Hendi 617434 Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
Blacha do pizzy
617069-617489
Instrukcja użytkowania i koserwacji
Przed uruchomieniem urządzenia należy koniecznie dokładnie przeczytać
niniejszą instrukcję obsługi.
INFORMACJE OLNE
Blachy do pizzy HENDI wykonane ze stali pokrytej tlenkiem metalu, który tworzy s na
powierzchni podczas procesu elektrolizy. Powsty w ten sposób tlenek chroni ębsze
warstwy metalu przed korozją czyli utlenianiem s stali. Nie jest to jednak pooka trwała.
Podczas normalnego ytkowania ściera się ona. Jest to proces naturalny. Zachodzi on w
wyniku parowania powoduc skrystalizowanie się środw ochronnych dących na
powierzchni blach do pizzy. Wyrób na czas transportu przekładany jest specjalnym papierem,
kry poprzez kontakt z substanc konserwucą może przywier, krusz, łuszcz się, itp.
Wej wymienione zjawiska nie powodują żadnego uszkodzenia lub pogorszenia parametrów
blach do pizzy.
UŻYTKOWANIE BLACH DO PIZZY
Blachy do pizzy słą wyłącznie do wypieku a nie do innych procesów obróbki
produktów spożywczych ani do przygotowywania i przechowywania produkw o odczynie
kwaśnym lub o włciwościach kwasotrczych,
Temperatura wypieku nie powinna przekracz +30C
KONSERWACJA BLACH DO PIZZY
Pozostałości ciasta lub innych sadników pizzy usuw wyłącznie poprzez mycie
cieą wodą z dodatkiem neutralnych środw mycych (np. płyn Ludwik).
Nie wolno myć w zmywarkach.
Nie wolno stosować myjek drucianych ani past szorucyh mogących zarysować
powłokę blachy do pizzy.
Po kdorazowym umyciu blachy do pizzy naly ją doadnie wysusz i starannie natłuśc olejem
rlinnym
Nie wolno składować blach do pizzy nie nauszczonych.
Dystrybutor w Polsce:
Hendi Polska Sp. z o.o.
ul. Magazynowa 5
62-023 Gądki
Polska
Tel: +48 61 6587000
Fax: +48 61 6587001
www.hendi.pl
(ver. : 2018/02/08/MP)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3

Hendi 617434 Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi