Pieczenie/roztapianie
Świeże warzywa
Umieścić pokrojone warzywa w naczyniu
przeznaczonym do kuchenek mikrofalowych
i dodać około 50 ml wody. Przykryć
naczynie (pokrywką lub ponakłuwaną folią
do kuchenek mikrofalowych).
Obracać warzywa wielokrotnie podczas
gotowania.
• Czas pieczenia: zależnie od ciężaru
• Poziom umieszczenia potrawy: Bottom
glass plate
Wskazówka: Jeśli warzywa są bardzo
chrupiące, należy ustawić mniejszy ciężar.
Jeśli warzywa są za miękkie, należy ustawić
większy ciężar.
Mrożone warzywa
Umieścić mrożone warzywa w naczyniu
przeznaczonym do kuchenek mikrofalowych
i dodać około 50 ml wody. Przykryć
naczynie (pokrywką lub ponakłuwaną folią
do kuchenek mikrofalowych).
Obracać warzywa wielokrotnie podczas
gotowania.
• Czas pieczenia: zależnie od ciężaru
• Poziom umieszczenia potrawy: Bottom
glass plate
Wskazówka: Jeśli warzywa są bardzo
chrupiące, należy ustawić mniejszy ciężar.
Jeśli warzywa są za miękkie, należy ustawić
większy ciężar.
Duszenie cebuli
Pokroić cebule na paski i umieścić w
naczyniu przystosowanym do kuchenek
mikrofalowych, dodając 1 łyżkę stołową
masła lub oleju. Przykryć naczynie
(pokrywką lub ponakłuwaną folią do
kuchenek mikrofalowych).
Obracać warzywa wielokrotnie podczas
gotowania.
• Czas pieczenia: zależnie od ciężaru
• Poziom umieszczenia potrawy: Bottom
glass plate
Ziemniaki w mundurkach
Umieścić ziemniaki w naczyniu
przeznaczonym do kuchenek mikrofalowych
i dodać około 100 ml wody. Przykryć
naczynie (pokrywką lub ponakłuwaną folią
do kuchenek mikrofalowych).
Obracać ziemniaki wielokrotnie podczas
gotowania.
• Czas pieczenia: zależnie od ciężaru
• Poziom umieszczenia potrawy: Bottom
glass plate
Ryż z warzywami
Umieścić parzony ryż w naczyniu
przystosowanym do kuchenek
mikrofalowych i dolać wody w proporcji 1 :
2 (tj. 100 g ryżu i 200 ml wody). Doprawić
do smaku. Dodać wiórki masła, sparzone
cebule lub zioła. Przykryć naczynie
pokrywką lub ponakłuwaną folią do
kuchenek mikrofalowych.
Obracać ryż wielokrotnie podczas
gotowania.
• Czas pieczenia: zależnie od ciężaru
• Poziom umieszczenia potrawy: Bottom
glass plate
Roztapianie czekolady
Pociąć czekoladę na kawałki i umieścić w
naczyniu.
Mieszać czekoladę wielokrotnie podczas
topienia.
• Czas pieczenia: zależnie od ciężaru
POLSKI
19