20
OBSŁUGA
Praca półautomatyczna
Jeśli piekarnik ma wyłączyć się o usta lo nej
godzinie, to należy:
lustawić pokrętło funkcji piekarnika oraz
pokrętło regulacji temperatury na pozycje,
na których ma pracować piekarnik,
lprzyciskać sensor 1 aż do momentu, gdy
wskazania wyświetlacza będą pulsować:
lustawić żądany czas pracy sensorami 3 i 2,
w zakresie od 1 minuty do 10 godzin.
Ustawiony czas zostanie wprowadzony do
pamięci po ok. 7 sek., wyświetlacz po now nie
pokaże czas bieżący przy aktywnej funk cji
pracy AUTO.
Po upływie nastawionego czasu pie kar nik
wy łą czy się automatycznie, włączy się sy-
gna li za cja dźwiękowa, a funkcja pracy AUTO
będzie pulsować,
lustawić pokrętła funkcji piekarnika i re gu la-
cji temperatury w pozycji wyłączone,
lnacisnąć sensor 1, 2 lub 3 w celu wy łą cze-
nia sygnału, funkcja AUTO zgaśnie, a wy świe-
tlacz bę dzie wskazywał czas bie żą cy.
Uwaga!
W piekarnikach wyposażonych w jed no po-
krętło sterowania, pokrętło funk cji piekarnika
jest zespolone z re gu la to rem temperatury.
Praca automatyczna
Jeśli piekarnik ma włączyć się na określony
czas pracy i o ustalonej go dzi nie wyłączyć
się, to należy ustawić czas pracy oraz go dzi-
nę zakończenia pracy:
lprzyciskać sensor 1 aż do momentu, gdy
wskazania wyświetlacza będą pulsować:
lustawić żądany czas pracy sensorami 3 i 2
jak dla pracy półautomatycznej,
lprzyciskać sensor 1 aż do momentu, gdy
wskazania wyświetlacza będą pulsować:
lustawić godzinę wyłączenia(zakończenia
pracy) sensorami 3 i 2, która jest ogra ni-
czo na do czasu odległego o 23 go dzi ny i
59 minut,
lustawić pokrętło funkcji piekarnika oraz
pokrętło regulacji temperatury na żądane po-
zy cje, na których ma pracować piekarnik.
Funkcja pracy AUTO jest aktywna, pra ca pie-
kar ni ka roz pocz nie się od mo men tu wy ni ka ją-
ce go z róż ni cy mię dzy na sta wio nym cza sem
za koń cze nia pra cy a na sta wio nym cza sem
pracy, (np. na sta wio ny czas pracy wy no si 1
godz., na sta wio ny czas za koń cze nia pracy
14.00, pie kar nik au to ma tycz nie za łą czy się
o godz. 13.00).
80 80
MENU
80 80
MENU
88 80
MENUMENU