48
Przepisy
Produkt Ilość Przygotowanie Czas
Salami 130 g kostki o wymiarach 1x1x1 cm 2 x 5 sek.
Suszone owoce 130 g 2 x 8 sek.
Ser óty (mody Gouda) 120 g kostki o wymiarach 1x1x1 cm 3 x 6 sek.
Marchew 100 g plasterki o gruboci 1 cm 3 x 5 sek.
Czyszczenie i konserwacja
∙ Przed przystpieniem do czyszczenia
urzdzenia naley wyj wtyczk z
gniazda elektrycznego.
∙ Aby zapobiec niebezpieczestwu
poraenia prdem, korpusu z napdem
i przewodu zasilajcego nie wolno my
wod, ani zanurza w cieczach. Korpus
z napdem mona wyciera wilgotn
ciereczk niepozostawiajc wókien.
∙ Do czyszczenia nie naley stosowa
adnych silnych rodków cierajcych
czy roztworów, ani ostrych narzdzi
czyszczcych.
∙ Ostrzeżenie: Ostrza tnce s bardzo
ostre.
∙
Pojemnik i pokrywk mona my w
gorcej wodzie z dodatkiem pynu lub
proszku do mycia.
Instrukcja obsługi
∙ Kocówk z ostrzem naley umieci
w pojemniku przed wypenieniem
go skadnikami przeznaczonymi
do rozdrobnienia. Nó jest bardzo
ostry i naley si z nim obchodzi ze
szczególn ostronoci. Nie dotyka
jego ostrzy i zawsze chwyta go za górn
plastikow oson.
∙ Naoy pokrywk na pojemnik, tak aby
waek napdowy kocówki z ostrzem
wystawa przez otwór w pokrywce.
∙ Przyczepi korpus z napdem do
pojemnika.
∙
Dopiero teraz woy wtyczk przewodu
zasilajcego do gniazdka elektrycznego
i uruchamia urzdzenie w krótkich
impulsach, a do uzyskania danej
konsystencji rozdrabnianych skadników.
∙ Nie naley napenia pojemnika powyej
znaku maksymalnego wypenienia. Przed
napenieniem pojemnika, skadniki naley
pokroi na mniej wicej 1cm kawaki.
∙ Po zakoczeniu czynnoci, najpierw
wyj wtyczk z gniazdka, a dopiero
potem odczepi korpus z napdem i
zdj pokrywk. Misk mona opróni
dopiero po wyjciu z niej kocówki z
ostrzem.
∙ Kiedy po pierwszym cyklu siekania
przystpujemy do nastpnego, naley
zawsze sprawdzi, czy nó nie jest
zablokowany resztkami poywienia.
Dopiero wówczas mona go ponownie
zamontowa i uy.