PL97
TABELA OPISU FUNKCJI
MENU GŁÓWNE
USTAWIENIA
Ustawianie wyświetlacza (język, czas, jasność, głośność sygnału dźwiękowego, tryb
eko).
PRZEPISY
Możliwość wyboru spośród 30 różnych przepisów ustawionych fabrycznie (patrz
załączona książka kucharska). Piekarnik automatycznie ustawia optymalną
temperaturę, funkcję oraz czas pieczenia. Należy dokładnie przestrzegać zaleceń
dotyczących przygotowania, akcesoriów oraz poziomów pieczenia, które podano w
książce kucharskiej.
TRADYCYJNE Patrz FUNKCJE TRADYCYJNE.
SPECJALNE Patrz FUNKCJE SPECJALNE.
FUNKCJE TRADYCYJNE
SZYBKIE
NAGRZEWANIE
Do szybkiego nagrzewania piekarnika.
KONWENCJONALNE
Do pieczenia dowolnego rodzaju potraw na jednej półce. Korzystać z 3. poziomu. Do
pieczenia pizz, tart warzywnych i mięsnych oraz nadziewanych ciast stosować
natomiast poziom 1. lub 2. Nie trzeba nagrzewać piekarnika.
GRILL
Do grillowania antrykotu, szaszłyków, kiełbasek; podpiekania warzyw lub przyrumieniania
chleba. Zaleca się włożenie potrawy na poziom 4. lub 5. Podczas grillowania mięs zaleca się
stosowanie tacki do ociekania, na której będzie się zbierał ociekający tłuszcz. Włożyć tackę
na poziom 3 lub 4, wlewając do niej około pół litra wody. Nie trzeba nagrzewać piekarnika.
Podczas pieczenia drzwiczki piekarnika muszą być zamknięte.
TURBOGRILL
Do pieczenia dużych kawałków mięsa (udziec, rostbef, kurczak). Umieścić potrawę na
środkowym poziomie. Zaleca się stosowanie tacki do ociekania, na której będzie się
zbierał ociekający tłuszcz. Włożyć tackę na poziom 1 lub 2, wlewając do niej około pół
litra wody. Nie trzeba nagrzewać piekarnika. Podczas pieczenia drzwiczki piekarnika
muszą być zamknięte. Wraz z tą funkcją można stosować rożen, pod warunkiem, że
dostępne są odpowiednie akcesoria.
TERMOOBIEG
Do jednoczesnego pieczenia potraw na kilku półkach (maks. trzech). Potrawy mogą być
różne, lecz muszą wymagać takiej samej temperatury pieczenia (np: ryby, warzywa,
ciasta). Funkcja ta pozwala na pieczenie bez wzajemnego przenikania się zapachów
pieczonych potraw. Korzystać z 3. poziomu, gdy pieczenie odbywa się tylko na jednej
półce, z 1. i 4. poziomu, gdy pieczenie odbywa się na dwóch półkach, a z 1., 3. i 5.
poziomu, gdy pieczenie odbywa się na trzech półkach. Nie trzeba nagrzewać piekarnika.
PIECZ. KONWEKCYJNE
Do pieczenia mięs i ciast z płynnym nadzieniem (słonych i słodkich) na jednej półce.
Korzystać z 3. poziomu. Nie trzeba nagrzewać piekarnika.