8
UŻYWANIE PRZYSTAWKI STIR TOWER
3
Po zakończeniu pracy, należy przełączyć
przystawkę Stir Tower do pozycji0(OFF),
a następnie zdjąć pokrywę naczynia
przez łapki kuchenne lub rękawice
kuchenne. UWAGA: podczas pracy
ramię przystawki Stir Tower może
byćbardzo gorące.
4
Przed zdjęciem naczynia nacisnąć
dźwignię zwalniającą, a następnie
podnieść ramię przystawki Stir Tower.
Czyszczenie przystawki Stir Tower
Przed rozpoczęciem czyszczenia należy
wyjąć przystawkę Stir Tower z urządzenia
Multi-Cooker.
• Przed rozpoczęciem czyszczenia należy
upewnić się, że przystawka Stir Tower
iwszystkie jej elementy są chłodne.
• Nie należy używać detergentów
zawierających środki ścierne ani ostrych
gąbek. Mogą one porysować powierzchnię.
• Nieprzywierająca, ceramiczna powłoka
przystawki Stir Tower ułatwia czyszczenie.
• Obudowę przystawki Stir Tower należy
czyścić czystą, wilgotną ściereczką,
anastępnie dokładnie osuszyć.
UWAGA: obie łopatki można myć
wzmywarce do naczyń, jednak zalecane jest
mycie ręcznew gorącej wodzie z mydłem.
Wskazówki dla użytkowników
• Aby osiągnąć jak najlepszy
efekt przyrządzania dań, należy
korzystać z łopatki mieszającej.
Podczasprzygotowywania większych
ilości żywności (blisko maksymalnego
poziomu napełnienia naczynia) lub potraw
takich jak zupy czy gulasze, należy użyć
również łopatki zbierającej, aby składniki
były równomiernie wymieszane.
• Przy przygotowywaniu ryżu Arborio
na risotto, aby osiągnąć jak najlepszy
efekt, zaleca się mieszanie co najmniej
380-760gryżu.
• Łopatka mieszająca została zaprojektowana
tak, aby mieszać i łączyć 0,75-1 L
składników jednocześnie.
• Nie zaleca się używać przystawki Stir Tower
do przygotowywania mniejszych ilości
lekkich oraz delikatnych składników takich
jak grzyby.
• Łopatka mieszająca doskonale sprawdza
się podczas przygotowywania składników
takich jak cebula, marchew, brokuły,
ziemniaki (pokrojone w kostkę), klopsiki
(po 40-60 g), małe oraz średniej wielkości
krewetki, a także pokrojone w plastry lub
kostkę mięsa i drób.
MYCIE I KONSERWACJA