Gorenje FDK24DW Instrukcja obsługi

Kategoria
Suszarki do owoców
Typ
Instrukcja obsługi
32
INSTRUKCJA OBSŁUGI PL
1. Panel sterowania
2. Podstawa
3. Dolne sito
4. Regulowane sita
5. Pokrywa
6. Zamknięcie
PODŁĄCZENIE
Sprawdzić należy żądane napięcie sieciowe,
podane na urządzeniu.
Przed użytkowaniem należy odwinąć i
wyprostowprzewód przyłączeniowy (kabel).
PRZED PIERWSZYM
UŻYTKOWANIEM
Z urządzenia należy usunąć całe opakowanie.
Opakowanie można zachować bądź usunąć je w
odpowiedzialny sposób.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE
BEZPIECZEŃSTWA
Użytkując urządzenia elektryczne, należy zawsze
stosować się do poniższych zaleceń.
Prosimy, aby przed użytkowaniem urządzenia
uważnie zapoznać się z treścią niniejszej instrukcji
obsługi, którą należy zachować do ewentualnego
późniejszego użytku.
1. Dzieci w wieku ośmiu lat oraz starsze dzieci,
a także osoby o obniżonych możliwościach
fizycznych, ruchowych lub psychicznych czy
też osoby, którym brakuje doświadczenia lub
wiedzy, mogą użytkow niniejsze
urządzenie pod odpowiednią opieką lub też
jeżeli wcześniej zostały odpowiednio
pouczone o bezpiecznym użytkowaniu
urządzenia oraz rozumieją zagrożenia, które
mogą wyniknąć na skutek nieprawidłowego
użytkowania tego urządzenia. Nie należy
pozwolić, aby dzieci bawy się urządzeniem.
Dzieci powyżej 8 lat mogą czyścić
urządzenie lub wykonywprace związane z
jego konserwacją jedynie pozostając pod
odpowiednim nadzorem. Samo urządzenie
oraz kabel przyłączeniowy nie powinny być
dostępne dzieciom poniżej 8 roku życia.
2. Niniejsza suszarka spożywcza przeznaczona
jest wyłącznie do użytku w gospodarstwie
domowym i nie jest odpowiednia do
użytkowania w celach komercyjnych. Nie
należy jej używać na wlonym powietrzu.
3. Używając suszarki spożywczej należy
zadbać, aby stała ona na równym i twardym
podłożu. Należy sprawdzić, czy urządzenie
nie może spaść oraz czy powierzchnia, na
której stoi, wytrzyma ciężar urządzenia
podczas użytkowania.
4. Niezastosowanie się do tych wskazówek
może grozić porażeniem prądem, pożarem
lub ciężkimi obrażeniami ciała. Niemożliwym
jest, aby za pomocą ostrzeżeń i wskazówek,
podanych w niniejszej instrukcji obsługi,
można było opisać lub wymienić wszystkie
możliwe uwarunkowania czy też sytuacje, do
których może dojść podczas użytkowania
urządzenia.
5. Podczas działania suszarka spożywcza nie
powinna być pozostawiona bez nadzoru.
6. Suszarka spożywcza nie powinna być
dostępna dzieciom, ponieważ nie potrafią
one przewidzieć, jakie niebezpieczeństwa
mogą wyniknąć na skutek nieodpowiedniego
użytkowania urządzeń elektrycznych.
7. Urządzenie nie jest przeznaczone do
użytkowania przez osoby (włącznie z
dziećmi) o ograniczonych możliwościach
fizycznych, ruchowych lub psychicznych czy
też osoby, którym brakuje doświadczenia lub
wiedzy, chyba że użytkują urządzenie pod
odpowiednią opieką lub też jeżeli stosują się
do zaleceń osób, odpowiedzialnych za ich
bezpieczeństwo.
8. Zanim suszarka spożywcza zostanie
podłączona do sieci elektrycznej, należy
sprawdzić, czy napięcie i źródło zasilania
odpowiadają parametrom, podanym na
tabliczce znamionowej urządzenia.
9. Gdy urządzenie nie jest używane, należy je
wyłączyć i wyciągnąć wtyczkę z gniazda
sieciowego. Podobnie należy postąpić przed
czyszczeniem czy też naprawą urządzenia.
