Produkt Temperatura
(°C)
Czas (min) Poziom pie-
karnika
Zapiekanka z makaronu 190 - 200 30 - 40 2
Zapiekanka ziemniaczana 180 - 200 60 - 75 2
Moussaka 150 - 170 60 - 75 2
Lasagne 170 - 190 55 - 70 2
Cannelloni 170 - 190 55 - 70 2
Pudding chlebowy 170 - 190 45 - 60 2
Pudding ryżowy 170 - 190 40 - 50 2
Ciasto z jabłkami 150 - 160 45 - 60 2
Biały chleb 180 - 190 45 - 55 2
Termoobieg (niska temp.)
Tę funkcję należy stosować do
przygotowywania delikatnego, chudego
mięsa lub ryb, gdzie temperatura wewnątrz
produktu nie powinna przekraczać 65°C.
Nie jest ona odpowiednia do
przyrządzania takich potraw, jak mięso
duszone w sosie własnym czy tłusta pieczeń
wieprzowa. W celu zapewnienia
odpowiedniej temperatury wewnątrz
produktu można użyć czujki temperatury
(patrz tabela dla czujki temperatury).
W ciągu pierwszych 10 minut można
ustawić temperaturę piekarnika w
przedziale od 80°C do 150°C. Domyślna
temperatura wynosi 90°C. Po ustawieniu
temperatury piekarnik będzie kontynuował
pieczenie w temperaturze 80°C. Nie należy
używać tej funkcji do pieczenia drobiu.
Używając tej funkcji, należy
zawsze piec potrawy pod
przykryciem.
1. Obsmażyć mięso na patelni na płycie
grzejnej przez 1-2 minuty po każdej
stronie.
2. Umieścić gorącą patelnię z mięsem na
ruszcie piekarnika.
3. Umieścić czujkę temperatury w mięsie.
4. Wybrać funkcję: Termoobieg (niska
temp.) i ustawić odpowiednią docelową
temperaturę wewnątrz produktu.
Produkt Ilość Temperatura
(°C)
Czas (min) Poziom piekarni-
ka
Pieczeń wołowa 1000 - 1500 g 120 120 - 150 1
Filet wołowy 1000 - 1500 g 120 90 - 150 3
Pieczeń cielęca 1000 - 1500 g 120 120 - 150 1
POLSKI 12