4.Otwórzpokrywęgórną(3),umieśćproduktyktórechceszopiekaćna
dolnejpłyciegrzejnejidelikatniezamknijpokrywę.
5.Przyzamykaniuiotwieraniupokrywynależyuważaćnawydobywają-
cesiępobokachurządzeniaoparybędącenaturalnymefektemobróbki
termicznej.
6.Podczas opiekanialampka sygnalizacyjnazielona będzie sięzapalać
igasnąć-termostatbędzieutrzymywałodpowiedniątemperaturę.
7.Podczasopiekaniatłuszczbędziespływałdospecjalnegopojemnika.
8.Otwórzgórnąpokrywęiwyjmijproduktyużywającwtymceluplasti-
kowejlubdrewnianejłopatki.
9.Po zakończeniu opiekania ustaw pokrętło termostatu w pozycję (0),
wyjmijwtyczkęzgniazdasieciowegoiodstawurządzeniedocałkowi-
tegoostygnięcia.Poostygnięciuurządzenianależyopróżnićpojemnik
natłuszcz
Uwaga!
Czasopiekanianagrillubędzieuzależnionyodrodzajuproduktów,któ-
re poddajemy obróbce. W urządzeniu można przyrządzać mięso, ryby,
szaszłyki,warzywaitp.Niewolnoużywaćmetalowychsztućców,gdyż
możetospowodowaćuszkodzeniepłytgrzejnych.Nagrillumożnaopie-
kaćproduktyróżnejgrubościdziękizastosowaniuelastycznegomocowa-
niazawiasugórnejpokrywy
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
1.Przed przystąpieniem do czyszczenia (oraz po zakończeniu
opiekania)należywyjąćwtyczkęzgniazdkasieciowegoipo
-
czekać,ażurządzenieostygnie.
2.Płyty grzejne należy dokładnie oczyścić wilgotną, delikatną
ściereczkąlubręcznikiem.
3.Zewnętrznąpowierzchnięgrillanależyprzetrzećwilgotnąście
-
reczką.
Uwaga!
Nie wolno zanurzać urządzenia w wodzie lub innych płynach!
Niewycieraćwnętrzaurządzeniaostrymi,ścierającymiszmatka
-
milubgąbkami,ponieważmożnawtensposóbzniszczyćpłyty
grzejne!