08 / 09
SMOOTHIES
EN
29-29
08 / 09
MLECZNY
PL
28-29
• 3 gi
• 30 g roszpunki
• 2 listki bazylii
• 1 łyżka miodu
• 1 płaska łyżeczka
sproszkowanej spiruliny
• 150 ml mleczka
ryżowego
• 1 banan
• 3 kostki lodu
• 1 mały listek jarmużu
• 1 zielone jabłko
• ½ cytryny
• ½ awokado
• 150 ml wody kokosowej
• 3 kostki lodu
• ½ awokado
• 100 g ogórka
• 25 g rokietty siewnej
• 1 łyżka soku z cytryny
• 70 ml soku
grejpfrutowego
• 8 listków mięty
• 80 ml wody kokosowej
• 2 kostki lodu
Super smoothie zielone
Smoothie z antyoksydantami
Smoothie zielony tonik
Roszpunkę dokładnie umyć i posiekać. Figi umyć i pokroić na ćwiartki. Obrać i pokroić
banana na okrągłe plasterki.
Do misy blendera włożyć gi, roszpunkę, bazylię, miód, spirulinę i banana. Dodać
mleczko ryżowe i kostki lodu.
Wybrać program „Podciśnienie + Miksowanie” i ustawić przełącznik wyboru nad
termosem, na logo „Usuwanie powietrza”
Nacisnąć przycisk „Start/Stop”.
Na koniec programu, ustawić przełącznik wyboru na symbol
, aby wyłączyć
podciśnienie, następnie podać.
Umyć listek jarmużu i usunąć z niego łodyżkę. Drobno posiekać. Obrać jabłko, usunąć
z niego gniazdo nasienne, pokroić jabłko w kostkę. Przekroić awokado na pół, usunąć
nasienie i wydłubać miąższ małą łyżeczką. Wycisnąć cytrynę.
Do misy blendera włożyć jarmuż, jabłko poszatkowane w kostkę i awokado, wlać
sok z cytryny. Wlać mleczko kokosowe i dodać kostki lodu.
Wybrać program „Podciśnienie + Miksowanie” i ustawić przełącznik wyboru nad
termosem, na logo „Usuwanie powietrza”
Nacisnąć przycisk „Start/Stop”.
Na koniec programu, ustawić przełącznik wyboru na symbol
, aby wyłączyć
podciśnienie, następnie podać.
Wydłubać miąższ z awokado. Obrać ogórka i drobno pokroić. Umyć rokiettę.
Do misy blendera nałożyć awokado. Dodać ogórka, rokiettę i listki mięty. Nalać sok
z cytryny, sok grejpfrutowy i wodę kokosową. Dodać kostki lodu.
Wybrać program „Podciśnienie + Miksowanie” i ustawić przełącznik wyboru
nad termosem, na logo „Usuwanie powietrza”
Nacisnąć przycisk „Start/Stop”.
Na koniec programu, ustawić przełącznik wyboru na symbol
, aby wyłączyć
podciśnienie, następnie podać.
X 1
X 1
X 1
5 min
10 min
5min
AIR OUT
AIR OUT
AIR OUT
AIR IN
AIR IN
AIR IN
Mleczny koktajl z kasztanów
z wanilią
Obrać banana i pokroić na plasterki.
Do misy blendera włożyć banana. Dodać krem
z kasztanów i lody. Wlać mleko.
Wybrać program „Podciśnienie + Miksowanie”
i ustawić przełącznik wyboru nad termosem,
na logo „Usuwanie powietrza”
Nacisnąć
przycisk „Start/Stop”.
Na koniec programu, ustawić przełącznik
wyboru na symbol
, aby wyłączyć pod-
ciśnienie, następnie podać.
• 1 banan
• 2 łyżki kremu z
kasztanów (jadalnych)
• 150 ml mleka
• 1 gałka lodów
waniliowych
X 1 10 min AIR OUT AIR IN
Koktajl mleczny z limonki z lodem
Obrać skórkę z limonki, zachować 1 łyżeczkę do
koktajlu mlecznego. Wycisnąć sok. Obrać i po-
siekać imbir. Pokroić banana na okrągłe plasterki.
Do misy blendera włożyć skórkę z limonki i wlać
sok z limonki. Dodać imbir, banana i gałkę lodów
o smaku mango. Wlać wodę kokosową.
Wybrać program „Podciśnienie + Miksowanie”
i ustawić przełącznik wyboru nad termosem, na
logo „Usuwanie powietrza”
Nacisnąć przycisk
„Start/Stop”.
Na koniec programu, ustawić przełącznik wyboru
na symbol
, aby wyłączyć podciśnienie, nas-
tępnie podać.
• ½ limonki
• 1 gałka lodów o smaku
mango
• ½ banana
• 150 ml wody
kokosowej
• 1 cm imbiru
X 1 5 min AIR OUT
AIR IN
WSKAZÓWKA
Aby przygotować
wersję bardziej
luksusową,
przed podaniem
smoothie można
ozdobić odrobiną
bitej śmietany.
WSKAZÓWKA
Przed podaniem
posypać
kandyzowanymi
kasztanami
pokrojonymi w
cienkie plastry.
WSKAZÓWKA
To smoothie można
także podawać jako
gazpacho, z quenellami
z ricotta na powierzchni.
WSKAZÓWKA
To smoothie idealnie nadaje
się do picia po treningu!
Wodę kokosową można
zastąpić wodą mineralną.
WSKAZÓWKA
Spirulina, czyli suszone glony
morskie, jest naturalnym
suplementem diety i jest
uznawana za „superżywność”.