58
GRILLOWANIE
• Przed grillowaniem rozgrzej piekarnik przez 5 minut. Aby uzyskać najlepszy rezultat, użyj górnej
półki. Upewnij się, że jedzenie lub naczynie do pieczenia nie znajduje się bliżej jak 40 mm od
górnego elementu grzejnego.
1. Ustaw pokrętło wyboru temperatury na grill.
2. Ustaw Regulator czasowy 1 na 20, a następnie obróć go w prawo lub w lewo do żądanego czasu
grillowania. Wybierz ustawienie stay on , aby grillować dłużej niż 60 minut, lub ręcznie kontrolować
czas grillowania. Lampka zaświeci się i pozostanie włączona, aż do zakończenia grillowania.
• UWAGA: Aby móc uruchomić piekarnik na funkcję pieczenia, trzeba ustawić czas na Regulatorze
czasowym 1 lub ustawić na stay on .
3. Po nagrzaniu piekarnika otwórz drzwiczki i włóż produkt. Zamknij drzwiczki.
4. Po ustawieniu czasu, po zakończeniu grillowania rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Piekarnik wyłączy
się i zgaśnie lampka. Jeśli nie używasz regulatora czasowego (stay on), musisz ręcznie wyłączyć
urządzenie po zakończeniu cyklu, kiedy zechcesz.
5. Za pomocą rękawic kuchennych otwórz drzwiczki i wysuń ruszt na zewnątrz, na tyle daleko, aby
wyjąć jedzenie.
6. Odłączaj urządzenie, gdy nie jest używane.
PIECZENIE
Aby uzyskać najlepszy rezultat, podczas pieczenia lub gotowania zawsze rozgrzewaj piekarnik przez co
najmniej 10 minut w żądanej temperaturze. Aby uzyskać optymalne wyniki, ustaw półkę w środkowej lub
dolnej pozycji.
Ten piekarnik został zaprojektowany do szybkiego i wydajnego pieczenia. Należy w trakcie pieczenia
sprawdzić produkt, przed zalecanym czasem pieczenia w tradycyjnym piekarniku, aby upewnić się, że nie
jest za bardzo spieczony.
1. Ustaw pokrętło sterowania Temparatura/Gotowanie na wymaganą temperaturę.
2. Ustaw Regulator czasowy 1 na 20, a następnie obróć go w prawo lub w lewo do żądanego czasu
grillowania. Wybierz ustawienie stay on , aby grillować dłużej niż 60 minut, lub ręcznie kontrolować
czas grillowania. Lampka zaświeci się i pozostanie włączona, aż do zakończenia grillowania.
• UWAGA: Aby móc uruchomić piekarnik na funkcję pieczenia, trzeba ustawić czas na Regulatorze
czasowym 1 lub ustawić na stay on .
3. Po nagrzaniu piekarnika otwórz drzwiczki i włóż produkt. Zamknij drzwiczki.
4. Po ustawieniu czasu, po zakończeniu grillowania rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Piekarnik wyłączy
się i zgaśnie lampka. Jeśli nie używasz regulatora czasowego (stay on), musisz ręcznie wyłączyć
urządzenie po zakończeniu cyklu, kiedy zechcesz.
5. Za pomocą rękawic kuchennych otwórz drzwiczki i wysuń ruszt na zewnątrz, na tyle daleko, aby
wyjąć jedzenie.
6. Odłączaj urządzenie, gdy nie jest używane.
OBSŁUGA I KONSERWACJA
1. Szklane drzwiczki czyść wilgotną szmatką lub gąbką zamoczoną w ciepłej lub gorącej wodzie z
mydłem. Nie używaj środka do czyszczenia szyb w aerozolu. Przetrzyj czystą wilgotną szmatką bez
mydła, aby usunąć ze szkła resztki piany i smug.
2. Myj drucianą półkę w ciepłej lub gorącej wodzie z mydłem. Dokładnie spłucz i osusz.
3. Myj blachę do pieczenia/tackę ociekową w ciepłej lub gorącej wodzie z mydłem. Dokładnie spłucz i
osusz.