AEG DD8693-M Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
A E G
_____________________
Pochaniacz
kuchenny
DD 8693
_____________________
Instrukcja
obsugi i instalacji
2
3
SPIS TRE#CI
Wskazówki dotycz)ce utylizacji...........................................................4
Wskazówki dotycz)ce bezpiecze-stwa ...............................................5
Tryby pracy urz)dzenia.........................................................................7
Obsuga urz)dzenia ..............................................................................8
Mycie i konserwacja..............................................................................9
Autoryzowany serwis..........................................................................13
Dane techniczne..................................................................................14
Pod)czenie do instalacji elektrycznej...............................................14
Monta3..................................................................................................15
4
Szanowni Klienci!
Przed przystpieniem do podczenia i eksploatacji urzdzenia prosimy o do-
kadne zapoznanie si z instrukcj obsugi, w której podano wa!ne informacje
dotyczce bezpiecznej eksploatacji, instalacji oraz konserwacji.
Instrukcj obsugi nale!y zachowa&, aby korzysta& z niej podczas u!ytkowania
urzdzenia.
W przypadku sprzeda!y urzdzenia nale!y pamita& równie! o przekazaniu
instrukcji obsugi nowemu u!ytkownikowi.
Producent jest otwarty na !yczenia i krytyczne uwagi Pa(stwa. D!ymy do
ulepszania naszych wyrobów i podnoszenia jako*ci *wiadczonych usug.
Personel autoryzowanych zakadów serwisowych su!y Pa(stwu pomoc w
usuwaniu usterek technicznych.
Wskazówki dotycz)ce utylizacji
Opakowanie urz)dzenia
Wszystkie materiay u!yte do produkcji poszczególnych elementów opakowa-
nia, folia i cz*ci z pianki s przyjazne dla *rodowiska naturalnego i nadaj si
do recyklingu - przetworzenia i powtórnego zastosowania. Elementy te ozna-
czono symbolami, które s pomocne w prawidowej selekcji odpadów.
Opakowanie urzdzenia nale!y usun& zgodnie z obowizujcymi przepisami
o ochronie *rodowiska.
Wskazówki dotycz)ce utylizacji urz)dzenia
Urzdzenia nie wolno usuwa& razem z odpadami z gospodarstwa domowe-
go.
Informacji o miejscu zbiórki urzdze( przeznaczonych do utylizacji udzielaj
odpowiednie wadze lokalne lub su!by miejskie.
OSTRZE7ENIE!
Stare urzdzenie przeznaczone do usunicia z gospodarstwa domowego na-
le!y unieruchomi& w taki sposób, aby nie mo!na go byo wczy&. Wyj&
wtyczk z gniazdka lub zdemontowa& podczenie stae (czynno*& t mo!e
wykona& wycznie uprawniony technik), a nastpnie odci& przewód zasilaj-
cy.
5
Wskazówki dotycz)ce bezpiecze-stwa
Wskazówki dla u3ytkownika
Nale!y zwraca& uwag, aby palniki lub pola grzejne na pycie do gotowania
byy podczas pracy pochaniacza nakryte, gdy! wskutek intensywnej kumu-
lacji gorcego powietrza mo!e doj*& do uszkodzenia urzdzenia. Nale!y
bezwzgldnie unika& otwartego ognia w przypadku u!ytkowania pieców ole-
jowych, gazowych i wglowych w pobli!u pochaniacza.
Podczas przyrzdzania na kuchence lub pycie do gotowania potraw wy-
magajcych sma!enia na tuszczu (np. sma!enie frytek), nie wolno pozo-
stawia& wczonego pochaniacza bez nadzoru.
Olej znajdujcy si we frytownicy mo!e si samoistnie zapali&.
Zanieczyszczony olej atwo ulega zapaleniu. Zagro3enie po3arem.
Przyrz)dzanie potraw pod pochaniaczem z otwartym pomieniem jest
niedozwolone.
Przed przystpieniem do wszelkich prac instalacyjnych i konserwacyjnych
oraz wymiany !arówki, nale!y odczy& urzdzenie od zasilania elektrycz-
nego (wyczy& bd4 wykrci& bezpieczniki).
Istotne dla prawidowego funkcjonowania urzdzenia jest regularne kontro-
lowanie stanu filtrów i ich wymiana bd4 czyszczenie.
Nieprzestrzeganie terminów wymiany b)d: czyszczenia filtrów mo3e
spowodowa< zagro3enie po3arowe (zapalenie si> osadów tuszczo-
wych).
