Electrolux EFC6421X Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
ELECTROLUXPOLANDSp.zo.o.
ul.Kolejowa5/7
01-217Warszawa
Grupa Electrolux jest najwiêkszym na œwiecie producentem zmechanizowanych
urz¹dzeñ przeznaczonych do kuchni, do czyszczenia oraz do lasu i ogrodu.
Ka¿degorokusprzedajeponad55milionówproduktów(takichjaklodówki,kuchenki,
pralki automatyczne, odkurzacze, pilarki ³añcuchowe i kosiarki do trawy)
o³¹cznejwartoœciok.14miliardówUSDwponad150krajachœwiata.
TheElectroluxGroup. Theworld`sNo.1choice
EFC-6421/EFC-9421
P och³aniaczkuchenny
3
SPIS TRE$CI
WSKAZÓWKI DOTYCZ-CE BEZPIECZE/STWA.................................5
TRYBY PRACY URZ-DZENIA...............................................................7
OBS5UGA URZ-DZENIA ...................................................................... 8
MYCIE I KONSERWACJA ..................................................................... 9
AUTORYZOWANY SERWIS ................................................................ 11
DANE TECHNICZNE............................................................................ 13
INSTALACJA........................................................................................ 13
POD5-CZENIE DO INSTALACJI ELEKTRYCZNEJ ........................... 14
MONTA=............................................................................................... 15
4
Szanowni Klienci!
Przed przystpieniem do podczenia i eksploatacji urzdzenia prosimy o do-
kadne zapoznanie si z instrukcj obsugi, w której podano wa!ne informacje
dotyczce bezpiecznej eksploatacji, instalacji oraz konserwacji.
Instrukcj obsugi nale!y zachowa&, aby korzysta& z niej podczas u!ytkowania
urzdzenia.
W przypadku sprzeda!y urzdzenia nale!y pamita& równie! o przekazaniu
instrukcji obsugi nowemu u!ytkownikowi.
Producent jest otwarty na !yczenia i krytyczne uwagi Pa(stwa.
D!ymy do ulepszania naszych produktów i podnoszenia jako*ci *wiadczo-
nych usug.
Personel autoryzowanych zakadów serwisowych su!y Pa(stwu pomoc
w usuwaniu usterek technicznych.
5
WSKAZÓWKI DOTYCZ-CE BEZPIECZE/STWA
Wskazówki dla instalatora
W przypadku pracy pochaniacza w obiegu otwartym (wyprowadzenie po-
wietrza na zewntrz) *rednica rury wentylacyjnej musi wynosi& 150 mm.
Uwaga! Rura wentylacyjna i konierze mocujCce nie stanowiC wyposa-
Fenia standardowego i naleFy je zakupiG jako wyposaFenie dodatkowe.
Na zamówienie dostpne s rury o ró!nych wielko*ciach i ksztatach oraz
systemy powietrzne do wyprowadzenia powietrza na zewntrz (teleskopowe
skrzynki *cienne). O szczegóy prosz pyta& w autoryzowanych zakadach
serwisowych.
Przy montaFu pochaniacza kuchennego naleFy przestrzegaG minimal-
nych, niFej podanych odstIpów pomiIdzy górnC krawIdziC pyty ku-
chennej a dolnC krawIdziC pochaniacza:
- Kuchnia elektryczna. ........................ 500 mm
- Kuchnia gazowa................................ 650 mm
Je*li w instrukcji instalacji pyty lub kuchenki do gotowania zalecono zacho-
wanie wikszych odstpów, nale!y dostosowa& si do tych wymogów.
W przypadku jednoczesnej pracy pochaniacza (w trybie wyprowadzenia
powietrza na zewntrz) i innych urzdze( podczonych do przewodów ko-
minowych nale!y zapewni& odpowiedni wentylacj. Przepisy przeciwpo!a-
rowe dopuszczaj w takich pomieszczeniach maksymalne podci*nienie o
warto*ci do 4 PA (4x10
-5
bar).
Powietrza nie wolno odprowadza& do przewodów kominowych. Niedozwo-
lone jest równie! odprowadzanie powietrza do szybu wentylacyjnego su!-
cego do wyprowadzenia spalin z pomieszcze(, w których znajduj si pale-
niska.
Przy wyprowadzeniu powietrza do nieczynnego komina lub szybu wentyla-
cyjnego zaleca si wezwanie kominiarza. NaleFy przestrzegaG obowiCzu-
jCcych przepisów.
Podczas pracy pochaniacza w obiegu otwartym (wyprowadzenie powietrza
na zewntrz) nale!y zapewni& odpowiedni wentylacj tzn. ilo*& powietrza
wyprowadzanego na zewntrz musi równa& si ilo*ci powietrza napywaj-
cego.
Obowizujce przepisy budowlane ograniczaj prac w tym samym po-
mieszczeniu pochaniacza oraz innych urzdze( podczonych do przewo-
dów kominowych (np.: piece wglowe lub olejowe, gazowe podgrzewacze
wody).
Bezpieczne funkcjonowanie urzdze( pracujcych jednocze*nie jest za-
pewnione, je*li do pomieszczenia (lub mieszkania) jest doprowadzane z
zewntrz powietrze przez otwór o powierzchni ok. 500-600 cm
2
. Taka wen-
6
tylacja zapobiega wytworzeniu si podci*nienia podczas pracy pochania-
cza.
W razie wtpliwo*ci nale!y uzyska& opini ewentualnie zgod kominiarza
lub lokalnych wadz budowlanych.
Poniewa! w pomieszczeniach, w których nie ma palenisk, obowizuje za-
sada „Otwór doprowadzajcy musi mie& tak sam powierzchni jak otwór
odprowadzajcy powietrze”, otwór o powierzchni wikszej ni! 500-600 cm
2
bdzie wpywa& ujemnie na skuteczno*& pracy urzdze( odprowadzajcych
powietrze.
Praca pochaniacza w obiegu zamknitym (recyrkulacja powietrza) jest
bezpieczna w opisanych warunkach i nie dotycz jej wymogi wymienionych
przepisów.
Praca pochaniacza w obiegu otwartym (wyprowadzenie powietrza na ze-
wntrz) jest skuteczna, je*li przestrzegane s nastpujce zalecenia:
- kanay odprowadzajce s krótkie i proste,
- przewód odprowadzajcy posiada mo!liwie jak najmniej zaama(,
- przewód posiada mo!liwie jak najwiksz *rednic,
- przy ukadaniu przewodu nale!y unika& ostrych zaama( przewodu na
rzecz ukowatych wygi&.
Nieprzestrzeganie powy!szych wskazówek spowoduje obni!enie sprawno-
*ci dziaania urzdzenia oraz zwikszony poziom szumu podczas pracy.
Wskazówki dla uFytkownika
Nale!y zwraca& uwag, aby palniki gazowe lub pola grzejne na pycie do
gotowania byy podczas pracy pochaniacza nakryte, gdy! wskutek inten-
sywnej kumulacji gorcego powietrza mo!e doj*& do uszkodzenia urzdze-
nia. Nale!y bezwzgldnie unika& otwartego ognia w pobli!u pochaniacza w
przypadku u!ytkowania pieców olejowych, gazowych i wglowych.
Podczas przyrzdzania na kuchence lub pycie do gotowania potraw wyma-
gajcych sma!enia na tuszczu (np. sma!enie frytek), nie wolno pozosta-
wia& wczonego pochaniacza bez nadzoru.
Olej znajdujcy si we frytownicy mo!e si samoistnie zapali&.
Zanieczyszczony olej atwo ulega zapaleniu. ZagroFenie poFarem.
PrzyrzCdzanie potraw pod pochaniaczem z otwartym pomieniem
(flambirowanie) jest niedozwolone!
Przed przystpieniem do wszelkich prac instalacyjnych i konserwacyjnych
oraz wymiany !arówki nale!y odczy& urzdzenie od zasilania elektryczne-
go (wyczy& bd< wykrci& bezpieczniki).
Istotne dla prawidowego funkcjonowania urzdzenia jest regularne kontro-
lowanie filtrów i ich wymiana bd< czyszczenie.
7
Nieprzestrzeganie terminów wymiany bCdO czyszczenia filtrów moFe
spowodowaG zagroFenie poFarowe wskutek zapalenia siI osadów
tuszczowych!
TRYBY PRACY URZ-DZENIA
Wskazówki ogólne
Pochaniacz kuchenny jest fabrycznie ustawiony do pracy w obiegu otwar-
tym (wyprowadzenie powietrza na zewntrz), a po zamontowaniu filtra z
chemicznie aktywnym wglem (wyposa!enie dodatkowe) mo!e równie!
pracowa& w obiegu zamknitym (recyrkulacja).
