35
PL
4. UŻYTKOWANIE
1. Ustaw mini-rozdrabniacz na płaskiej powierzchni.
2. Załóż nóż z 2 ostrzami (6) na ośkę
napędową (8). Lekko obróć, aby dobrze ją ustawić.
3. Wsyp składniki pokrojone na małe kawałki do misy
do miksowania (7). Nie należy przekraczać połowy
pojemności misy.
4. Załóż na misę przykrywkę (5) i zablokuj przez
dopasowanie do siebie odpowiednich nacięć.
5. Załóż blok silnika (3) na miskę. Delikatnie go
obracaj, aby ośka noży ustawiła się równo z ośką
bloku silnika.
Skontroluj zamknięcie dwóch zaczepów
zabezpieczających (4), przekręć blok silnika
w pozycję zamkniętą .
6. Włóż wtyczkę przewodu zasilania (1) do
gniazdka ściennego.
7. Połóż rękę na przykrywce i wciśnij przełącznik Włącz/Wyłącz (2).
8. Aby zatrzymać mini-rozdrabniacz, puść przycisk.
Przed zdjęciem przykrywki poczekaj, aż ostrza całkowicie zatrzymają się.
9. Odłącz urządzenie od zasilania. Przekręć blok silnika w pozycję otwartą , zdejmij
przykrywkę.
10. Przed opróżnieniem misy do miksowania możesz wyjąć ostrza.
Jeżeli misa do miksowania nie zostanie poprawnie założona, mini-rozdrabniacz nie
włączy się.
Praktyczne zalecenia dotyczące użytkowania
• Mini-rozdrabniacz oferuje, po pierwsze, możliwość siekania ziół, cebuli, czosnku i szalotek, ale
również, po drugie, pozwala miksować mięso i warzywa do przyrządzania drobnych dań.
• Aby bardzo drobno posiekać składniki, należy wcisnąć przełącznik (2) i przytrzymać go aż do
uzyskania żądanej konsystencji.
• Aby posiekać składniki nieco grubiej, należy użyć funkcji pracy pulsacyjnej i kilka razy pod rząd
wcisnąć przełącznik. Aby nie posiekać składników za mocno, należy regularnie sprawdzać ich
konsystencję.
• Do odlepiania kawałków składników przywierających do ścianek misy należy używać łopatki.
Przed włożeniem narzędzi kuchennych do misy do miksowania należy upewnić się, że
urządzenie jest odłączone od zasilania.
Misa do
miksowania
Przełącznik
Włącz/Wyłącz