Wskazówki dla instalatorów
W przypadku pracy pochaniacza w obiegu otwartym (wyprowadzenie po-
wietrza na zewntrz) *rednica rury wentylacyjnej musi wynosi& 150 mm.
Je*li w *cianie lub dachu jest ju! zamontowana rura wyprowadzajca po-
wietrze o *rednicy 125 mm, mo!na zastosowa& króciec redukcyjny
(150/125 mm) bdcy na wyposa!eniu. Praca pochaniacza bdzie wtedy
nieco go*niejsza.
Przy monta3u pochaniacza kuchennego nale3y przestrzega< minimal-
nych (ni3ej podanych) odst>pów pomi>dzy górn) kraw>dzi) pyty ku-
chennej, a doln) kraw>dzi) pochaniacza:
Kuchnia elektryczna............................500 mm
Kuchnia gazowa ..................................650 mm
Kuchnia olejowa i w>glowa................min. 700 mm
Podczas jednoczesnej pracy pochaniacza (w trybie wyprowadzenia powie-
trza na zewntrz) i innych urzdze( podczonych do przewodów komino-
wych, nale!y zapewni& odpowiedni wentylacj. Przepisy przeciwpo!arowe
dopuszczaj w takich pomieszczeniach maksymalne podci*nienie do 0,04
bar.
6
Powietrza nie wolno odprowadza& do przewodów kominowych. Niedozwo-
lone jest równie! odprowadzanie powietrza do szybu wentylacyjnego su!-
cego do wyprowadzenia spalin z pomieszcze(, w których znajduj si
paleniska.
Przy wyprowadzeniu powietrza do nieczynnego komina lub szybu wentyla-
cyjnego zaleca si wezwanie kominiarza. Nale3y przestrzega< obowi)zu-
j)cych przepisów.
Podczas pracy pochaniacza w obiegu otwartym (wyprowadzenie powietrza
na zewntrz) nale!y zapewni& odpowiedni wentylacj tzn. ilo*& powietrza
wyprowadzanego na zewntrz musi równa& si ilo*ci powietrza napywaj-
cego.
Obowizujce przepisy budowlane ograniczaj prac w tym samym po-
mieszczeniu pochaniacza oraz innych urzdze( podczonych do przewo-
dów kominowych np.: piece wglowe lub olejowe, gazowe podgrzewacze
wody.
Bezpieczne funkcjonowanie urzdze( pracujcych jednocze*nie jest za-
pewnione, gdy do pomieszczenia lub mieszkania jest doprowadzane powie-
trze zewntrzne przez otwór o powierzchni ok. 500-600 cm
2
. Taka wentyla-
cja zapobiega wytworzeniu si podci*nienia podczas pracy pochaniacza.
W razie wtpliwo*ci nale!y zasign& opinii / zgody kominiarza lub lokal-
nych wadz budowlanych.
Poniewa! w pomieszczeniach, w których nie ma palenisk, obowizuje za-
sada „Otwór doprowadzajcy musi mie& tak sam powierzchni jak otwór
odprowadzajcy powietrze”, otwór o powierzchni wikszej ni! 500-600 cm
2
bdzie wpywa& ujemnie na skuteczno*& pracy urzdze( odprowadzajcych
powietrze.
Praca pochaniacza w obiegu zamknitym (recyrkulacja powietrza) jest
bezpieczna (wg opisanych warunków) i nie dotycz jej wymogi wymienio-
nych przepisów.
Praca pochaniacza w obiegu otwartym (wyprowadzenie powietrza na ze-
wntrz) jest skuteczna, je*li przestrzegane s nastpujce zalecenia:
kanay odprowadzajce s krótkie i proste,
mo!liwie jak najmniej zaama( przewodu odprowadzajcego,
mo!liwie jak najwiksza *rednica przewodu ( min.150 mm),
unika& ostrych zaama( przewodu na rzecz ukowatych wygi&.
Nieprzestrzeganie powy!szych wskazówek spowoduje obni!enie sprawno-
*ci dziaania urzdzenia oraz zwikszony poziom szumu podczas pracy.
7
Tryby pracy urz)dzenia
Praca w trybie wyprowadzenia powietrza na zewn)trz
(cyrkulacja zewn>trzna)
Pochaniacz kuchenny jest fabrycznie usta-
wiony do pracy w obiegu otwartym (wypro-
wadzenie powietrza na zewntrz), a po za-
montowaniu filtra z chemicznie aktywnym
wglem (wyposa!enie dodatkowe) mo!e
równie! pracowa& w obiegu zamknitym (re-
cyrkulacja).
Do pracy pochaniacza w obiegu zamknitym
(recyrkulacja) konieczny jest oryginalny filtr
wglowy marki AEG (patrz wyposa!enie do-
datkowe).
Powietrze zostaje odprowadzone na ze-
wntrz przez rur przymocowan do konie-
rza D (rys. 1).
Brednica rury odprowadzajcej powietrze na
zewntrz musi wynosi& 150 mm (wyposa!e-
nie dodatkowe).
Rys. 1
Je*li w *cianie lub dachu jest ju! zamontowana rura odprowadzajca po-
wietrze o *rednicy 125 mm, mo!na zastosowa& króciec redukcyjny
(150/125 mm) bdcy na wyposa!eniu. W takim przypadku szum podczas
pracy pochaniacza mo!e by& nieco wikszy.
Praca w obiegu zamkni>tym (recyrkulacja powietrza)
Filtr wglowy oczyszcza powietrze, które
powraca do kuchni przez górn kratk w
szybie wentylacyjnym.
Do pracy pochaniacza w trybie recyrkulacji
powietrza konieczne jest zamontowanie
oryginalnego filtra marki AEG z chemicznie
aktywnym wglem KF 20, który mo!na za-
mówi& i zakupi& jako wyposa!enie dodat-
kowe w autoryzowanych zakadach serwi-
sowych.
Przewód powietrzny (zwrotnic recyrkula-
cyjn) nale!y zamocowa& dwoma *rubami
3,5 x 6,5 mm (rys. 2).
Rys. 2
8
Obsuga urz)dzenia
Pochaniacz wyposa!ony jest w silnik z regulowan prdko*ci obrotów.
Zaleca si wczenie pochaniacza na kilka minut przed rozpoczciem go-
towania. Pochaniacz powinien pracowa& jeszcze przez ok. 15 minut po za-
ko(czeniu gotowania, aby usun& wszystkie opary.
Na froncie urzdzenia znajduj si wczniki:
A – W)cznik
B – W)cznik i regulacja mocy wentylatora 1–2–3-1-2... stopie-
C – Wska:nik 1 stopnia mocy wentylatora i wska:nik nasycenia filtra
tuszczowego (LED) (Pulsuj)ce wskazanie)
D – Wska:nik 2 stopnia mocy wentylatora i wska:nik nasycenia filtra
w>glowego (LED) (Pulsuj)ce wskazanie)
E – Wska:nik 3 stopnia mocy wentylatora
F – Wska:nik intensywnego stopnia mocy wentylatora (LED)
G – W)cznik intensywnego stopnia mocy wentylatora
Po 5 minutach intensywny stopie( mocy wentylatora zostaje przeczony na
poprzednio ustawion moc lub wycza si, je*li nie zosta ustawiony inny sto-
pie( (pochaniacz by wyczony przy aktywacji trybu intensywnego).
Aby wyczy& intensywny nawiew przed upywem 5 minut, nale!y nacisn&
przycisk A lub B.
H – W)cznik oJwietlenia „W)czone / Wy)czone”
Je*li pochaniacz lub elementy sterujce nie dziaaj, nale!y przynajmniej na 5
sekund odczy& zasilanie elektryczne pochaniacza i ponownie wczy& urz-
dzenie.
Wska:nik kontrolny filtra tuszczowego i w>glowego
Pochaniacz wyposa!ony jest we wska4nik kontrolny, który sygnalizuje, !e na-
le!y umy& filtr tuszczowy lub wymieni& filtr wglowy.
Fabrycznie pochaniacz dostarczony jest bez filtra wglowego, dlatego wska4-
nik nasycenia jest wyczony.
9
Je*li pochaniacz bdzie pracowa& z filtrem wglowym, wtedy nale!y wczy&
wska4nik nasycenia w nastpujcy sposób:
Przycisk A i B nale!y jednocze*nie wcisn& i przytrzyma& przez ok. 3 se-
kundy. Najpierw zostanie pod*wietlony tylko wska4nik LED filtra tuszczo-
wego C, zaraz po pod*wietleniu lampki kontrolnej LED filtra wglowego D,
wska4nik nasycenia zostaje wczony.
W celu wyczenia wska4nika nale!y ponownie wcisn& i przytrzyma& przyciski
A i B przez ok. 3 sekundy do momentu, a! lampka kontrolna LED filtra wglo-
wego D bdzie pulsowaa.
Lampka kontrolna LED filtra tuszczowego C
Lampka kontrolna C pulsuje, sygnalizujc, !e nale!y umy& filtr tuszczowy.
Zapozna& si ze wskazówkami dotyczcymi mycia i konserwacji filtrów tusz-
czowych.
Lampka kontrolna LED filtra w>glowego D
Lampka kontrolna filtra wglowego D pulsuje, sygnalizujc, !e nale!y wymieni&
filtr wglowy.
Filtr wglowy nale!y wymieni& po okoo 160 godzinach pracy pochaniacza.
Zapozna& si ze wskazówkami dotyczcymi wymiany filtrów wglowych.
Przestawienie wska:nika nasycenia filtra do pozycji wyjJciowej
Po umyciu filtra tuszczowego lub wymianie filtra wglowego nale!y ponownie
nacisn& i przytrzyma& przyciski G i H przez ok. 3 sekundy do momentu, a!
lampka kontrolna LED filtra tuszczowego C lub lampka kontrolna filtra wglo-
wego D przestanie pulsowa&.
Mycie i konserwacja
Przed przyst)pieniem do czyszczenia lub konserwacji nale3 y wy)-
czy< urz)dzenie i wyj)< wtyczk> z gniazdka.
Metalowe filtry tuszczowe
Metalowe filtry tuszczowe su! do pochaniania czstek tuszczu powstaych
podczas gotowania. Filtry te stosuje si zarówno w trybie pracy wyprowadzenia
powietrza na zewntrz, jak i recyrkulacji.
Filtry metalowe nale!y wyj& i my& *rednio raz na cztery tygodnie (w zmywarce
do naczy( lub rcznie).
10
Wyjmowanie filtrów metalowych
Aby wyj& metalowy filtr tuszczowy, nale!y
przesun& blokad filtra najpierw do tyu
urzdzenia, a nastpnie wyj&, pocigajc
w dó (rys. 3).
Rys. 3
R>czne mycie filtrów
Kaset> z metalowym filtrem tuszczowym nale!y namoczy& w gorcej wo-
dzie z dodatkiem *rodka czyszczcego rozpuszczajcego tuszcze i pozosta-
wi& na 1 godzin, a nastpnie spuka& gorc wod. W razie potrzeby nale!y
powtórzy& t czynno*&. Dokadnie wysuszon kaset wo!y& do pochaniacza.
Mycie filtrów w zmywarce do naczy-
Kaset z metalowym filtrem tuszczowym wo!y& do zmywarki. Ustawi& inten-
sywny program do mocno zabrudzonych naczy( z temperatur przynajmniej
65
o
C. W razie potrzeby umy& kaset jeszcze raz. Dokadnie wysuszon kaset
wo!y& do pochaniacza.
Filtry metalowe myte w zmywarce do naczy- mog) si> lekko przebarwi<,
co nie ma jednak ujemnego wpywu na sprawne dziaanie pochaniacza.
Wntrze obudowy nale!y my& tylko ciepym roztworem wody ze *rodkiem
do mycia (nie wolno u!ywa& *rodków !rcych, szczotek ani szorujcych
*rodków czyszczcych).
Filtr z chemicznie aktywnym w>glem
Je*li pochaniacz pracuje w obiegu zamknitym (recyrkulacja), nale!y u!y-
wa& oryginalnych filtrów wglowych marki AEG (wyposa!enie dodatkowe).
Mycie i wymiana filtra w>glowego
W odró!nieniu od innych filtrów z chemicznie aktywnym wglem, filtr w-
glowy LONG LIFE mo!na my& i regenerowa&.
W warunkach normalnego u!ytkowania pochaniacza nale!y my& filtr w-
glowy *rednio raz na dwa miesice. Zaleca si mycie filtra w zmywarce do
naczy(. Stosowa& detergenty przeznaczone do zmywania w zmywarkach i
11
ustawi& najwy!sz temperatur (65
o
C). Filtr powinien by& myty osobno, aby
resztki potraw nie osadzay si na nim, gdy! spowoduje to powstawanie
nieprzyjemnych zapachów.
Aby aktywowa& wkad wglowy, filtr nale!y wysuszy& w piekarniku (nagrze-
wanie górn i doln grzak, temperatura maksymalnie 100
o
C; 10 minut).
Po upywie ok. 3 lat filtr nale!y wymieni&, poniewa! jego zdolno*& pocha-
niania oparów jest znacznie zredukowana.
