PODRĘCZNY PRZEWODNIK
PRZEPISY DO TERMOOBIEGU
PRZEPISY AUTOMATYCZNE
POTRAWA NACZYNIA POZIOM
WSADU
TEMPERATURA
PIEKARNIKA °C
CZAS
B
ARANINA
RUSZT DRUCIANY
W SZKLANYM
OCIEKACZU
POZIOM 1
180
80 - 90
MINUT.
PIECZENIE (1 KG) 65 - 75 MINUT.
K
URCZAK, KRÓLIK I KACZKA 190 75 - 85 MINUT.
G
ĘŚ(2 KG)170
90 - 120
MINUT.
R
YBA, CAŁA (1 - 2 KG
ŻAROODPORNE
NA RUSZCIE
DRUCIANYM
POZIOM 1 LUB 2
180
35 - 45 MINUT.
RYBA POKROJONA 1 KG
PATELNIA
DO PIECZE-
NIA NA RUSZCIE
DRUCIANYM
POZIOM 2
30 - 35
MINUT.
W
ARZYWA NADZIEWANE
ŻAROODPORNE
NA RUSZCIE
DRUCIANYM
190
35 - 45 MINUT.
P
IECZONE ZIEMNIAKI
PATELNIA
DO PIECZE-
NIA NA RUSZCIE
DRUCIANYM
50 - 60 MINUT.
DESERY I CIASTA NACZYNIE Z
CIASTEM
NA RUSZCIE
DRUCIANYM
POZIOM 1 LUB 2
160 40 - 50 MINUT.
P
ASZTECIKI NADZIEWANE 170 70 - 80 MINUT.
TARTY 160 40 - 50 MINUT.
STRUDEL
TACKĘ DO PIEC-
ZENIA
POZIOM 2
170 50 - 55
MINUT.
C
IASTECZKA 160 20 - 30 MINUT.
PROFITEROLKI 150 35 - 45 MINUT.
P
IEROŻKI ŻAROODPORNE
NA RUSZCIE
DRUCIANYM
POZIOM 1 LUB 2
180
40 - 50 MINUT.
L
ASAGNE
POZIOM 2
45 - 60 MINUT.
NADZIEWANE CIASTA
OWOCOWE
NACZYNIE Z
CIASTEM
NA RUSZCIE
DRUCIANYM
160 40 - 50 MINUT.
B
EZY
TACKĘ DO PIEC-
ZENIA
90
90 - 120
MINUT.
SUFLET
ŻAROODPORNE
NA RUSZCIE
DRUCIANYM
POZIOM 1 160 45 - 55 MINUT.
PRZEPIS NACZYNIA NAGRZAĆ PORADY
P
IECZONA WOŁOWINA,
LEKKO WYPIECZONA
RUSZT DRUCIANY W SZ-
KLANYM OCIEKACZU
TAK
DODAĆ 500 ML WODY , gdy piekarnik poinformuje o
potrzebie obrócenia potrawy.
PIECZONA WOŁOWINA,
ŚREDNIO WYPIECZONA
PIECZONY KURCZAK
NIE NASMAROWAĆ olejem do grillowania według
uznania.
LASAGNE
NACZYNIE
ŻAROODPORNE
NA RUSZCIE DRUCIANYM
TAKOKOŃ W KOPRZE SZKLANY OCIEKACZ
NAFASZEROWAĆ RYBĘ drobno pokrojonym koper-
kiem oraz obłożyć na około ryby. Przyprawić i
wlać 300 ml płynu (rosół + wino) do naczynia.
PIZZA
TACKĘ DO PIECZENIA
NA CIENKĄ PIZZĘ 350 g mąki. Pozwolić wyrosnąć na
45 minut. Przygotować pizzę z przybraniem i po-
zwolić na wyrośnięcie przez 25 minut.
S
TRUDEL
NIE
PIECZONE ZIEMNIAKI SZKLANY OCIEKACZ
SKROPIĆ dużą ilością tłuszczu i zamieszać ziemnia-
ki, gdy piekarnik poinformuje o potrzebie zamie-
szania potrawy.
K
OTLETY WIEPRZOWE
RUSZT DRUCIANY W SZ-
KLANYM OCIEKACZU
TAK
NASMAROWAĆ KOTLETY olejem do grillowania i od-
wrócić, gdy piekarnik poinformuje o potrzebie
odwrócenia potrawy.
KACZKA NADZIEWANA
DODAĆ 500 ML WODY do szklanej tacy, gdy kaczka
się zarumieni.
C
IASTO ORZECHOWE
PODŁUŻNA FORMA DO
CIASTA 30X11 CM NA
RUSZCIE DRUCIANYM
NIE
ZAPIEKANE WARZYWA
NACZYNIE
ŻAROODPORNE
NA RUSZCIE DRUCIANYM
TAK
POLAĆ WARZYWA SOSEM BESZAMELOWYM i posypać
serem.
U
DZIEC BARANI
RUSZT DRUCIANY W SZ-
KLANYM OCIEKACZU
NIE
DODAĆ 500 ML WODY , gdy piekarnik poinformuje o
potrzebie obrócenia potrawy.
ROŻEN GRILLA TAK
MARYNOWAĆ POTRAWĘ w oleju i przyprawach, i
obrócić, gdy piekarnik poinformuje o potrzebie
obrócenia potrawy.
S
ZARLOTKA Z KRATKĄ Z
CIASTA
TACKĘ DO PIECZENIA NIE
PL
AMW 590
4619-694-67902