10. Zarówno suszarka spożywcza jak i przewód
przyłączeniowy nie powinny dotykać ostrych
krawędzi. Należy również uważać, aby nie
dotykały gorących powierzchni czy otwartego
płomienia. W przeciwnym razie plastyk może
zacząć się palić, co może spowodować
pożar.
11. Suszarki spożywczej lub wtyczki nie należy
zanurzać w wodzie lub jakiejkolwiek innej
cieczy. Urządzenia nie należy dotykać
mokrymi rękami.
12. Należy regularnie sprawdzać, czy suszarka
spożywcza i przewód przyłączeniowy nie
zostały uszkodzone.
13. Suszarki spożywczej nie należy użytkować,
jeżeli uszkodzona została wtyczka lub
przewód przyłączeniowy. Urządzenia nie
należy również użytkować, jeśli doszło do
błędu podczas działania, jeżeli upadło na
33
podłogę lub jest uszkodzone w jakikolwiek
inny sposób.
14. Uszkodzony przewód przyłączeniowy może
wymienić jedynie producent lub upoważniony
serwis naprawczy czy też inna fachowo
wyszkolona osoba, ponieważ tego rodzaju
zabiegi mogą grozić niebezpieczeństwem.
15. Suszarkę spożywc może naprawiać
jedynie odpowiednio wyszkolony fachowiec,
specjalizujący się w naprawach urządzeń
elektrycznych. Niefachowe naprawy mogą
zagrażać bezpieczeństwu użytkownika.
16. Jeżeli nie zostało to podane inaczej, żadna
część suszarki spożywczej nie nadaje sdo
mycia w zmywarce.
17. Zanim wsunie się lub wyjmie wtyczkę z
gniazdka, należy zawsze wyłączyć zasilanie
w gniazdku sieciowym. Odłączając
urządzenie z sieci elektrycznej, należy
ciągnąć za wtyczkę, a nie za przewód
przyłączeniowy (kabel).
18. Urządzenia nie należy użytkować, stosując
do tego przedłużacz, chyba że został on
sprawdzony przez wyszkolonego fachowca,
specjalizującego się w naprawach urządzeń
elektrycznych.
19. Nie należy stosować niezalecanych
akcesoriów lub nastawek.
20. Nie dotykać części będących w ruchu.
Podczas działania należy uważać, aby ręce,
ubranie, włosy, łyżki kuchenne i inne
akcesoria kuchenne nie dotykały urządzenia.
W ten sposób zmniejsza się
niebezpieczeństwo obraż w przypadku
osób i/lub uszkodzenia urządzenia.
21. Prosimy, aby wydmuchiwanego z silnika
gorącego powietrza nie kierować w stronę
ludzi lub substancji zapalnych.
22. Urządzenia nie należy stawiać w pobliżu
źródeł ciepła. Zadbać należy, aby wtyczka
nie została zgnieciona, gdyż może to
spowodowpożar lub porażenie prądem.
23. Przekazując niniejsze urządzenie osobie
trzeciej, należy załączyć również instrukcję
obsługi urządzenia.
UWAGA
Aby zmniejszyć niebezpieczeństwo
porażenia prądem, zarówno urządzenia,
przewodu przyłączeniowego jak i wtyczki nie
należy zanurzać w jakiejkolwiek cieczy, nie
należy ich wystawiać na działanie deszczu,
wilgoci lub substancji ciekłych.
Urządzenia nie należy użytkować w pobliżu
wanien, umywalek czy innych pojemników z
wodą lub innymi płynami. Nie należy go
również użytkować, stojąc na wilgotnej lub
mokrej podłodze. Urządzenie nie powinno
się znajdować w wilgotnym pomieszczeniu.
Urządzenia nie należy wystawiać na
działanie wysokich temperatur,
bezpośrednich promieni słonecznych oraz
wilgoci.
Urządzenia nie należy użytkować mokrymi
rękami.
Jeżeli w otoczenie urządzenia przedostanie
się woda, należy je wyłączyć z sieci
elektrycznej.
Jeżeli urządzenie wpadnie do wody, należy
odłączyć dopływ energii elektrycznej do
gniazdka i natychmiast wyciągnąć gniazdko.
