Electrolux EHS8670P Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
1
ELECTROLUX
______________________
EHS 8670 P
Ceramiczna pyta grzejna
do zabudowy
______________________
INSTRUKCJA OBS+UGI
2
3
SPIS TRECI
WSKAZÓWKI DOTYCZ2CE BEZPIECZE3STWA.................................................... 5
UTYLIZACJA.............................................................................................................. 7
OPIS URZ2DZENIA................................................................................................... 9
PRZED PIERWSZYM U8YCIEM.............................................................................. 11
OBS+UGA P+YTY CERAMICZNEJ......................................................................... 11
ZEGAR ..................................................................................................................... 22
PRAKTYCZNE RADY .............................................................................................. 24
MYCIE I KONSERWACJA....................................................................................... 27
CO ZROBI<, GDY ................................................................................................... 29
AUTORYZOWANY SERWIS.................................................................................... 31
DANE TECHNICZNE............................................................................................... 32
MONTA8 I POD+2CZENIE...................................................................................... 33
POD+2CZENIE DO INSTALACJI ELEKTRYCZNEJ .............................................. 34
4
Szanowni Klienci!
Przed przyst@pieniem do pod@czenia i eksploatacji urz@dzenia prosi-
my o dokadne zapoznanie siD z instrukcj@ obsugi, w której podano
waFne informacje dotycz@ce bezpiecznej eksploatacji, instalacji oraz
konserwacji ceramicznej pyty do gotowania.
InstrukcjD obsugi naleFy zachowaI, aby w razie koniecznoJci móc z
niej skorzystaI.
W przypadku sprzedaFy urz@dzenia naleFy pamiDtaI o przekazaniu
instrukcji obsugi nowemu uFytkownikowi.
Prosimy o zwrócenie uwagi na trójkt ostrzegawczy i/lub wyraenia
„OstrzeFenie”,„OstroFnie”,„Uwaga”.
Wskazówki te maj szczególne znaczenie dla bezpiecze#stwa uytkow-
nika i prawid%owego funkcjonowania urzdzenia.
Wskazówek tych naleFy bezwzglDdnie przestrzegaI!
Ten znak b(dzie pomocny Pa#stwu podczas sukcesywnego zapozna-
wania si( z obs%ug urzdzenia.
1. ....
2. ....
Informacje opatrzone tym znakiem maj charakter uzupe%niajcy i doty-
cz obs%ugi oraz praktycznego uytkowania urzdzenia.
Listek koniczyny oznacza rady i wskazówki dotyczce ekonomicznego i
przyjaznego dla ,rodowiska naturalnego uytkowania urzdzenia.
Instrukcja obs%ugi zawiera w rozdziale „Usterki” wskazówki dotyczce post(-
powania w przypadku wystpienia zak%óce# i usuwania ich przez uytkownika.
Jeeli nie b(d Pa#stwo w stanie usun1 zak%ócenia samodzielnie zgodnie z
podanymi wskazówkami, wtedy usterk( naley zg%osi1 w autoryzowanym za-
k%adzie serwisowym.
Jeste,my otwarci na yczenia i uwagi krytyczne Pa#stwa. Dymy do ulep-
szania naszych produktów i podnoszenia jako,ci ,wiadczonych us%ug.
Personel autoryzowanych zak%adów serwisowych s%uy Pa#stwu pomoc w
usuwaniu usterek technicznych.
5
WSKAZÓWKI DOTYCZ2CE BEZPIECZE3STWA
BezpieczeNstwo
Bezpiecze#stwo tego urzdzenia odpowiada wymogom technicznym zawartym w
ustawie o bezpiecze#stwie urzdze# elektrycznych.
Jako producent jeste,my zobowizani do przedstawienia Pa#stwu wskazówek doty-
czcych bezpiecznego uywania urzdzenia.
BezpieczeNstwo ogólne
Monta i pod%czenie urzdzenia moe wykona1 wy%cznie uprawniony technik.
Urzdzenie mog naprawia1 wy%cznie technicy z autoryzowanych zak%adów
serwisowych. Naprawy wykonywane przez osoby bez odpowiednich kwalifikacji
stwarzaj powane zagroenie dla uytkownika.
W przypadku uszkodzenia urz@dzenia wskutek nieprawidowej instalacji
wykonanej przez osobD bez odpowiednich kwalifikacji, gwarancja zostaje
anulowana!
Urzdzenia przeznaczone do zabudowy mona uytkowa1 w%cznie po zamon-
towaniu w odpowiedniej szafce z blatem roboczym, spe%niajcej obowizujce
wymogi w zakresie montau urzdze# elektrycznych w zabudowie. W ten sposób
zostanie zapewnione bezpiecze#stwo i ochrona przed dotkni(ciem cz(,ci b(d-
cych pod napi(ciem.
W przypadku wystpienia usterki, p(kni(cia, z%amania oraz zarysowania p%yty
naley:
- wy%czy1 wszystkie pola grzejne,
- od%czy1 p%yt( od zasilania elektrycznego, wy%czajc bezpieczniki.
BezpieczeNstwo dzieci
Podczas gotowania lub smaenia, pola grzejne mocno nagrzewaj si(. Nie ze-
zwala1 dzieciom na przebywanie w pobliu w%czonego urzdzenia!
ZagroFenie poparzenia!
Urzdzenie mog obs%ugiwa1 wy%cznie osoby doros%e. Nie zezwala1 dzieciom na
zabaw( lub obs%ug( p%yty.
BezpieczeNstwo podczas uFytkowania pyty
Urzdzenie przeznaczone jest do gotowania potraw w warunkach gospodarstwa
domowego. P%yty nie wolno uywa1 do innych celów.
P%yty nie wolno uywa1 do ogrzewania pomieszczenia.
Urzdzenie naley eksploatowa1 zgodnie z jego przeznaczeniem.
Zachowa1 ostrono,1 podczas pod%czania innych urzdze# elektrycznych do
gniazdka zasilajcego w pobliu p%yty. Przewody pod%czeniowe nie mog doty-
ka1 gorcych pól grzejnych p%yty.
Podczas przyrzdzania potraw z t%uszczem lub olejem (np. smaenie frytek), nie
wolno pozostawia1 urzdzenia bez nadzoru, gdy t%uszcz moe si( samoistnie
zapali1 w przypadku przegrzania.
Po zako#czeniu gotowania naley zawsze wy%czy1 wszystkie pola grzejne.
6
BezpieczeNstwo podczas czyszczenia
Przed przystpieniem do czyszczenia p%yty naley j bezwzgl(dnie wy%czy1 z sieci
zasilajcej.
Ze wzgl(dów bezpiecze#stwa nie wolno my1 p%yty urzdzeniami czyszczcymi
strumieniem gorcej pary lub urzdzeniami wysokoci,nieniowymi.
P%yt( naley czy,ci1 zgodnie ze wskazówkami zawartymi w dalszej cz(,ci in-
strukcji obs%ugi.
Zapobieganie uszkodzeniom pyty
P%yty nie wolno uywa1 jako powierzchni roboczej (np. jako blatu do odstawiania
naczy# i innych przedmiotów).
Kraw(dzie bezramkowej p%yty do gotowania s naraone na uszkodzenia. Za-
chowa1 szczególn ostrono,1 podczas przenoszenia garnków i naczy#.
Nie w%cza1 pól grzejnych, jeeli nie stoj na nich naczynia (nie stawia1 take
pustych naczy#).
Ceramiczna p%yta do gotowania znosi wahania temperatury i jest odporna zarów-
no na wysok, jak i nisk temperatur(, oraz wykazuje du odporno,1 na mecha-
niczne uszkodzenia. Jednake uderzenie ostrym przedmiotem moe spowodo-
wa1 uszkodzenie powierzchni p%yty, co b(dzie mia%o ujemny wp%yw na jej funkcjo-
nowanie.
Do gotowania na p%ycie ceramicznej naley uywa1 naczy# z równym i g%adkim
dnem, specjalnie przeznaczonych do tego celu. Stosujc okre,lone naczynie,
naley przestrzega1 zalece# jego producenta.
Nie uywa1 garnków i patelni z chropowatym dnem, gdy mog one zarysowa1
p%yt(. Nie stosowa1 garnków eliwnych lub z uszkodzonym dnem, poniewa pod-
czas przesuwania ich na p%ycie mog zarysowa1 powierzchni( ceramiczn.
Nie dopu,ci1 do kontaktu p%yty z p%ynami zawierajcymi kwasy (np. octem, so-
kiem z cytryny lub ,rodkiem do usuwania kamienia itp.), gdy mona w ten spo-
sób trwale zaplami1 powierzchni( p%yty.
Jeeli na rozgrzane pola grzejne dostanie si( cukier lub potrawy z jego zawarto,ci i
dojdzie do ich stopienia, naley natychmiast usun1 zabrudzenia za pomoc specjal-
nej skrobaczki. Jeeli p%yta ostygnie, zabrudze# nie b(dzie mona ju usun1, a na
powierzchni p% yty pojawi si( trwa%e plamy.
W pobliu p%yty nie wolno przechowywa1 %atwopalnych materia%ów oraz przed-
miotów, które mog si( %atwo stopi1 (np. plastik, folia aluminiowa, folia kuchenna).
Jeeli dostan si( one na rozgrzan powierzchni( p%yty, moe doj,1 do uszko-
dzenia zewn(trznej pow%oki. Natychmiast usun1 zabrudzenia specjaln skro-
baczk.
Urzdzenie naley my1 po kadym uyciu, gdy wtedy zabrudzenia daj si( %atwo
usun1 i resztki zanieczyszcze# nie przypalaj si(.
7
UTYLIZACJA
Utylizacja opakowania
Opakowanie urzdzenia naley usun1 zgodnie z obowizujcymi przepisami o
ochronie ,rodowiska naturalnego.
Wszystkie materia%y uyte do produkcji poszczególnych elementów opakowania
s przyjazne dla ,rodowiska naturalnego i nadaj si( do recyklingu - przetworze-
nia i powtórnego uycia.
Przestrzega1 ogólnie obowizujcych przepisów oraz lokalnych wymogów w za-
kresie utylizacji oraz sortowania odpadów.
Wskazówki dotycz@ce utylizacji zuFytego urz@dzenia
Urzdzenia elektryczne wymagaj specjalistycznej utylizacji ze wzgl(dów na
ochron( ,rodowiska. Dotyczy to równie Pa#stwa nowej p%yty, któr kiedy, w
przysz%o,ci zechc Pa#stwo usun1 z gospodarstwa domowego i zastpi1 nowym
urzdzeniem.
Urzdzenia nie wolno usuwa1 ze ,mieciami z gospodarstwa domowego.
Informacji o miejscu zbiórki urzdze# przeznaczonych do utylizacji udzielaj od-
powiednie s%uby miejskie.
OstrzeFenie!
Stare urzdzenie przeznaczone do usuni(cia z gospodarstwa domowego na-
ley unieruchomi1 w taki sposób, aby nie mona go by%o w%czy1. Wyj1
wtyczk( z gniazdka i odci1 przewód zasilajcy.
8
NajwaFniejsze cechy pyty ceramicznej
Ceramiczna pyta do gotowania: jest to urzdzenie z ceramiczn po-
wierzchni wyposaon w 4 szybkogrzejne pola do gotowania. Dzi(ki
szczególnie wydajnym grza%kom z promieniowaniem, czas nagrzewania
pola jest znacznie skrócony.
Pola sensorów: obs%uga p%yty nast(puje poprzez pola sensorów TOUCH-
CONTROL.
Czyszczenie: zalet ceramicznej p%yty i pól sensorowych jest %atwo,1 jej
mycia. Z g%adkiej powierzchni mona bez trudu usun1 zanieczyszczenia
(zob. rozdzia% „Czyszczenie i konserwacja”).
Pole sensora On/Off = W@czony/Wy@czony: urzdzenie wyposaone
jest w oddzielny w%cznik g%ówny tj. pole sensora „On/Off” = W%czo-
ny/Wy%czony, którym ca%kowicie w%cza i wy%cza si( zasilanie elektryczne
p%yty poprzez dotkni(cie tego sensora.
WskaRniki: cyfrowe wskaFniki informuj o ustawionym stopniu mocy grzej-
nej, aktywowaniu funkcji oraz o zgromadzonym cieple w poszczególnych
polach grzejnych.
Wy@cznik bezpieczeNstwa: powoduje automatyczne wy%czenie awaryj-
ne wszystkich pól grzejnych po up%ywie okre,lonego czasu, o ile przez
d%uszy czas nie nastpi%a zmiana ustawie#.
StopieN do podtrzymywania w stanie ciepym : s%uy do podtrzymy-
wania potrawy w stanie ciep%ym.
WskaRnik zgromadzonego ciepa : wskaFnik jest pod,wietlony na
wy,wietlaczu, je,li dane pole grzejne jest jeszcze na tyle ciep%e, e jego
dotkni(cie grozi poparzeniem.
Wielofunkcyjna strefa do gotowania: p%yta ceramiczna wyposaona jest
w wielofunkcyjn stref( do gotowania i smaenia. W zaleno,ci od usta-
wienia, mona uywa1 okrg% oraz owaln stref( (np. dla naczy# do sma-
enia lub podtrzymywania w stanie ciep%ym naczy# oraz potraw).
Potrójna strefa do gotowania: p%yta wyposaona jest w potrójn stref( do
gotowania. W ten sposób mona gotowa1 w naczyniach o zrónicowanej
wielko,ci (np. ma%e garnuszki do mleka). Dzi(ki temu oszcz(dza si( ener-
gi( elektryczn.
Timer (zegar): zintegrowanym zegarem mona automatycznie wy%czy1
wszystkie pola grzejne. Po zako#czeniu gotowania, pole grzejne wy%cza
si(.
9
OPIS URZ2DZENIA
Elementy pyty ceramicznej
Panel steruj@cy
10
WskaRniki cyfrowe
Cztery wskaFniki s przyporzdkowane do pól grzejnych. Pojawiaj si( na
nich nast(pujce informacje:
- po w%czeniu i przy aktywacji funkcji automatycznego wy%czania p%yty
przez funkcj( bezpiecze#stwa,
- przy wyborze pola grzejnego,
- do , w zaleno,ci od wybranego stopnia mocy grzejnej,
- przy funkcji automatycznego gotowania,
- je,li pole jest jeszcze gorce - resztki zgromadzonego ciep%a,
- w przypadku b%(dnej obs%ugi.
Bezpieczne automatycznie wy@czanie pyty
Je,li po up%ywie okre,lonego czasu jedno z pól grzejnych nie wy%czy si( lub
nie zostanie zmieniony stopie# mocy grzejnej, wtedy dane pole grzejne wy%-
czy si( automatycznie.
We wskaFniku wszystkich w%czonych pól grzejnych pojawia si( wskazanie
,
a po ostygni(ciu
.
Pola grzejne wy%czaj si( po up%ywie podanego niej czasu przy ustawieniu
podanej mocy grzejnej:
StopieN mocy grzejnej 1 - 2 po 6 godzinach
StopieN mocy grzejnej 3 – 4 po 5 godzinach
StopieN mocy grzejnej 5 po 4 godzinach
StopieN mocy grzejnej 6 - 9 po 1,5 godziny.
Jeeli jedno lub wi(cej pól grzejnych zostanie wy%czonych przed up%ywem
podanego powyej czasu, naley przeczyta1 wskazówki w rozdziale „Co zro-
bi1, gdy...”.
Kasowanie bezpiecznego wy@cznika
Aby skasowa1 aktywne bezpieczne wy%czenie si( p%yty, urzdzenie naley
wy%czy1, a nast(pnie w%czy1 przyciskiem ON/OFF „W%czony/Wy%czony”.
Teraz pola s gotowe do podj(cia pracy.
Inne przyczyny wy@czenia pyty
Wykipienie p%ynów na panel sterujcy p%yty spowoduje natychmiastowe wy%-
czenie wszystkich pól grzejnych.
Stanie si( tak równie wtedy, gdy panel sterujcy zostanie przykryty wilgotn
szmatk.
W obu przypadkach naley w%czy1 p% yt( przyciskiem ON/OFF „W%czo-
ny/Wy%czony", po usuni(ciu szmatki i/lub p%ynu.
11
PRZED PIERWSZYM U8YCIEM
Pierwsze czyszczenie
Przed w%czeniem p% yty po raz pierwszy naley j przetrze1 wilgotn ,cierecz-
k, aby usun1 ewentualne pozosta%o,ci po procesie produkcji.
UWAGA! Do mycia p%yty nie wolno stosowa1 ostrych i szoruj-
cych ,rodków czyszczcych, gdy mona uszkodzi1 ceramiczn
powierzchni( urzdzenia
OBS+UGA P+YTY CERAMICZNEJ
Po w%czeniu p%yty moe by1 s%yszalny przez chwil( szum. Jest to cecha
w%asna wszystkich p%yt ceramicznych, która nie wp%ywa ujemnie na funk-
cjonowanie oraz trwa%o,1 urzdzenia.
Przyciski sensorowe „TOUCH-CONTROL”
Do obs%ugi p%yty s%u przyciski sensorowe TOUCH-CONTROL. Aby wykona1
okre,lone ustawienie, naley po%oy1 palec (na p%asko) na wybranym przycisku i
pozostawi1 do momentu, a zostanie pod,wietlony lub zga,nie odpowiedni
wskaFnik albo wybrana funkcja zostanie wykonana.