Do pracy pochaniacza w obiegu zamknitym (recyrkulacja) konieczny jest
oryginalny filtr wglowy, stanowicy wyposa!enie dodatkowe.
Praca w trybie wyprowadzenia powietrza na zewnCtrz
(cyrkulacja zewnItrzna)
Powietrze zostaje odprowadzone na zewntrz przez
rur przymocowan do konierza kró&ca wylotowe-
go A (rys. 1).
Rura odprowadzajca powietrze na zewntrz w
przypadku pracy w obiegu otwartym (wyprowadze-
nie powietrza na zewntrz) musi posiada& tak sa-
m *rednic jak króciec wylotu nawiewu, aby osi-
gn& prawidow moc.
Na zamówienie dostpne s rury o ró!nych wielko-
*ciach i ksztatach oraz systemy powietrzne do wy-
prowadzenia powietrza na zewntrz (teleskopowe
skrzynki *cienne). O szczegóy prosz pyta& w au-
toryzowanych zakadach serwisowych.
Rys. 1
Praca w obiegu zamkniItym (recyrkulacja powietrza)
Filtr wglowy oczyszcza powietrze, które prowadzone jest z powrotem do
kuchni przez kratk w szybie wentylacyjnym.
Do pracy pochaniacza w trybie recyrkulacji powietrza konieczne jest za-
montowanie oryginalnego filtra z chemicznie aktywnym wglem, który mo!-
na zamówi& i zakupi& jako wyposa!enie dodatkowe w autoryzowanych za-
kadach serwisowych.
8
OBS5UGA URZ-DZENIA
Pochaniacz wyposa!ony jest w silnik z regulowan prdko*ci obrotow.
Zaleca si wczenie pochaniacza na kilka minut przed rozpoczciem go-
towania. Pochaniacz powinien pracowa& jeszcze przez ok. 15 minut po za-
ko(czeniu gotowania, aby skutecznie usun& wszystkie opary.
W cz*ci przedniej urzdzenia znajduj si wczniki:
Rys. 2
1. Przycisk wCcznika oPwietlenia su!y do wczania i wyczania
o*wietlenia pochaniacza.
2. Przycisk 0 „OFF” su!y do wyczania wentylatora.
3. Przycisk 1 su!y do wczenia 1 stopnia mocy nawiewu wentylatora.
4. Przycisk 2 su!y do wczenia 2 stopnia mocy nawiewu wentylatora.
5. Przycisk 3 su!y do wczenia 3 stopnia mocy nawiewu wentylatora.
Prawidowa wentylacja
Aby pochaniacz kuchenny pracowa prawidowo, nale!y zamkn& okna w
kuchni.
Podczas pracy pochaniacza w trybie wyprowadzenia powietrza na zewntrz
(obieg otwarty) nale!y otworzy& okno w innym pomieszczeniu, aby zapewni&
wymian powietrza.
9
MYCIE I KONSERWACJA
Przed przystCpieniem do czyszczenia i konserwacji naleFy wyCczyG
urzCdzenie i wyjCG wtyczkI z gniazdka sieciowego.
Czyszczenie pochaniacza
Przed przystpieniem do czyszczenia pochaniacza kuchennego nale!y wy-
czy& go z sieci z zasilania elektrycznego, wyjmujc wtyczk z gniazdka.
Nie wkada& i nie przesuwa& ostrych przedmiotów po kratce osaniajcej sil-
nik.
Cz*ci zewntrzne nale!y my& roztworem wody z agodnym *rodkiem
czyszczcym. Do mycia pochaniacza nie wolno stosowa& !rcych i szoru-
jcych *rodków czyszczcych oraz szczotek i piasku.
Panel z przecznikami i kratk filtra tuszczowego nale!y czy*ci& tylko wil-
gotn szmatk z agodnym *rodkiem czyszczcym.
Nale!y przestrzega& terminów czyszczenia i wymiany filtrów. Opó<nienia
mog doprowadzi& do zagro!enia po!arowego, które powstaje wskutek na-
gromadzenia osadów tuszczowych.
Metalowe filtry tuszczowe
Metalowe filtry tuszczowe su! do pochaniania czstek tuszczu, powstaych
podczas gotowania. Filtry te stosuje si zarówno w trybie pracy wyprowadzenia
powietrza na zewntrz jak i w obiegu zamknitym (recyrkulacja).
Metalowe filtry tuszczowe nale!y wyj& i umy& *rednio raz na cztery tygodnie
(w zmywarce do naczy( lub rcznie).
Wyjmowanie metalowych filtrów tuszczowych
Aby wyj& metalowy filtr tuszczowy, nale!y przesun&
blokad filtra najpierw do tyu urzdzenia, a nastpnie
wyj&, pocigajc w dó (rys. 3).
RIczne mycie filtrów
KasetI z metalowym filtrem tuszczowym nale!y na-
moczy& w gorcej wodzie z dodatkiem *rodka czysz-
czcego, rozpuszczajcego tuszcze i pozostawi& na 1
godzin, a nastpnie spuka& gorc wod. W razie po-
trzeby nale!y powtórzy& t czynno*&. Wyschnit kase-
t wo!y& do pochaniacza.
Rys. 3
Mycie filtrów w zmywarce do naczyS
Kaset z metalowym filtrem tuszczowym wo!y& do zmywarki. Ustawi& inten-
sywny program do zmywania mocno zabrudzonych naczy( z temperatur
10
przynajmniej 65
o
C. W razie potrzeby umy& kaset jeszcze raz. Wyschnit ka-
set wo!y& do pochaniacza.
Filtry metalowe myte w zmywarce do naczyS mogC siI lekko przebarwiG,
co nie ma jednak ujemnego wpywu na sprawne dziaanie pochaniacza.
Wntrze obudowy nale!y my& tylko ciepym roztworem wody ze *rodkiem
czyszczcym (nie wolno u!ywa& *rodków !rcych, szczotek ani szorujcych
*rodków czyszczcych).
Filtr z chemicznie aktywnym wIglem
Je*li pochaniacz bdzie pracowa& w obiegu zamknitym (recyrkulacja), nale!y
wo!y& oryginalny filtr wglowy (do nabycia w autoryzowanych serwisach jako
wyposa!enie dodatkowe).
Regeneracja i wymiana filtra wIglowego
W odró!nieniu od innych filtrów z chemicznie aktywnym wglem, filtr w-
glowy typu LONG LIFE mo!na my& i regenerowa&.
W warunkach normalnego u!ytkowania pochaniacza nale!y my& filtr w-
glowy *rednio raz na dwa miesice w zmywarce do naczy(, (je*li pocha-
niacz pracuje dziennie *rednio 2,5 godziny). Stosowa& detergenty przezna-
czone do zmywania w zmywarkach i ustawi& najwy!sz temperatur (65
o
C).
Filtr powinien by& myty osobno, aby resztki potraw nie osadzay si na nim,
gdy! spowoduje to powstawanie nieprzyjemnych zapachów.
Aby aktywowa& wkad wglowy, filtr nale!y wysuszy& go w piekarniku (na-
grzewanie górn i doln grzak, temperatura maksymalnie 100
o
C, filtr su-
szy& 10 minut).
Po upywie ok. 3 lat filtr nale!y wymieni&, poniewa! jego zdolno*& pocha-
niania oparów zostaje zredukowana o okoo 50%.
MontaF filtra wIglowego
Wyj& ramk (i), która za-
bezpiecza filtr (h), obracajc
uchwyty blokady (g) o 90°.
Wo!y& kaset z filtrem w-
glowym do ramki i ponownie
zamocowa&, wykonujc opi-
sane czynno*ci w odwrotnej
kolejno*ci (rys. 4).
Aby wyjc filtr wglowy, na-
le!y wykona& opisane czyn-
no*ci w odwrotnej kolejno*ci.
Rys. 4
11
Wntrze obudowy umy& tylko ciepym roztworem wody ze *rodkiem czysz-
czcym. Do mycia nie wolno stosowa& ostrych *rodków czyszczcych,
szczotek i piasku!
Przy skadaniu zamówienia i zakupie nowego filtra nale!y poda& model,
numer produktu i numer seryjny pochaniacza. Dane znajduj si na tablicz-
ce znamionowej w wewntrznej cz*ci urzdzenia.
Filtry wglowe mo!na zamówi& w autoryzowanym zakadzie serwisowym.
UWAGA!
NaleFy przestrzegaG podanych w instrukcji wskazówek dotyczCcych
mycia i terminów czyszczenia oraz wymiany filtrów. Nieprzestrzeganie
tych zaleceS moFe spowodowaG zagroFenie poFarowe wskutek zapa-
lenia siI osadów tuszczowych.
Producent nie ponosi odpowiedzialnoPci za uszkodzenia silnika oraz
inne szkody spowodowane nieodpowiedniC konserwacjC lub nieprze-
strzeganiem podanych wskazówek.
Wymiana Farówki
Przed przystpieniem do wymiany !arówki na-
le!y wyczy& pochaniacz kuchenny z sieci
zasilajcej.
Oson !arówki nale!y odchyli& za pomoc
*rubokrta i wyj& (rys. 5).
Wykrci& spalon !arówk i wymieni& na now
tego samego typu.
Ponownie zao!y& oson !arówki.
Je*li po wymianie !arówki o*wietlenie nadal
nie funkcjonuje, nale!y przed zgoszeniem
usterki w zakadzie serwisowym sprawdzi&, czy
!arówka zostaa prawidowo wo!ona.
Rys. 5
WYPOSA=ENIE DODATKOWE
Filtr z chemicznie aktywnym
wglem typ 20
Skrzynka *cienna
Zwróci& si z zapytaniem do personelu autory-
zowanego zakadu serwisowego.
Rura wylotu powietrza
Zwróci& si z zapytaniem do personelu autory-
zowanego zakadu serwisowego.
12
AUTORYZOWANY SERWIS
W przypadku wtpliwo*ci lub wystpienia usterek nale!y skontaktowa& si z
personelem autoryzowanego zakadu serwisowego.
Przy zgoszeniu telefonicznym nale!y opisa& objawy usterki i poda&:
1. Model lub typ urzCdzenia
2. Numer produktu (E)
3. Numer seryjny (F)
Dane te znajduj si na tabliczce znamionowej znajdujcej si wewntrz urz-
dzenia za filtrami tuszczowymi.
Producent zastrzega sobie prawo do wprowadzania
zmian technicznych i konstrukcyjnych urzCdzenia.
W przypadku wystpienia usterek technicznych nale!y zwróci& si do autory-
zowanego zakadu serwisowego.
W celu ustalenia uszkodzenia pochaniacza nale!y poda& pracownikowi serwi-
su nastpujce informacje:
Opisa& objawy usterki.
Poda& okoliczno*ci wystpowania usterki.
Prosimy o zanotowanie poni!ej nastpujcych danych (znajduj si na tablicz-
ce znamionowej):
Model: ..............................
Numer produktu (9 cyfr): ..............................
Numer seryjny (8 cyfr): ..............................
Tabliczka znamionowa jest dostpna po wyjciu metalowych filtrów tuszczo-
wych, na wewntrznej stronie urzdzenia.
Podanie wszystkich informacji cznie z opisem objawów usterki umo!liwi per-
sonelowi zakadu serwisowego szybkie wykonanie naprawy oraz terminow
realizacj zamówienia cz*ci zamiennych, je*li zajdzie taka konieczno*&.
Producent nie ponosi odpowiedzialnoPci za szkody oraz ich konsekwen-
cje spowodowane nieprawidowC obsugC i instalacjC urzCdzenia.
Naprawy urzCdzenia mogC byG dokonywane wyCcznie przez techników z
autoryzowanych zakadów serwisowych.
W przypadku uszkodzenia urzCdzenia wskutek nieprawidowej obsugi
koszty nieuzasadnionego wezwania serwisanta - nawet w okresie trwania
gwarancji - ponosi klient.
13
DANE TECHNICZNE
Model EFC 9421 EFC 6421
Wymiary (cm)
Wysoko*& 79,4 – 114 79,4 – 114
Szeroko*& 89,8 59,8
Gboko*& 50 50
5Cczny pobór mocy 200 W 200 W
Moc silnika wentylatora 170 W 170 W
O*wietlenie 2 x 20 W 2 x 20 W
DugoPG przewodu
zasilajCcego
150 cm 150 cm
NapiIcie sieci
zasilania elektrycznego
220 – 240 V 220 – 240 V
INSTALACJA
Rozpakowanie urzCdzenia
Po rozpakowywaniu urzdzenia nale!y sprawdzi&, czy nie jest ono uszkodzone
i czy wszystkie elementy wyposa!enia znajduj si w opakowaniu.
Miejsce zainstalowania urzCdzenia
Przy monta!u pochaniacza kuchennego nale!y
przestrzega& minimalnych, ni!ej podanych)odstpów
pomidzy górn krawdzi pyty kuchennej a doln
krawdzi pochaniacza:
- Kuchnia elektryczna .............................. 50 cm
- Kuchnia gazowa..................................... 65 cm
Je*li w instrukcji instalacji pyty lub kuchenki do go-
towania zalecono zachowanie wikszych odstw,
nale!y dostosowa& si do tych wymogów.
Rys. 6
14
POD5-CZENIE DO INSTALACJI ELEKTRYCZNEJ
Wskazówki bezpieczeSstwa dla instalatora
Przed przystpieniem do podczenia urzdzenia do instalacji elektrycznej
nale!y sprawdzi&, czy dane znajdujce si na tabliczce znamionowej po-
chaniacza zgadzaj si z parametrami instalacji domowej, do której zosta-
nie podczony pochaniacz (napicie, czstotliwo*&, zabezpieczenie).
Je*li urzdzenie wyposa!one jest we wtyczk, wtedy mo!na je podczy&
do ka!dego, prawidowo zainstalowanego gniazdka sieciowego z uziemie-
niem.
Nale!y zapewni& atwy dostp do gniazdka, aby w razie konieczno*ci bez
przeszkód wyczy& urzdzenie z sieci zasilajcej.
Stae podczenie pochaniacza do sieci zasilajcej mo!e wykona& wycz-
nie elektryk z odpowiednimi uprawnieniami. Stae podczenie urzdzenia
do instalacji elektrycznej musi by& wykonane zgodnie z obowizujcymi
przepisami i wymogami zakadu energetycznego.
W instalacji elektrycznej nale!y zamontowa& wielobiegunowy wycznik z
rozwarciem styków powy!ej 3 mm.
Producent nie ponosi odpowiedzialnoPci za ewentualne
usterki i inne szkody powstae wskutek nieprzestrzegania
wskazówek podanych w instrukcji i naruszenia
obowiCzujCcych przepisów!
PodCczenie stae moFe wykonaG wyCcznie
elektryk z wymaganymi uprawnieniami.
15
MONTA=
WyposaFenie i materiay montaFowe
MontaF rys. 7
Narysowa& na *cianie lini *rodkow (1) i przyo!y& szablon tak, aby linia na
*cianie pokrya si z lini na szablonie (2).
Wywierci& dwa otwory 8 mm. Szyn monta!ow pochaniacza zamoco-
wa& kokami i *rubami (3). Zawiesi& pochaniacz (4) i za pomoc *rub regu-
lacyjnych wyrówna& jego poo!enie na hakach (5 – 6).
Narysowa& oówkiem oba ostateczne punkty mocowania od strony we-
wntrznej obudowy silnika (7).
Zdj& pochaniacz ze *ciany (8), wywierci& dwa otwory (9) i wo!y& do nich
dwa koki (10).
Zastosowa& uchwyt osony rury jako szablon (G) i wywierci& dwa otwory,
wo!y& do nich dwa koki (11) i zamocowa& uchwyt osony dwoma *rubami
(12).
Dotyczy tylko pracy w obiegu zamknitym (recyrkulacja):
zwrotnic recyrku-
lacyjn (F) nale!y zamocowa& czterema *rubami do uchwytu osony rury
wentylacyjnej (G).
Pochaniacz ponownie zawiesi& (13) i zamocowa& ostatecznie dwoma *ru-
bami (14).
W! wylotu powietrza (wyposa!enie dodatkowe) (15) podczy& na rurze
wylotowej pochaniacza (B), która prowadzi do wylotu powietrza (wyprowa-
dzenie powietrza na zewntrz) lub pier*cie( podczeniowy przymocowa&
do zwrotnicy recyrkulacyjnej (F) (praca w obiegu zamknitym – recyrkulacja
powietrza).
W przypadku pracy w trybie wyprowadzenia powietrza na zewntrz nale!y
wo!y& rur wylotu powietrza (wyposa!enie dodatkowe) (15) pomidzy rur
zewntrzn i wylot powietrza (A).
Wykona& podczenie elektryczne (16).
Zamocowa& górn cz*& osony (17a) do wspornika G (17b), nastpnie
przesun& doln cz*& osony w dó i nao!y& j prawidowo na obudow
(18).
IloPG Rodzaj wyposaFenia
1 opakowanie Mruby, koki i instrukcja monta!u
1 Uchwyt do rury (3 cz*ci do zo!enia)
1 Zwrotnica recyrkulacyjna
16
Rys. 7
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15

Electrolux EFC6421X Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi