82
C WŁĄCZENIE
14 Umieścić podstawę silnika na suchej, stabilnej powierzchni, blisko gniazdka sieciowego.
15 Sprawdź, czy regulacja prędkości jest ustawiona na 0.
16 Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe.
C REGULACJA PRĘDKOŚCI
17 Obrócić urządzenie regulacji prędkości na żądaną prędkość (1 = mała, 8 = duża).
18 Obróć regulator prędkości na 0, aby wyłączyć silnik.
19 Na ogół, większa ilość składników, gęściejsze składniki i wyższy stosunek składników stałych
do płynnych, wymagają dłuższego czasu przyrządzania i mniejszej prędkości.
20 Mniejsza ilość, rzadsze składniki, więcej płynów niż składników stałych, sugerują krótszy czas
i większe prędkości.
C Z JAKĄ PRĘDKOŚCIĄ?
nasadka prędkość zastosowanie
trzepaczka 4-8 bicie/napowietrzanie śmietany, białek, rzadkie
ciasto, lekkie mieszanki
trzepak 4-6 ucieranie masła i cukru, mieszanie średnich
ciast
hak 1-3 ciężkie mieszanki, chleb, ciasta
#1 PRZYRZĄDY
21 Przed zakładaniem lub zdejmowaniem akcesoriów, urządzenie musi być wyłączone,
odłączone z sieci elektrycznej, przy opuszczonym ramieniu.
22 Zdejmij przednią osłonę napędu z ramienia.
23 Wyrównaj tył korpusu z otworem na przednim napędzie, wciśnij przyrząd w napęd i obróć go
w prawo, aby zablokować.
24 Aby wyjąć przyrząd, obróć go w lewo i wyciągnij z ramienia.
25 Nie używaj palców ani sztućców do przepychania żywności w dół rurki - tylko popychacza.
26 Wyjmij popychacz i dodaj składniki przez rurkę.
27 Włóż ponownie popychacz, i użyj go do delikatnego przepchnięcia składników przez rurkę.
28 Do sokownika do pomidorów i młynka do mięsa można zastosować tackę, co przyspiesza
pracę.
, W celu uniknięcie przegrzania urządzenia, nie należy użytkować urządzenia w sposób ciągły
dłużej jak przez 3 minuty. Po 3 minutach przerwać pracę na co najmniej 3 minuty.
#2 SOKOWNIK DO POMIDORÓW
29 Przyrząd nadaje się do zdejmowania skóry i wyciskania soku z owoców, takich jak śliwki i
winogrona o bardzo twardej skórze i miękkim miąższu.
30 Owoce powinny być bezpestkowe, lub po usunięciu pestek.
31 Większe owoce, jak pomidory i śliwki, należy pokroić w ćwiartki.
32 Włóż wałek w korpus.
33 Przyłóż równo kosz do korpusu i wepchnij go w korpus.
•Kosz gruby przepuszcza większe kawałki pulpy do soku.
•Kosz drobny tnie wszystkie kawałki.
34 Wyrównaj uchwyt kosza z korpusem, wepchnij go w korpus i obróć w lewo, aby zablokować.
35 Wyrównaj tył tulei z przodem uchwytu kosza i obróć go, aby ustawić wskazówkę na 1, 2 lub 3,
w zależności od grubości skóry.
36 Najlepsze ustawienie znajdziesz metodą próbowania, zalecamy ustawienie 1(grube) dla
pomidorów, 2(średnie) dla śliwek i 3(cienkie) dla winogron.
37 Sok/pulpa V wychodzi z dna przyrządu, skóry T wychodzą przez tuleję.