NIE PRÓBOW WYCIĄGNĄĆ
URZĄDZENIA Z WODY.
Przed kolejnym użytkowaniem powinien je
przejrzeć fachowiec, specjalizujący się w
naprawach urządzeń elektrycznych.
UWAGA! Urządzenie nie powinno działać
nieprzerwanie dłużej niż przez 20 godzin. Po 20
godzinach należy dwukrotnie przycisnąć przycisk
"Start/Reset". Wyłączyć należy urządzenie i
odczekać przynajmniej dwie godziny, zanim się je
ponownie włączy.
Urządzenia nie należy stosować w pobliżu
rozpylaczy w metalowych opakowaniach
pod ciśnieniem.
Nieprawidłowe użytkowanie oraz
nieodpowiednie posługiwanie się
urządzeniem może spowodować błąd w
działaniu urządzenia lub obrażenia ciała
użytkownika.
Uważać należy, aby przewodu
przyłączeniowego nie przygniatał żaden
ciężki lub ostry przedmiot, ponieważ
mogłoby to spowodować pożar lub
porażenie prądem.
Temperatura dostępnych powierzchni może
w trakcie działania urządzenia mocno
wzrosnąć.
ZASTOSOWANIE SUSZARKI
SPOŻYWCZEJ
Urządzenie wyposażone jest w samoczynny
wentylator, który dba o krążenie powietrza i
zapewnia równomierne suszenie. Wysuszona
żywność jest doskonałą przekąską, zachowuje
bowiem prawie w całości wartość odżywczą i
smak.
- Wspaniały sposób na konserwowanie owoców,
przekąsek, warzyw, chleba, kwiatów itd.
- Regulowane sita: pięć sit, które się po prostu
ustawia jedno na drugim.
- Czyszczenie sit nie jest skomplikowane.
- Mają ładny, zaokrąglony kształt.
- Przezroczystość sit daje możliwość
kontrolowania przebiegu procesu suszenia.
34
PRZED PIERWSZYM
UŻYTKOWANIEM:
Czyszczenie:
Przed pierwszym użytkowaniem urządzenia,
należy przetrzeć wszystkie jego części składowe.
Pięć sit należy wyczyścić lekką wilgotną
ściereczką. W razie potrzeby zastosowśrodek
myjący. Nigdy nie myć podstawy w zmywarce.
Nigdy nie należy jej też zanurzać w wodzie lub
innym płynie.
Po wyczyszczeniu urządzenie należy uruchomić
wstępnie na trzydzieści minut. W tym czasie w
suszarce nie powinno być żywności. Dym lub
zapachy, wydostające się z urządzenia, są
zjawiskiem normalnym. Pomieszczenie należy
odpowiednio wywietrzyć. Po wstępnym
działaniu sita należy spłukać wodą i wysuszyć
wszystkie elementy. Procedurę tę należy wykonać
jedynie przed pierwszym użytkowaniem nowego
urządzenia. NIE NALEŻY MYĆ PODSTAWY
URZĄDZENIA!
Przed czyszczeniem suszarkę spożywczą należy
wyłączyć z gniazdka i poczekać, aż się ochłodzi.
Miekką szczotką należy usunąć ewentualne
pozostałości jedzenia, które przywarło do
powierzchni. Zanim suszarka spożywcza zostanie
schowana, należy osuszyć wszyskie jej części.
Urządzenia nie należy czyścić za pomocą żrących
środków chemicznych bądź innych agresywnych
substancji polerujących, ponieważ można nimi
uszkodzić powierzchnię.
SKŁADANIE URZĄDZENIA:
Zadbać należy, aby suszarka spożywcza była
ustawiona stabilnie na twardym i równym podłożu.
Sita do suszenia żywności należy położyć jedno
na drugim i urządzenie podłączyć do sieci
elektrycznej. Wysokość suszarki można
powiększyć z 306 mm na 395 mm, a mianowicie w
taki sposób, że górnych sit użyje się jako nakładek
dla dolnych. W taki sposób można suszyć również
większe kawałki jedzenia. Urządzenie jest gotowe
do użytku.
OBSŁUGA URZĄDZENIA
1. Na sitach należy rozłożyć oczyszczoną
żywność. Należy uważać, aby sit zbytnio nie
obciążyć oraz aby poszczególne kawałki jedzenia
nie pokrywały jeden drugiego. Zamknąć należy
pokrywę.
Uwaga: Zawsze należy najpierw nałożyć jedzenie
na dolnym sicie, a następnie po kolei, kierując się
do góry, napełnić pozostałe sita.
2. Urządzenie należy podłączyć do sieci
elektrycznej. Urządzenie zasygnalizuje włączenie
krótkim sygnałem dźwiękowym.
Na wyświetlaczu ukazane zostaną nastawione
wstępnie wartości czasu ("10:00") i temperatury
("75 °C"). Po przełączeniu w stan gotowości
przestanie pulsować symbol ":", znajdujący się na
wyświetlaczu godziny (pomiędzy liczbą godzin i
minut).
3. Gdy suszarka spożywcza znajdzie się w stanie
gotowości, należy przycisnąć przycisk "TIMER".
Na wyświetlaczu ukaże się czas. Za pomocą
przycisków "+" in "–" należy nastawić czas
suszenia, a mianowicie w przedziale od 0:30 do
19:30. Po każdorazowym przyciśnięciu przycisku
"+" lub "–" czas zmieni się o kolejne pół godziny
(0:30). Przyciskając przycisk "+" lub "–" i go
przytrzymując, wartość nastawionego czasu
będzie się nieprzerwanie zmieniała. Trzy sekundy
po zakończeniu ustawień czasowych, system
automatycznie przełączy się w stan gotowości, a
ustawienia czasowe będą zapisane.
4. Gdy urządzenie jest w stanie gotowości, należy
przycisnąć przycisk "TEMP". Na wyświetlaczu
ukaże się wartość temperatury. Za pomocą
przycisków "+" i "–" należy nastaw temperaturę
suszenia w interwale pomiędzy wartością "35 °C" i
"70 °C ". Po każdorazowym przyciśnięciu
przycisku "+" lub "–" temperatura zmieni się o
5 °C. Przyciskając przycisk "+" lub "–" i go
przytrzymując, wartość nastawionej temperatury
będzie się nieprzerwanie zmieniała. Trzy sekundy
po zakończeniu ustawień temperatury, system
automatycznie potwierdzi obecnie nastawioną
wartość temperatury. Na wyświetlaczu, w stanie
gotowości, wyświetlony będzie czas.
Uwaga: W przypadku cieńszych lub mniejszych
kawałków żywności lub w przypadku mniejszej
ilości żywności, należy nastawniższą
temperaturę. Susząc grubsze lub duże kawałki
żywności lub jej większe ilości, należy wybrać
wyższą temperaturę. Za pomocą termostatu
można również obniżyć temperaturę, gdy proces
suszenia żywności zbliża się do końca. W ten
sposób można łatwiej nadzorować poziom
wilgoci, pozostałej w żywności.
5. Po nastawieniu wartości czasu i temperatury,
należy przycisnąć przycisk "Start/Reset". Najpierw
zacznie działać silnik i wentylator, po upływie
pięciu sekund włączy się również grzałka.
Rozpocznie się odliczanie nastawionego czasu.
Na wyświetlaczu LED pulsuje symbol ":".
6. Podczas procesu suszenia można zmienić lub
sprawdzić czas suszenia. Najpierw należy
przycisnąć przycisk "TIMER", a następnie należy
przycisnąć przycisk "+" lub "–". Po dwukrotnym
przyciśnięciu przycisku TIMER, można sprawdzić
nastawiony czas.
7. Podczas procesu suszenia można zmienić lub
sprawdzić temperaturę. Najprej należy przycisnąć
przycisk "TEMP", a następnie należy przycisnąć
35
przycisk "+" lub "–". Po 5 sekundach wyświetlacz
powróci do wyświetlania czasu.
8. Jeżeli podczas procesu suszenia dwukrotnie
przyciśnie się przycisk "Start/Reset", wówczas
samo działanie jak i wykonywanie wszystkich
funkcji zostanie chwilowo przerwane. Po
ponownym przyciśnięciu przycisku "Start/Reset"
działanie będzie kontynuowane w sposób,
wybrany przed zatrzymaniem działania.
9. Jeżeli w jakimkolwiek trybie działania przyciśnie
się przycisk "Start/Reset" i go przytrzyma na
ponad 3 sekundy, działanie zatrzyma się i
wszystkie ustawienia zostaną anulowane.
Suszarka spożywcza powróci do stanu gotowości.
10. W stanie gotowości można po przyciśnięciu
przycisku "Start/Reset" bezpośrednio uruchomić
zaprogramowany fabrycznie cykl suszenia (czas:
10 godzin, temperatura: 70 °C). W zależności od
potrzeby można zmienić zarówno czas suszenia
jak i temperaturę.
11. Przyciski funkcyjne: patrz Rysunek 3.
12. Gdy upłynie nastawiony czas, w pierwszej
kolejności przestanie działać grzałka. Wentylator
będzie działał jeszcze przez 10 sekund, a
następnie słychać będzie 20 sygnałów
dźwiękowych (co sekundę jeden). Wyświetlacz
powróci do stanu gotowości; ukazane będą
fabryczne ustawienia czasu i temperatury.
Uwaga: Zadbać należy, żeby podstawa z
wentylatorem podczas działania była zawsze na
swoim miejscu. Jeżeli nie ma czasu, aby całą
żywność wysuszyć w ciągu jednego dnia,
suszenie należy kontynuow następnego dnia. W
takim wypadku jedzenie należy włożyć do
odpowiedniego opakowania lub foliowej torebki i
wstawić do zamrażarki.
13. Urządzenie należy odłączyć z sieci
elektrycznej.
Uwaga: Zaleca się użyć przynajmniej 3 sit,
niezależnie od tego, czy na wszystkich będzie
żywność czy też nie.
WSKAZÓWKI:
· Suszarka spożywcza wyposażona jest w pięć
dopasowanych do siebie sit. Posiada również
zabezpieczenie przed przegrzaniem. W podstawie
urządzenia znajdują się grzałki, silnik, wentylator
oraz termostat.
· Sita posiadają szczeliny, które umożliwiają
cyrkulację powietrza.
· Powietrze, ogrzane kontrolowaną temperaturą,
krąży od podstawy suszarki spożywczej poprzez
każde spośród pięciu sit, a następnie przez
pokrywę, przez którą odprowadza wilgoć z
żywności.
· Czas suszenia może się zmieniać w zależności
od wilgotności żywności oraz powietrza. Suszarki
spożywczej należy używać w pomieszczeniu, w
którym nie ma kurzu, posiada dobrą wentylację,
jest ciepłe i suche. Ważne jest również wietrzenie
pomieszczenia.
· Owoce i warzywa, wysuszone w niniejszej
suszarce spożywczej, będą wyglądały inaczej
niż suche owoce i warzywa ze sklepów ze
zdrową żywnością czy supermarketów.
Spowodowane jest to tym, że w posiadanej
suszarce spożywczej nie stosuje się
konserwantów i sztucznych barwników oraz że
pozostają jedynie naturalne składniki.
Notowanie stopnia wilgotności na podstawie
ciężaru żywności przed i po określonych cyklach
suszenia może pomóc przy ulepszaniu techniki
suszenia w przyszłości.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE
SUSZENIA:
Czas suszenia wstępnie przygotowanej żywności
zmienia się w zależności od następujących
czynników:
1) grubości kawałków lub plastrów,
2) ilości sit, używanych w procesie suszenia,
3) ilości suszonej żywności,
4) wilgoci lub wilgotności otoczenia,
5) indywidualnych wymagań, dotyczących
suszenia poszczególnych rodzajów
żywności.
Zalecamy, co następuje:
Co godzinę należy sprawdzić, jak przebiega
proces suszenia.
Jeżeli zauważy się, że suszenie jest
nierównomierne należy obrócić i/lub
zamienić kolejność sit.
Na paczce z żywnością należy zapisać
zawartość, datę oraz ciężar przed
suszeniem. Aby doskonalić proces suszenia,
korzystną będzie wnież informacja,
dotycząca czasu suszenia.
Najlepsze rezultaty w przypadku suszenia
żywności osiąga się, wstępnie
przygotowując żywność.
Prawidłowe przechowywanie żywności po
wysuszeniu pomoże zapewnić, aby żywność
pozostała w dobrym stanie i zachowała
substancje odżywcze.
PRZECHOWYWANIE
Żywność należy przechowywać po jej
ochłodzeniu.
Żywność pozostanie dłużej świeża, jeżeli
będzie przechowywana w chłodnym,
suchym i ciemnym pomieszczeniu.
Z naczynia bądź opakowania z suszoną
żywnością należy wycisnąć całe powietrze,
na ile to jest możliwe, oraz szczelnie je
zamknąć.
Optymalna temperatura przechowywania
36
suszonej żywności to 15 °C lub mniej.
Nigdy nie należy przechowyw żywności
bezpośrednio w metalowym pojemnku.
Nie należy stosować opakowań, które
umożliwiają przepływ powietrza lub
nieszczelne.
W kolejnych tygodniach po suszeniu należy
od czasu do czasu sprawdzić wilgotność
suchej żywności. Jeżeli w żywności
pozostała wilgoć, następnym razem będzie
trzeba suszyć dłużej niż poprzednio, aby
zapobiec, by nie uległa zepsuciu.
Aby sucha żywność była jak najlepszej
jakości, suszone owoce, warzywa, zioła,
orzeszki oraz chleb, należy przechowywać w
chłodziarce lub zamrażarce najwyżej przez
rok.
Suszone mięso, drób i ryby można
przechowywnajwyżej przez trzy miesiące
w chłodziarce bądź przez rok w zamrażarce.
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
Po zakończeniu użytkowania, suszarkę
spożywczą należy odłączyć z sieci elektrycznej i
poczekać, aż się ochłodzi. Miękką szczotką należy
usunąć ewentualne pozostałości jedzenia, które
mogłyby przywrzeć do sit. Zanim suszarka
zostanie schowana, wszytkie jej elementy należy
osuszyć suchą ściereczką. Powierzchnię obudowy
należy oczyścić wilgotną ściereczką.
Za pomocą ręczników papierowych należy usunąć
ewentualnie pozostały wyciekły sok.
Urządzenia nie należy czyścić, używając przy tym
agresywnych środków chemicznych czy też
drapiących bądź szorujących substancji
chemicznych, ponieważ mogłyby one uszkodz
powierzchnię.
USUWANIE ODPADÓW
Symbol na produkcie lub jego opakowaniu
oznacza, że produktu nie można traktow jako
zwykłego odpadu komunalnego. Produkt naly
wywieźć na odpowiednie miejsce zbierania w celu
odzysku sprtu elektrycznego i elektronicznego.
Usuwając produkt w prawidłowy spob, pomaga się
zapobieg ewentualnym negatywnym skutkom oraz
wywom na środowisko i zdrowie ludzi, kre mogłyby
się pojaw w przypadku nieprawidłowego usuwania
produktu po jego wyeksploatowaniu. W celu uzyskania
dokładniejszych informacji o usuwaniu i odzysku
produktu, należy zwrócić się do organu administracji
lokalnej, lokalnego przedsiębiorstwa komunalnego lub
sklepu, w krym produkt ten został zakupiony.
Gwarancja i serwis naprawczy
Chcąc uzyskać informacje lub w razie
jakichkolwiek problemów przy użytkowaniu
urządzenia, należy skontaktow się z Centrum
Obsługi Klienta firmy Gorenje w kraju
zamieszkania (numer telefonu znajduje się na
międzynarodowej karcie gwarancyjnej). Jeżeli w
Państwa kraju nie ma Centrum Obsługi Klienta,
należy skontaktować się z działem serwisu
urządzeń AGD firmy Gorenje.
Do użytku w gospodarstwie domowym!
GORENJE
ŻYCZY PAŃSTWU WIELE SATYSFAKCJI
PODCZAS UŻYTKOWANIA WYBRANEGO
URZĄDZENIA.
Zastrzegamy sobie prawo do zmian.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62

Gorenje FDK24DW Instrukcja obsługi

Kategoria
Suszarki do owoców
Typ
Instrukcja obsługi