6
• Podłącz termostat do gniazda na płycie grilla.
• Uwaga: Z jednej strony podstawy znajduje się kołek z otworem. Na kołek ten
należy wsadzić tę stronę powierzchni do grillowania, na której znajduje się
wtyczka. Kołek uniesie wtedy blokadę bezpieczeństwa na wtyczce. Następnie
można podłączyć przewód zasilający z termostatem.
• Podłącz przewód zasilający do gniazda i włącz grill.
• Ogrzej wstępnie grill do najwyższej temperatury, przez około dziesięć minut,
dopóki światło Heating „ON“ (ogrzewanie – włączone) się nie wyłączy.
• Ustaw temperaturę według potrzeby.
• Po użyciu wyłącz termostat do pozycji „0“.
• Odłącz urządzenie od sieci el.
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
• Poszczególne części grilla OPRÓCZ TERMOSTATU umyj w ciepłej wodzie z
detergentem albo w ZMYWARCE DO NACZYŃ.
• Następnie pozostaw do wyschnięcia.
• Do nieprzywierających powierzchni do grillowania nie wolno używać nigdy
twardych ani ostrych przedmiotów. Powierzchnia może się porysować lub
całkowicie zniszczyć.
• Do czyszczenia grilla lub jego części nie wolno używać druciaka, ściernych
środków czyszczących, benzyny ani rozcieńczalników.
• Urządzenie należy przechowywać w suchym miejscu, z dala od dzieci.
• Nigdy nie wolno używać metalowych naczyń kuchennych, ponieważ mogą
one porysować nieprzywierającą powierzchnię. Zamiast tego należy używać
drewnianych lub plastikowych naczyń wysokiej jakości.
• Po użyciu wyłącz termostat do pozycji „0“, wyłącz grill, odłącz go od sieci el. i
wyjmij termostat ze wtyczki grilla.