W@czanie pyty
P%yt( w%cza si( sensorem „On/Off” = W%czony/Wy%czony.
Urzdzenie naley w%czy1, dotykajc sensora „On/Off” = W%czo-
ny/Wy%czony przez ok. 2 sekundy.
Na wy,wietlaczu pojawi si( wskazanie i b(dzie pulsowa% punkt dziesi(tny.
Po dotkni(ciu sensora „On/Off” = W%czony/Wy%czony” celu w%czenia urzdze-
nia, naley w cigu 10 sekund wybra1 jedno z pól grzejnych z pomoc odpo-
wiedniego przycisku sensorowego. W przeciwnym razie urzdzenie wy%czy si(
automatycznie ze wzgl(du bezpiecze#stwa
.
12
Wy@czanie pyty
Urzdzenie naley wy%czy1, dotykajc sensora „On/Off” = W%czo-
ny/Wy%czony przez ok. 1 sekund(.
Po wy%czeniu poszczególnych pól grzejnych lub ca%ej p%yty, na wy,wietlaczu
pojawi si( wskazanie
- informujce o zgromadzonym w danym polu cieple
(
Hot = gorce) dla odpowiednich pól grzejnych. Zagroenie poparzenia!
Wybór pola grzejnego
Aby w%czy1 wybrane pole grzejne, naley dotkn1 sensora (przez ok. 1 sekun-
d() przyporzdkowanego do danego pola.
Przy wybranym polu grzejnym zostaje pod,wietlone zero z punktem dzie-
si(tnym na
.
Pod,wietlony punkt dziesi(tny oznacza, e mona dokonywa1 nych zmian
ustawienia tylko dla danego pola.
13
Wybór stopnia mocy grzejnej i
Sensory s%u do ustawienia lub zmiany stopnia mocy grzejnej (w zakresie
do ) dla wybranego pola grzejnego.
Przyciskiem sensora podwysza si( stopie# mocy grzejnej.
Przyciskiem sensora obnia si( stopie# mocy grzejnej.
Jeeli jednocze,nie pracuje kilka pól, a chc Pa#stwo zmieni1 stopie#
mocy grzejnej dla danego pola, naley wybra1 odpowiednie pole poprzez
dotkni(cie sensora. Na wy,wietlaczu pojawi si( punkt dziesi(tny, wska-
zujcy wybrane pole grzejne.
14
W@czanie i wy@czanie trzystrefowego pola grzejnego
W zaleno,ci od wielko,ci garnka lub patelni, mona w%cza1 w trzystrefowym
polu grzejnym odpowiednio wi(ksz stref(, dotykajc sensora dodatkowej
strefy.
Wi(ksz stref( mona w%czy1 dopiero, kiedy mniejsza strefa jest ju
w%czona.
1. Wybra1 odpowiednie pole grzejne.
2. Ustawi1 wybran moc grzejn.
15
3. Dotkn1 sensor dodatkowej strefy. Zostaje w%czona ,rodkowa grza%ka.
WskaFnik pod symbolem II zostaje pod,wietlony.
4. Po ponownym dotkni(ciu sensora zostaje w%czona zewn(trzna strefa
grzejna. WskaFnik pod symbolem III zostaje pod,wietlony.
5. Aby wy%czy1 zewn(trzn stref( grzejn, naley dotkn1 sensor. Wtedy
zewn(trzna grza%ka zostaje wy%czona.
16
W@czanie i wy@czanie dwustrefowego pola grzejnego
1. Wybra1 odpowiednie pole grzejne.
2. Ustawi1 wybran moc grzejn.
3. Aby w%czy1 lub wy%czy1 dwustrefowe pole, naley po%oy1 p%asko palec
na pole sensora TOUCH-CONTROL i pozostawi1 do momentu, a wskaF-
nik zostanie pod,wietlony lub zga,nie.
17
Wy@czanie pola grzejnego
1. Wybra1 odpowiednie pole grzejne, dotykajc w%a,ciwy sensor.
2. W celu wy%czenia naley dotkn1 jednocze,nie pole sensora
i lub
przestawi1 sensor
na zero.
Pole grzejne mona wy%czy1, je,li punkt dziesi(tny jest pod,wietlony we
wskaFniku pola grzejnego.
18
WskaRnik zgromadzonego ciepa
Po wy%czeniu pola grzejnego lub ca%ej p% yty, zgromadzone ciep%o jest sygnali-
zowane poprzez wskazanie
(H= hot - gorce) na wskaFnikach cyfrowych
poszczególnych pól grzejnych.
Po wy%czeniu pola grzejnego, wskaFnik zgromadzonego ciep%a zga,nie do-
piero po ca%kowitym ostygni(ciu pola grzejnego.
Zgromadzone ciep%o mona wykorzysta1 do topienia i podtrzymywania
potraw w stanie ciep%ym (po wy%czeniu p%yty).
UWAGA! Przez ca%y czas, kiedy wskaFnik zgromadzonego ciep%a
jest pod,wietlony, istnieje zagroenie poparzenia po dotkni(ciu
pola grzejnego.
UWAGA! W przypadku przerwy w dop%ywie prdu, symbol
zga,nie i w ten sposób przestanie funkcjonowa1 sygnalizowanie
przestrzegajce przed poparzeniem. Zagroenie poparzenia ist-
nieje nadal. W takim przypadku naley zachowa1 ostrono,1,
poniewa mimo braku sygnalizowania o zgromadzonym cieple
,
pola mog by1 jeszcze gorce.
19
Funkcja automatycznego gotowania
KaFde z czterech pól grzejnych pyty posiada dziewiDI stopni mocy grzejnej.
S@ one wyposaFone w funkcjD „automatyki gotowania”:
= Najniszy stopie# mocy grzejnej
= Najwyszy stopie# mocy grzejnej
= Automatyka gotowania
Je,li ustawi Pa#stwo wybrany stopie# mocy grzejnej sensorem
, wtedy pole
grzejne pracuje przez okre,lony czas na pe%nej mocy grzejnej i automatycznie prze-
%czy si( na ustawiony stopie# mocy grzejnej dla gotowania w%a,ciwego.
Czas trwania automatycznego gotowania zaley od ustawionego stopnia mocy
grzejnej dla gotowania w%a,ciwego!
1. Sensorem wybra1 okre,lone pole grzejne.
Dotyka1 sensor do momentu ustawienia wybranego stopnia mocy grzejnej do
. Najpierw pojawi si( ustawiony stopie# mocy grzejnej. Po 5 sekundach na wy,wie-
tlaczu pojawia si(, zamiast stopnia mocy grzejnej, wskazanie
(= automatyka go-
towania). Po up%ywie czasu „automatycznego gotowania”, na wy,wietlaczu pojawi si(
ponownie stopie# mocy dla gotowania w%a,ciwego.
Je,li podczas trwania funkcji automatyki gotowania, prze%cz Pa#stwo pole na
wyszy stopie# mocy grzejnej dla gotowania w%a,ciwego (np. z
na ), wtedy
czas gotowania zostanie odpowiednio dobrany. Je,li zostanie wybrany niszy
stopie# mocy grzejnej dla gotowania w%a,ciwego, wtedy funkcja automatycznego
gotowania zostanie natychmiast zako#czona.
20
Jeeli rozpoczniecie Pa#stwo kolejne gotowanie na polu, które jest jeszcze
ciep%e, funkcja automatycznego gotowania wykorzysta zgromadzone ciep%o.
Sprzyja to oszcz(dzaniu czasu i energii elektrycznej.
Je,li zechc Pa#stwo ponownie w%czy1 pole grzejne, na którym stoi go-
rce naczynie, naley zawsze wybra1 poziom mocy za pomoc sensora
.
W ten sposób unikniecie Pa#stwo wykipienia potrawy (dodatkowe ciep%o
dzi(ki funkcji automatycznego podgrzewania.
Gotowanie bez funkcji automatycznego gotowania
Je,li chc Pa#stwo w%czy1 pole grzejne bez automatycznego gotowania,
wtedy naley ustawi1 sensorem
wybrany stopie# mocy grzejnej.
1. W%czy1 urzdzenie i ustawi1 sensorami pól grzejnych wybrane pole.
2. Dotyka1 sensor , aby ustawi1 wybrany stopie# mocy grzejnej od do .
Sensorami i mona w kadej chwili zmieni1 stopie# mocy grzejnej,
przez ca%y czas, kiedy pole grzejne jest w%czone.
Wy@czenie pola grzejnego
1. Sensorami pól grzejnych ustawi1 wybrane pole.
2. W celu wy%czenia pola grzejnego naley jednocze,nie nacisn1 przyciski
sensorów
i .
Jeeli pola grzejne s jeszcze ciep%e, nie naley wybiera1 funkcji
automatycznego podgrzewania.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37

Electrolux EHS8670P Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi