IKEA SO 100 S Program Chart

Typ
Program Chart

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

SO 100
KARTA URZĄDZENIA
PL
5019 610 56121
1.
Panel sterowania
2.
Wentylator chłodzący (niewidoczny)
3.
Górny element grzewczy
4.
Oświetlenie tylne piekarnika
5.
Dolny element grzewczy (niewidoczny)
6.
Drzwiczki piekarnika*
*Ważne:
W serwisie technicznym można
zamówić opcjonalny zestaw zawierający szklany
panel na drzwiczki oraz odpowiednie komponenty
montażowe. Zestaw pozwala na obniżenie
temperatury zewnętrznej części drzwiczek
piekarnika i jest zalecany w obecności dzieci.
Kod nr.
4819 310 39186
.
AKCESORIA
PANEL STEROWANIA
1. Pokrętło przełącznika funkcji
2. Pokrętło termostatu
3. Czerwona kontrolka termostatu
Pierwsza
Ostatnia
półka
półka
Grill:Tacka do pieczenia (aluminiowa):
JAK URUCHOMIĆ PIEKARNIK
Ustawić pokrętło wyboru funkcji na żądaną funkcję.
Zapala się lampka piekarnika.
Obrócić pokrętło termostatu zgodnie z ruchem wskazówek zegara i ustawić na żądanej
temperaturze. Zapala się czerwona kontrolka termostatu. Kontrolka się wyłączy w momencie
osiągnięcia wybranej temperatury.
Po zakończeniu pieczenia:
Ustawić pokrętła w pozycji
“0”
.
Tabela funkcji piekarnika
Funkcja Opis funkcji
0 PIEKARNIK
WYŁĄCZONY
-
OŚWIETLENIE
PIEKARNIKA
Włączenie wewnętrznej żarówki piekarnika.
DOLNY ELEMENT
GRZEWCZY
Aby zakończyć pieczenie ciast owocowych i ciast serowych.
Do zagęszczania sosów.
Zalecamy stosowanie funkcji podczas ostatnich 10/15 minut
pieczenia.
FUNKCJA
STATYCZNA
Do gotowania mięsa, ryb i drobiu na półce.
Podgrzać piekarnik do żądanej temperatury i, po wyłączeniu
czerwonej kontrolki termostatu, włożyć potrawę do piekarnika.
Zaleca się używanie półek na drugim lub trzecim poziomie.
GÓRNY ELEMENT
GRZEWCZY
Do opiekania górnych czesci potraw.
Zalecamy stosowanie funkcji podczas ostatnich 10/15 minut
pieczenia.
Uwaga: Wskazane czasy i temperatury pieczenia podane są jedynie informacyjnie.
ARTYKUŁY Funkcja Podgrzewanie
łka
od dołu
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia
(min).
Słone ciasta, ciasta z
nadzieniem owocowym,
np. ananasem,
brzoskwin
X 2
200 50 - 60
Lasagne, zapiekanka z
ziemniaków, cannelloni,
zapiekanki w cieście
X 2
200 40 - 50
Chleb
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
Suflet
X 2
200 40 - 50
TABELE PIECZENIA
ARTYKUŁY Funkcja Podgrzewanie
łka
od dołu
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia
(min).
MIĘSO
Jagnię, koźlę, baranina
X 2 200 90 - 110
Cielęcina, wołowina,
wieprzowina
X 2 200 90 - 110
Kurczak,
królik,
kaczka
X 2 200 70 - 80
Indyk
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
Gęś
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
RYBY
(1 kg)
dorada, labraks, tuńczyk,
łosoś, dorsz
X 2 200 60 - 80
RYBY
(<1 kg - kawałki)
siodłak, tuńczyk
X 2 190 50 - 60
WARZYWA
Papryka, pomidory,
pieczone ziemniaki
X 2
190
50 - 60
SŁODYCZE, CIASTA,
ITP.
Ciasta drożdżowe
X 2
180 40 - 50
Ciasta z nadzieniem
serowym
X 2
190 60 - 90
Tar t a
X 2
190 40 - 50
Strudel, naleśniki
X 2
200 50 - 60
Biszkopty, obwarzanki,
kruche ciasto
X 2
180 20 - 30
Beza, ciasteczka
X 2
180 35 - 45
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA SO 100 S Program Chart

Typ
Program Chart
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla