2
POLSKI
Gratulujemy zakupu super automatycznego ekspresu
do kawy Saeco Intelia One Touch Cappuccino!
Aby w pełni korzystać z serwisu obsługi klienta Saeco, zareje-
struj swój produkt na stronie internetowej
www.philips.com/welcome.
Niniejsza instrukcja obsługi dotyczy modelu HD8753.
Urządzenie jest przeznaczone do przygotowywania kawy
espresso z pełnych ziaren i jest wyposażone w dzbanek
na mleko do przygotowywania idealnego cappuccino w
prosty i szybki sposób. W niniejszej instrukcji zawarto wszel-
kie informacje niezbędne do zainstalowania, użytkowania,
czyszczenia i odwapniania urządzenia.
SPIS TREŚCI
WA Ż N E ............................................................................................................ 4
Zasady bezpieczeństwa .............................................................................................................................4
Uwaga.......................................................................................................................................................4
Ostrzeżenia ...............................................................................................................................................5
Zgodność z przepisami prawnymi ............................................................................................................5
INSTALACJA ..................................................................................................... 6
Schemat produktu ....................................................................................................................................6
Opis ogólny ...............................................................................................................................................7
OPERACJE WSTĘPNE ........................................................................................ 8
Opakowanie urządzenia ............................................................................................................................8
Instalacja urządzenia ................................................................................................................................8
PIERWSZE URUCHOMIENIE ..............................................................................10
Napełnianie obwodu ...............................................................................................................................10
Automatyczny cykl płukania/autooczyszczania .......................................................................................11
Ręczny cykl płukania ...............................................................................................................................12
Pomiar i programowanie twardości wody ...............................................................................................14
Instalacja ltra wody „INTENZA+” ...........................................................................................................15
Wymiana ltra wody „INTENZA+” ...........................................................................................................16
REGULACJA ....................................................................................................18
Saeco Adapting System ...........................................................................................................................18
Regulacja młynka ceramicznego ............................................................................................................18
Regulacja aromatu (intensywności kawy) ...............................................................................................19
Regulacja dozownika ..............................................................................................................................20
Regulacja ilości kawy w liżance ............................................................................................................21
PARZENIE KAWY I KAWY ESPRESSO ..................................................................22
Parzenie kawy i kawy espresso na bazie kawy ziarnistej .........................................................................22
Parzenie kawy i kawy espresso na bazie kawy wstępnie zmielonej .........................................................23
DZBANEK NA MLEKO .......................................................................................24
Napełnianie dzbanka na mleko ...............................................................................................................24
Wkładanie dzbanka na mleko .................................................................................................................25
Wyjmowanie dzbanka na mleko .............................................................................................................26
Opróżnianie dzbanka na mleko ...............................................................................................................26