blasze. W pierwszym przypadku zaleca się
ustawić temperaturę pieczenia na 280°C dla dol-
nego elementu i 320°C dla elementu górnego. W
drugim przypadku należy ustawić 320°C dla dol-
nego elementu i 280°C dla górnego.
Po zakończeniu pieczenia otworzyć drzwi, wyjąć
pizzę i zamknąć drzwi.
32
PL
5.4 WYŁĄCZANIE PIECA
Po zakończeniu pieczenia wykonać następujące
czynności:
Wyłączyć piec przełączając wyłączniki elementów
grzewczych do położenia „0” (rys. 3, 4, 5 - nr 3),
• to samo wykonać dla pokręteł regulujących ter-
mostaty (rys. 1, 2, 3, 4, 5 - nr 2).
Piece 226865 i 226872: nacisnąć wyłącznik głów-
ny i wyłączyć elementy grzewcze;
6. KONSERWACJA
PRZED PRZYSTĄPIENIEM DO CZYNNOŚCI KONSERWACYJNYCH WYMAGANE JEST
ODŁĄCZENIE WTYCZKI OD ZASILANIA.
6.1 MYCIE
Mycie należy wykonywać po każdym użyciu, zgod-
nie z instrukcjami.
Mycie powierzchni ogniotrwałej: czynność tę należy
wykonać przy nagrzanym piecu.
Przy temperaturze na poziomie ok. 350°C wyłączyć
piec, otworzyć drzwi i wyczyścić powierzchnię za
pomocą szczotki z włókna naturalnego na długim
trzonku, aby uniknąć bezpośredniego kontaktu cia-
ła z nagrzanymi częściami pieca.
Mycie powierzchni zewnętrznych: (powierzchnie ze
stali nierdzewnej, przeszklenie i panel sterowania):
te czynności należy wykonywać przy zimnym piecu.
ZALECA SIĘ STOSOWANIE ODPOWIEDNICH RĘKAWIC I ODZIEŻY OCHRONNEJ,
ABY UNIKNĄĆ POPARZEŃ.
NIEDOZWOLONE JEST UŻYWANIE STRUMIENIA WODY, ŚRODKÓW ŚCIERNYCH
ALBO POWODUJĄCYCH KOROZJĘ A TAKŻE TAKICH, KTÓRE MOGĄ USZKODZIĆ
ELEMENTY URZĄDZENIA, NEGATYWNIE WPŁYNĄĆ NA BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENĘ
PRACY.
W przypadku awaryjnych czynności konserwacyj-
nych, naprawy lub wymiany skontaktować się z au-
toryzowanym dealerem, od którego zakupiono urzą-
dzenie lub uprawnionym serwisantem spełniającym
wymagania określone obowiązującymi przepisami.
33
PL
7. UTYLIZACJA URZĄDZENIA
7.1 OSTRZEŻENIA OGÓLNE
W przypadku demontażu urządzenia należy ściśle przestrzegać obowiązujących
przepisów. Należy segregować części urządzenia w zależności od ich składu (two-
rzywo sztuczne, miedź, żelazo itp.).
8. ELEMENTY ELEKTRYCZNE
WYKAZ CZĘŚCI
Oznaczenie Opis
T Termostat jednobiegunowy
TT Termostat trzybiegunowy
QS0 Przełącznik elementów grzewczych
HL Oświetlenie kontrolne elementów grzewczych
QF0/1 Włącznik oświetlenia komory
K Stycznik
TI Zegar
36
PL
SCHEMAT ELEKTRYCZNY
Model: 226773, 226780, 226940, 226957
Zasilanie: 400 V, 3N, 50 Hz (
na jedną komorę)
37
PL
SCHEMAT ELEKTRYCZNY
Model: 226902, 226919, 226964, 226971, 226988, 226995, 227046, 227053
Zasilanie: 230, 1N, 50 Hz (
na jedną komorę)
38
PL
SCHEMAT ELEKTRYCZNY
Model: 226902, 226919, 226964, 226971, 226988, 226995, 227046, 227053
Zasilanie: 400 V, 3N, 50 Hz (
na jedną komorę)
39
PL
SCHEMAT ELEKTRYCZNY
Model: 226902, 226919, 226964, 226971, 226988, 226995, 227046, 227053
Zasilanie: 230 V, 1N, 50 Hz (
na jedną komorę)
40
PL
SCHEMAT ELEKTRYCZNY
Model: 226902, 226919, 226964, 226971, 226988, 226995, 227046, 227053
Zasilanie: 400 V, 3 N, 50 Hz (
na jedną komorę) z termostatem trójfazowym
41
PL
SCHEMAT ELEKTRYCZNY
Model: 226902, 226919, 226964, 226971, 226988, 226995, 227046, 227053
Zasilanie: 230 V, 1 N, 50 Hz (
na jedną komorę) z termostatem trójfazowym
Hendi B.V.
Steenoven 21
3911 TX Rhenen, The Netherlands
Tel: +31 (0)317 681 040
Fax: +31 (0)317 681 045
Hendi Polska Sp. z o.o.
ul. Magazynowa 5
62-023 Gądki, Poland
Tel: +48 61 6587000
Fax: +48 61 6587001
Find Hendi on internet:
www.hendi.eu
www.facebook.com/HendiFoodServiceEquipment
www.linkedin.com/company/hendi-food-service-equipment-b.v.
www.youtube.com/HendiEquipment
© 2016 Hendi BV Rhenen - The Netherlands Ver: 23-11-2016
(ver. 2016/11/21/MP/MD)
- Changes, printing and typesetting errors reserved.
- Producent zastrzega sobie prawo do zmian
oraz błędów drukarskich w instrukcji.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Hendi 226889 Instrukcja obsługi

Kategoria
Mikrofale
Typ
Instrukcja obsługi
Niniejsza instrukcja jest również odpowiednia dla

w innych językach