Russell Hobbs 17936-56 Instrukcja obsługi

Kategoria
Opiekacze do kanapek
Typ
Instrukcja obsługi
30
Instrukcję naly przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy
urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem.
A WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZSTWA
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi:
1 Niniejszy sprzęt nie jest przeznaczony do użytkowania przez osoby ( w tym dzieci) o
ograniczonej zdolności fizycznej, czuciowej lub psychicznej, lub osoby nie mające
doświadczenia lub znajomości sprzętu, chyba że odbywa się to pod nadzorem lub zgodnie z
instrukcją użytkowania sprzętu, przekazanej przez osoby odpowiadające za ich
bezpieczeństwo. Należy zwracać uwagę na dzieci, aby nie bawiły się sprzętem.
2 Nie zanurzaj urządzenia w płynie, nie używaj go w łazience, w pobliżu wody, ani na
zewnątrz budynku.
3 Nie wolno używać urządzenia do zapiekania jakiegokolwiek surowego mięsa.
Wszelkie nadzienia muszą być bezpieczne i nadawać się do jedzenia przed zapiekaniem.
4 Niektóre części nie są tak rozgrzane jak inne, ale wszystkie są gorące. Nie dotykaj - chwytaj
przez kuchenne rękawice lub złożony ręcznik.
5 Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni.
6 Chleb, oliwa i inne produkty spywcze mogą zapalić się. Nie należy używać urządzenia w
pobliżu lub pod zasłonami lub innymi materiałami palnymi, należy nadzorować grill w trakcie
ytkowania.
7 Nie owijaj żywności w folię, torby z polietylenu, lub folii metalowej. Grill ulegnie uszkodzeniu
i może to być przyczyną pożaru.
8 Odłącz urządzenie od sieci, kiedy nie jest używane.
9 Nie pozostawiać włączonego urządzenia bez nadzoru.
10 Nie używaj innych akcesoriów niż te, które są dostarczone z urządzeniem.
11 Nigdy nie używaj urządzenia niezgodnie z jego przeznaczeniem określonym w niniejszej
instrukcji.
12 Urządzeniem nie można sterować przy pomocy zewnętrznego regulatora czasowego, ani też
zdalnie.
13 Nigdy nie używaj uszkodzonego urządzenia lub jeśli zaczęło wadliwie działać.
14 Jeżeli przewód zasilający ulegnie uszkodzeniu, powinien być wymieniony przez producenta,
jego serwis techniczny lub specjalistyczny zakład naprawczy w celu uniknięcia zagrożenia.
tylko do użytku domowego
U PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
Przetrzyj płyty grilla wilgotną szmatką.
C WSTĘPNE PODGRZANIE
1 Nigdy nie pozwalaj, aby przewód zwisał przez krawędź stołu lub blatu lub mógł zost
zaczepiony.
2 Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe.
3 Lampka zasilania będzie świecić tak długo, jak długo urządzenie jest poączone do zasilania.
4 Lampka termostatu zaświeci się, gdy urządzenie osiągnie temperaturę roboc.
5 Będzie to następować w cyklu włączony/wyłączony, gdy termostat pracuje, aby utrzymać
temperaturę.
C WŁÓŻ DO OPIEKACZA
6 Gdy zaświeci się lampka termostatu, otrz grilla.
7 Z 4 kromek chleba uzyskasz 4 kanapki - najlepszy jest chleb świeży średnio krojony.
8 Przytnij chleb ma wymiar 0,5 cm poza płytami z każdej strony.
9 Każdą kromkę cienko posmaruj masłem lub margaryną.
, Nie rozprowadzaj substancji z niską zawartością tłuszczu - mogą zapalić się na opiekaczu.
31
10 Tosty kanapkowe układa się stroną posmarowaną na zewnątrz.
11 Umieść dwie kromki chleba masłem do dołu na dolnej płycie.
12 Dociśnij chleb delikatnie drewnianą łką.
13 Wypnij nadzieniem wgłębienia powstałe w ten sposób w chlebie.
14 yj około 1 łyżeczki deserowej wypnienia na jednej kanapce. Zbyt wiele wycieknie na
zewnątrz.
15 óż kromki chleba stroną posmarowaną do góry, na wypełnionych kromkach.
16 Zamknij, ściśnij razem uchwyty i naciśnij zatrzask.
17 Zapiekaj przez 2-4 minut, aż krawędzie chleba się zarumienią.
C KONSERWACJA I OBSŁUGA
18 Wyciągnij wtyczkę zasilania z gniazdka i pozwól urdzeniu całkowicie ostygnąć.
19 Wytrzyj wszystkie powierzchnie czystą wilgotną szmatką.
20 Do usunięcia uporczywych plam użyj papierowego ręcznika zwilżonego odrobiną oliwy
jadalnej.
21 Nie używaj środków do szorowania, wełny drucianej, ani mydła w kostce.
, W miejscach, gdzie płyty górna i dolna mają styczność, powierzchnie nieprzywierające mogą
wykazywać ślady zycia. Jest to efekt czysto kosmetyczny i nie wpływa na działanie grilla.
pikantne nadzienia
boczek, szynka, salami, gotowana kiełbasa, ananas, pieczarki, ser, cebula, seler, jabłko, pomidor,
brokuły
słodkie nadzienia
jabłko, rodzynki, maliny, data, orzechy włoskie i miód, banan
kombinacje
Zastosuj ciasto, bazę pizzy lub ciabatta, spróbuj czosnku lub masła ziołowego
H OCHRONA ŚRODOWISKA
Zużyte urządzenie oddaj do odpowiedniego punktu składowania, gdyż znajdujące się w
urządzeniu niebezpieczne składniki elektryczne i elektroniczne mogą być zagrożeniem
dla środowiska. Nie wyrzucaj wraz z odpadami komunalnymi.
instrukcja
rysunki
1 lampka zasilania (czerwona )
2 lampka termostatu (zielona )
3 uchwyt
4 zatrzask
5 yty grilla
1 / 1

Russell Hobbs 17936-56 Instrukcja obsługi

Kategoria
Opiekacze do kanapek
Typ
Instrukcja obsługi