AKZ 498/01
KARTA OPISOWA URZĄDZENIA
PL
5019 310 56296
1.
Panel sterowania
2.
Wentylator chłodzenia (niewidoczny)
Działanie wentylatora związane jest z
poziomem temperatury w piekarniku i może
trwać, po wyłączeniu piekarnika, jeszcze
przez kilka minut.
3.
Element grzewczy (opuszczany)
4.
Oświetlenie tylne piekarnika
5.
Okrągły element grzewczy (niewidoczny)
6.
Wentylator
7.
Tylny panel katalityczny
8.
Dolny element grzewczy (niewidoczny)
9.
Zimne drzwiczki piekarnika
AKCESORIA
PANEL STEROWANIA
1. Pokrętło załączanie / wyłączanie - wybór funkcji.
2. Przycisk kasowania bieżącego wyboru i powrotu do poprzedniego wyboru.
3. Przycisk potwierdzenia
4. Pokrętło zmian wartości zaprogramowanych (temperatura, czas, poziomy). Do nawigacji
pomiędzy funkcjami.
Pierwsza
Ostatnia
półka
półka
Grill:
Tacka do ociekania:
Boczne panele katalityczne:
Tacka do pieczenia:
Prowadnice półek:
Tabela Funkcji Piekarnik w trybie ręcznym
Funkcja
Temperatura
zaprogramowana
Temperatura
do regulacji
Opis funkcji
FUNKCJA
STATYCZNA
200°C 50°C - 250°C
• Do gotowania mięsa, ryb i drobiu na półce.
• Podgrzać piekarnik do żądanej temperatury i,
po pojawieniu się odpowiedniego komunikatu
na wyświetlaczu, włożyć potrawę do piekarnika.
• Zaleca się używanie półek na drugim lub
trzecim poziomie.
CIASTA
175°C 50°C - 250°C
• Do pieczenia na maks. 2 półkach.
• W razie potrzeby, zaleca się zmieniać pozycję
potrawy, co zapewni jej równomierne pieczenie.
TERMOWENTYLATOR
160°C 50°C - 250°C
• Do pieczenia bez wstępnego podgrzewania
piekarnika, na jednej lub więcej półkach -
artykuły żywnościowe, które wymagają takiej
samej temperatury pieczenia
(np.: ryby, warzywa, ciasta), bez wzajemnego
przenikania zapachów
TURBOWENTYLATOR
160°C
50°C - 250°C
• Do pieczenia na jednej półce (np.: owoce,
ciasta, zapiekanki, warzywa, pizza, drób).
FUNKCJA GRILL
3 -
• Do pieczenia kawałków mięsa (antrykotu,
kiełbasek) oraz na rożnie, do podpiekania
warzyw oraz do przyrumieniania chleba.
• Funkcja może być wykorzystywana z różnym
natężeniem mocy (1 min. - 5 maks.).
• Podgrzewać piekarnik przez 3-5 min.
• Podczas pieczenia, drzwiczki piekarnika muszą
być zamknięte.
• Piecząc mięso, dolać nieco wody do tacki na
pierwszej półce, co zmniejszy ilość dymu i
rozpryskiwanie się tłuszczu.
• Zaleca się obracać potrawę w czasie
gotowania.
TURBOGRILL
3 -
• Do grillowania dużych kawałków mięsa (rostbef,
pieczenie).
• Funkcja może być wykorzystywana z różnym
natężeniem mocy (1 min. - 5 maks.).
• Podgrzewać piekarnik przez 3-5 min.
• Podczas pieczenia, drzwiczki piekarnika muszą
być zamknięte.
• Piecząc mięso, dolać nieco wody do tacki na
pierwszej półce, co zmniejszy ilość dymu i
rozpryskiwanie się tłuszczu.
• Zaleca się obracać mięso w czasie gotowania.
BOOSTER
200°C 50°C - 250°C
• Do szybkiego podgrzewania piekarnika.
• W czasie nagrzewania, zapalają się po kolei
wskaźniki graficzne.
• Po osiągnięciu ustawionej temperatury, funkcja
się wyłącza i rozlega się sygnał dźwiękowy,
który wskazuje automatyczne przejście
piekarnika na funkcję
STATYCZNĄ
.