25490-56

Russell Hobbs 25490-56 Instrukcja obsługi

  • Cześć! Jestem chatbotem AI, który pomoże Ci z Russell Hobbs 25490-56 Instrukcja obsługi. Zapoznałem się już z dokumentem i mogę pomóc w prosty i zrozumiały sposób.
45
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy
urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
Niniejszą instrukcję należy czytać łącznie z instrukcją opiekacza do kanapek 3 w 1.
¬ Powierzchnie urdzenia rozgrzewają się.
Przed odstawieniem i czyszczeniem urządzenia wyłącz wtyczkę zasilania z
gniazdka i pozostaw je doostygnięcia.
TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO
RYSUNKI
1. yty do ciasteczek na patyku
2. yty do churro
3. yty do mini-pączków
4. Przyciski zwalniające
PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
Wycieraj powierzchnie nieprzywierające urządzenia czystą wilgotną ściereczką.
ZDEJMOWANIE/ZAKŁADANIE PŁYT
1. Wyciągnij wtyczkę zasilania z gniazdka i pozwól urządzeniu całkowicie ostygnąć.
2. Zdejmuj i zakładaj tylko po jednej płycie na raz .
3. Naciśnij przycisk zwalniający, podnieś i zdejmij płytę z grzałki.
4. Nałóż występy na szczeliny od strony zawiasów urządzenia
5. Aby płytę zablokować, drugą krawędź płyty wciśnij od strony uchwytu.
PRZEPISY KULINARNE
Pączki
Około 18 pączków
Czas przygotowania: 5-10 minut
Czas pieczenia: 2-4 minut na jedną partię
170g mąki zwykłej
110g bardzo drobnego cukru
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki soli
120g rozpuszczonego niesolonego masła
1 duże jajko w temperaturze pokojowej
175ml pełnotłustego mleka w temperaturze
pokojowej
1. Przesiej mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól do miski.
2. Połącz masło, jajko i mleko. Dodaj do suchych składników w misce i ubij do uzyskania gładkiej masy
3. Załóż płyty do pączków i rozgrzej opiekacz.
4. Lekko natłuść pędzelkiem wgłębienia w płytach i nałóż tyle ciasta na pączki, aby wypełniło
wgłębienia w dolnej płycie. Zamknij pokrywę i piecz przez 2-4 minut.
5. Ostrożnie wyjmij pączki i zanim je udekorujesz, ostudź.
6. Powtarzaj czynności, aż całe ciasto będzie wykorzystane.
46
Churro
Około 18 pączków
Czas przygotowania: 15-20 minut
Czas pieczenia: 7-9 minut na jedną partię
Te Churro, dla zdrowia, są bardziej pieczone niż smażone w głębokim tłuszczu, .
220ml wody
120g masła
½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
¼ łyżeczki soli
30g drobnego jasnobrązowego cukru
150g mąki zwykłej
3 duże jajka
1. Zagotuj wodę z masłem. Wmieszaj wanilię, sól i cukier. Wmieszaj mąkę i gotuj 1-2 minut stale
mieszając. Zdejmij z ognia i pozostaw mieszaninę, aż trochę ostygnie.
2. Wbijaj jajka, po jednym, aż składniki się dobrze połączą.
3. Przełóż mieszaninę w worek do wyciskania.
4. Załóż płyty do churro i rozgrzej opiekacz.
5. Lekko natłuść każde wgłębienie pędzelkiem i uważnie wyciskaj mieszaninę w dolne wgłębienie, aż
zostanie ono wypełnione w trzech czwartych. Zamknij pokrywę i piecz przez około 7-9 minut do
złocistego brązu.
6. Uważnie wyjmij każde churro i obtocz je w bardzo drobnym cukrze i zmielonym cynamonie. Ułóż na
drucianym stojaku, aż trochę ostygną.
7. Powtarzaj czynności, aż całe ciasto będzie wykorzystane.
Czekoladowe kulki z ciasta (na patykach)
Około 18 pączków
Czas przygotowania: 5-10 minut
Czas pieczenia: 3-4 minut na jedną partię
Małe kulki z ciasta na patykach, na jedno włożenie do buzi, są łatwe w przyrządzaniu i niezastąpione na
imprezach urodzinowych i przy innych okazjach.
175g masła
175g bardzo drobnego cukru
3 duże jajka w temperaturze pokojowej
100g mąki zwykłej
50g kakao w proszku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1-2 łyżeczki mleka
1. Ubij trzepaczką cukier z masłem. Wbijaj jajka, po jednym, aż składniki się dobrze połączą.
2. Przesiej mąkę, kakao w proszku i proszek do pieczenia. Wmasuj w mieszankę cukru z masłem. Dodaj
mleko i dobrze połącz.
3. Załóż płyty do ciasteczek na patyku i rozgrzej opiekacz.
4. Lekko natłuść pędzelkiem wgłębienia i starannie wypełnij do połowy dolne wgłębienia. Zamknij
pokrywę i piecz przez 3-4 minut.
5. Po upieczeniu, wyjmij ciasteczka i pozostaw je do ostygnięcia na drucianym stojaku. Starannie
wytrzyj formy papierem kuchennym.
6. Powtarzaj czynność, aż całe ciasto będzie wykorzystane.
47
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
KONSERWACJA I OBSŁUGA
1. Przed odstawieniem i czyszczeniem urządzenia wyłącz wtyczkę zasilania z gniazdka i pozostaw je do
ostygnięcia.
2. yty i powierzchnie zewnętrzne przetrzyj wilgotną ściereczką.
3. Do usunięcia uporczywych plam użyj papierowego ręcznika zwilżonego odrobiną oliwy jadalnej.
Nigdy nie zanurzaj opiekacza do kanapek w wodzie lub innych płynach.
Nie używaj do czyszczenia urządzenia szorstkich i ściernych środków czyszczących
Nie używaj środków do szorowania, wełny drucianej, ani mydła w kostce.
W miejscach, gdzie płyta górna styka się z dolną, powierzchnie nieprzywierające mogą wykazywać ślady
zużycia. Jest to efekt czysto kosmetyczny i nie wpływa na działanie grilla.
RECYKLING
W
Aby uniknąć problemów środowiskowych i zdrowotnych spowodowanych
niebezpiecznymi substancjami, sprzętu, akumulatorów i baterii oznaczonych jednym
z tych symboli nie należy wyrzucać z nieposortowanymi odpadami komunalnymi.
Produkty elektryczne i elektroniczne, w tym, baterie jednorazowe i akumulatory,
należy zawsze utylizować w odpowiednim publicznym punkcie zbiórki odpadów/
recyklingu.
1/72