1. OGÓLNE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA
UŻYTKOWANIA URZĄDZENIA
Przed rozpoczęciem pracy z urządzeniem należy
dokładnie przeczytać instrukcję obsługi i postępować
według wskazówek w niej zawartych. Producent nie
odpowiada za szkody spowodowane użytkowaniem
urządzenia niezgodnie z jego przeznaczeniem lub
niewłaściwą jego obsługą.
1.1. Zasady użytkowania
1. Stół przeznaczony jest do rozlewania miodu do
słoików.
2. Stół przed rozpoczęciem pracy należy dokładnie
umyć gorącą wodą z niewielką ilością preparatów
dopuszczonych do mycia urządzeń przeznaczonych
do kontaktu z żywnością.
1.2. Bezpieczeństwo elektryczne
1. Instalacja elektryczna zasilająca musi być
wyposażona w wyłącznik różnicowo-prądowy o
znamionowym prądzie zadziałania nie wyższym niż
30mA. Okresowo należy sprawdzać działanie
wyłącznika różnicowo-prądowego.
2.Nie używać stołu, gdy przewód zasilający lub
łączeniowy jest uszkodzony!
3. Przed włączeniem urządzenia do sieci należy
upewnić się, że sterowanie jest wyłączone. Wyłącznik
na panelu sterowania powinien znajdować się w
pozycji 0.(zd.2 poz.1)
4. Podczas podłączania do sieci należy zachować
ostrożność.
Ręce muszą być suche!
Podłoże, na którym stoi stół powinno być suche!
5. Nie należy przestawiać stołu podczas pracy.
6. Należy chronić silnik oraz sterowanie przed
wilgocią; (również podczas przechowywania).
7. Zabrania się ciągnąć za przewód zasilający.
Przewód zasilający należy trzymać z dala od źródeł
ciepła, ostrych krawędzi oraz dbać o jego dobry stan.
1.3. Bezpieczeństwo użytkowania
1. Niniejszy sprzęt nie jest przeznaczony do
użytkowania przez osoby (w tym dzieci) o
ograniczonej zdolności fizycznej, czuciowej lub
psychicznej lub osoby nie mające doświadczenia lub
znajomości sprzętu, chyba, że odbywa się to pod
nadzorem lub zgodnie z instrukcją użytkowania
sprzętu, przekazanej przez osoby odpowiadające za
ich bezpieczeństwo.
Należy zwracać uwagę na dzieci, aby nie bawiły się
urządzeniem.
2. W przypadku uszkodzenia stołu, w celu
uniknięcia zagrożenia, naprawę może przeprowadzić
tylko specjalistyczny zakład naprawczy albo
wykwalifikowana osoba.
3. Nie należy prowadzić jakichkolwiek prac
konserwacyjnych lub usuwania usterek podczas
pracy urządzenia lub wtedy, gdy stół jest podpięty do
sieci!
4. Urządzenia nie wolno włączać i przechowywać
przy temperaturze poniżej 0ºC. Przed uruchomieniem
stołu, w przypadku, gdy został on przeniesiony z
pomieszczenia o niższej temperaturze do
pomieszczenia o wyższej temperaturze, należy
odczekać aż osiągnie on temperaturę otoczenia.
Zakaz naprawiania urządzenia w ruchu
Zakaz zdejmowania osłon podczas pracy urządzenia
. 2.INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA
2.1 Ogólne zasady przygotowania stołu
do pracy
1. Ustawić stół w miejscu do tego celu
wyznaczonym, utrzymanym w należytej
czystości.
2. Przy pomocy poziomicy ustawić stół
(talerz) w poziomie.