Monta3 filtra w>glowego
Wyj& ramk b, która zabezpiecza filtr c, obracajc dwa pokrta a o 90°.
Wo!y& kaset z filtrem wglowym do ramki i wo!y& zestaw (wszystkie
elementy) na miejsce d (rys. 4).
Aby wyjc filtr wglowy, nale!y wykona& opisane czynno*ci w odwrotnej
kolejno*ci.
Przy skadaniu zamówienia i zakupie nowego filtra nale!y poda& model,
numer produktu i numer seryjny pochaniacza. Dane znajduj si na ta-
bliczce znamionowej w wewntrznej cz*ci urzdzenia.
Filtry wglowe mo!na zamówi& w autoryzowanym zakadzie serwisowym.
Rys. 4
UWAGA!
Nale3y przestrzega< podanych w instrukcji wskazówek dotycz)cych
mycia i terminów czyszczenia oraz wymiany filtrów. Nieprzestrzeganie
tych zalece- mo3e spowodowa< zagro3enie po3arowe i zapalenie si>
osadów tuszczowych.
Producent nie ponosi odpowiedzialnoJci za uszkodzenia silnika oraz
inne szkody spowodowane nieodpowiedni) konserwacj) lub nieprze-
strzeganiem podanych wskazówek.
12
Wymiana 3arówki
Wyczy& pochaniacz kuchenny z sieci
zasilajcej.
Oson !arówki nale!y odchyli& za po-
moc *rubokrta i wyj& (rys. 5).
Spalon !arówk wymieni& na now tego
samego typu.
Ponownie zao!y& oson !arówki.
Je*li po wymianie !arówki o*wietlenie
nadal nie dziaa, nale!y przed zgosze-
niem usterki w zakadzie serwisowym
sprawdzi&, czy !arówka zostaa prawi-
dowo wo!ona.
Rys. 5
Czyszczenie pochaniacza
Przed przyst)pieniem do czyszczenia pochaniacza kuchennego nale-
3y wyj)< wtyczk> z gniazdka.
Nie wkada< i nie przesuwa< ostrych przedmiotów po kratce osaniaj)-
cej silnik.
Cz>Jci zewn>trzne czyJci< roztworem wody z agodnym Jrodkiem do
mycia. Do mycia nie stosowa< 3r)cych i szoruj)cych Jrodków czysz-
cz)cych oraz szczotek.
Panel z prze)cznikami i kratk> filtra tuszczowego nale3y czyJci< tylko
wilgotn) szmatk) z agodnym Jrodkiem czyszcz)cym.
Nale3y przestrzega< terminów czyszczenia i wymiany filtrów. Opó:-
nienia mog) doprowadzi< do powstania zagro3enia po3arowego spo-
wodowanego osadami tuszczów.
WYPOSAENIE DODATKOWE
Filtr z wglem aktywnym KF 20 E-Nr. 942 120 600
13
Autoryzowany serwis
W przypadku wtpliwo*ci lub wystpienia usterek nale!y skontaktowa& si z
autoryzowanym serwisem.
Przy zgoszeniu telefonicznym nale!y opisa& objawy usterki i poda&:
1. Model lub typ.
2. Numer produktu.
3. Numer seryjny.
Dane te znajduj si na tabliczce znamionowej znajdujcej si wewntrz urz-
dzenia za filtrem tuszczowym.
Producent zastrzega sobie prawo wprowadzania
zmian konstrukcyjnych i kolorystycznych urz)dzenia.
W przypadku wystpienia usterek technicznych nale!y zwróci& si do autory-
zowanego zakadu serwisowego.
W celu ustalenia uszkodzenia pochaniacza nale!y poda& pracownikowi serwi-
su nastpujce informacje:
objawy usterki?
okoliczno*ci wystpowania usterki.
Prosimy o zanotowanie poni!ej nastpujcych danych (znajduj si na tablicz-
ce znamionowej):
Model: ..............................
Numer produktu (9 cyfr): ..............................
Numer seryjny (8 cyfr): ..............................
Tabliczka znamionowa jest dostpna po wyjciu metalowych filtrów tuszczo-
wych, na wewntrznej stronie urzdzenia.
Podanie wszystkich informacji cznie z opisem objawów usterki umo!liwi per-
sonelowi zakadu serwisowego szybkie wykonanie naprawy oraz terminow
realizacj zamówienia cz*ci zamiennych, je*li zajdzie taka konieczno*&.
Producent nie ponosi odpowiedzialnoJci za szkody oraz ich konsekwen-
cje, spowodowane nieprawidow) obsug) i instalacj) urz)dzenia.
Naprawy urz)dzenia mog) by< dokonywane wy)cznie przez personel au-
toryzowanych zakadów serwisowych.
W przypadku uszkodzenia urz)dzenia wskutek nieprawidowej obsugi,
koszty bezzasadnego wezwania serwisanta (nawet w okresie trwania
gwarancji) ponosi Klient.
14
Dane techniczne
Wymiary – model DD 8693
Wysoko x szeroko x g"boko (w cm) 72-114 x 89,8 x 45
czna warto$% pod'czenia 175 W
Silnik wentylatora 1 x 130 W
O$wietlenie 2 x 20 W
D'ugo$% przewodu zasilajcego 150 cm
Pod)czenie do instalacji elektrycznej
Wskazówki bezpiecze-stwa
Przed przystpieniem do podczenia urzdzenia do instalacji elektrycznej
nale!y sprawdzi&, czy dane umieszczone na tabliczce znamionowej po-
chaniacza zgadzaj si z parametrami instalacji domowej, do której ma zo-
sta& podczony pochaniacz.
Je*li urzdzenie wyposa!one jest we wtyczk, wtedy mo!na je podczy&
do ka!dego gniazdka sieciowego z prawidowym uziemieniem.
Nale!y zapewni& atwy dostp do gniazdka, aby w razie konieczno*ci bez
przeszkód wyczy& urzdzenie z sieci zasilajcej.
Stae podczenie pochaniacza do sieci zasilajcej mo!e wykona& wycz-
nie elektryk z odpowiednimi uprawnieniami.
W instalacji elektrycznej nale!y zamontowa& wielobiegunowy wycznik z
rozwarciem styków powy!ej 3 mm.
Prawidowe wyczniki zabezpieczajce s to np.: bezpieczniki automatycz-
ne, wkrcane, wyczniki FI.
Producent nie ponosi odpowiedzialnoJci za ewentualne
usterki i inne szkody powstae wskutek nieprzestrzegania
powy3szych zalece- i wskazówek bezpiecze-stwa
Zainstalowanie gniazdka zasilajcego bezpo*rednio nad pochaniaczem ma
dwie zalety:
1. Gniazdko jest niewidoczne.
2. W razie konieczno*ci urzdzenie mo!na atwo odczy& od sieci zasilajcej.
15
Pod)czenie
220-240 V - poprzez gniazdko zainstalowane na stae i wtyczk z uziemieniem.
Pod)czenie stae mo3e wykona< wy)cznie elektryk z odpowiednimi
uprawnieniami.
Monta3
Wyposa3enie i materiay monta3owe
Ilo$% Wyposa3enie
6
Ko"ek ( 8)
6 +ruba do drewna 5 x 45 mm
6 +ruba do metalu 2,9 x 6,5
1 Króciec redukcyjny 125 / 150 mm
1 Deflektor (wywietrznik)
Szablon (1) wyrówna& na suficie w stosunku do pionowej linii zaznaczonej
na *cianie od pyty do gotowania.
Wywierci& dwa otwory 8 i umocowa& wsporniki dwoma kokami i *rubami
(3). Zawiesi& pochaniacz (4) i wyrówna& poo!enie (5-6).
Od wewntrznej strony okapu zaznaczy& dwa punkty dla ostatecznego mo-
cowania (7).
Zdj& okap (8) i nawierci& dwa otwory 8 (9), wo!y& koki (10).
Nawierci& dwa otwory 8 na górnej *ciance, wo!y& dwa koki (11). Je!eli
pochaniacz bdzie pracowa w trybie recyrkulacji zamocowa& wywietrznik F
na wsporniku u!ywajc czterech *rub 2,9 x 6,5. zamocowa& wspornik G
dwiema *rubami (12).
Zawiesi& okap ponownie (13) i umocowa& ostatecznie dwiema *rubami
(14).
Zao!y& rur wylotow (15) na otwór wylotowy A (tryb wyprowadzenia po-
wietrza na zewntrz) lub na wywietrznik F (tryb recyrkulacji).
Przygotowa& podczenie elektryczne (16).
Zamocowa& oson (17a) do wspornika (17b), nastpnie przesun& doln
cz*& obudowy w dó, aby dopasowa& do mocowania w górnej cz*ci po-
chaniacza (18).
16
Rys. 6
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

AEG DD8693-M Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi