Akcesoria
Przed przystąpieniem do zmiany akcesoriów
zawsze należy odczekać aż silnik zupełnie się
zatrzyma oraz wyjąć wtyczkę z gniazdka.
Akcesoria przymocowuje się do korpusu z
napędem. Zwrócić uwagę na to, by symbole
strzałek na korpusie i akcesoriach były
prawidłowo zestawione.
Korzystanie z pojemnika do rozdrabniania
– Przed napełnieniem pojemnika
produktami przeznaczonymi do
rozdrobnienia, włożyć do środka ostrze.
Zachować szczególną ostrożność: noże
są bardzo ostre. Posługując się ostrzami
zawsze należy je chwytać za plastikową
osłonę na górze.
– Nałożyć na pojemnik pokrywkę i
zablokować ją obracając w prawo.
– Przystawić korpus z napędem do
pokrywki i obrócić go, aby się zablokował.
Zwrócić uwagę na to, by symbole strzałki i
zamka były prawidłowo zestawione.
– Włożyć wtyczkę do gniazdka i naciskać
pulsacyjnie żądany przycisk, aż mieszanka
osiągnie docelową konsystencję. Podczas
pracy należy trzymać miskę i pokrywkę w
możliwie jak najstabilniejszej pozycji.
– Nie przepełniać pojemnika – można go
wypełnić ziołami itp. do znaku maksimum.
Przed napełnieniem pojemnika, składniki
należy pokroić na mniej więcej 1cm
kawałki.
– Do miski nie wlewać gorących płynów,
ani nie wypełniać jej twardymi
składnikami, jak na przykład kostki
lodu, gałka muszkatołowa, kasza, ziarna
kawy, suchy ryż lub przyprawy w postaci
twardej. Inne twarde składniki takie jak
czekolada, twarde sery czy surowe mięso
również nie nadają się do rozdrabniania w
pojemniku.
– Po zakończeniu czynności, najpierw
wyjąć wtyczkę z gniazdka, a dopiero
potem zdjąć pokrywkę i odczepić korpus
z napędem. W tym celu obrócić korpus w
taki sposób, aby symbol strzałki znalazł
się naprzeciw symbolu otwartego zamka.
Zdjąć pokrywkę i wyjąć rozdrobnioną
żywność oraz nóż rozdrabniający.
– Kiedy po pierwszym cyklu siekania
przystępujemy do następnego, należy
zawsze sprawdzić, czy nóż nie jest
zablokowany resztkami pożywienia.
Dopiero wówczas można ponownie złożyć
pojemnik i użyć go.
Aby uzyskać jak najlepszy efekt, można
skorzystać z następującego przepisu:
Miksować 200 ml wody i 240 g mąki przez
30 sekund.
Trzepaczka
Trzepaczka przeznaczona jest do takich prac
jak ubijanie śmietany lub jaj albo miksowanie
zup bądź sosów.
– Zamontować trzepaczkę w oprawce.
– Przystawić korpus z napędem do oprawki
i obrócić go, aby się zablokował, zwracając
uwagę na to, by symbole strzałki i zamka
były prawidłowo zestawione.
– Zawsze należy używać odpowiedniego
pojemnika. Pojemnik taki powinien być
wysoki i mieć płaskie dno.
– Przed naciśnięciem włącznika i
uruchomieniem miksera włożyć
trzepaczkę w środek pojemnika ze
składnikami.
– Przed wyjęciem trzepaczki z miksowanej
żywności zawsze należy odczekać aż silnik
całkowicie się zatrzyma.
– Po zakończeniu pracy wyjąć wtyczkę z
kontaktu.
Montaż uchwytu ściennego
W ścianie wywiercić dwa otwory o średnicy
6 mm odpowiadające otworom w uchwycie.
Do wywierconych otworów włożyć kołki
rozporowe znajdujące się w zestawie. (W
zależności od materiału, z jakiego wykonana
jest ściana może zajść potrzeba zastosowania
specjalnych kołków rozporowych.) Przykręcić
uchwyt do ściany, zwracając uwagę na długość
stosowanych śrub. Następnie sprawdzić, czy
uchwyt jest bezpiecznie przymocowany do
ściany.
41