Menuett Trådløst steketermometer Instrukcja obsługi

Kategoria
Maszynki do mięsa
Typ
Instrukcja obsługi
POLSKI
6
POLSKI
DANE TECHNICZNE
Bezprzewodowy termometr do pieczenia z wyłącznikiem czasowym
Temperatura: 0 do 250°C
Podświetlenie tła
Wskazanie temperatury w °C/°F
Ustawianie gatunku mięsa i stopnia wypieczenia
Wyłącznik czasowy z alarmem
Wskazanie temperatury z alarmem
OBSŁUGA
Przed użyciem uważnie przeczytaj instrukcję obsługi! Zachowaj ją w celu
przyszłego użycia.
Wymiana baterii, odbiornik
1. Otwórz pokrywkę komory baterii z tyłu odbiornika.
2. Włóż 2 nowe baterie alkaliczne AAA, zwracając ich bieguny (+/-) w stronę zaznaczoną w komorze
baterii.
3. Ponownie załóż pokrywkę.
4. Sprawdź, czy urządzenie działa, włączając i wyłączając umieszczony z tyłu przełącznik.
Wymiana baterii, nadajnik
1. Otwórz pokrywkę komory baterii.
2. Włóż 2 nowe baterie alkaliczne AAA, zwracając ich bieguny (+/-) w stronę zaznaczoną w komorze
baterii.
3. Załóż pokrywkę z powrotem.
4. Sprawdź, czy urządzenie działa, włączając i wyłączając umieszczony na spodzie przełącznik.
5. Po włączeniu nadajnika lampka kontrolna na jego środku miga 3 razy, a nadajnik przesyła dane na
temat temperatury do odbiornika.
WAŻNE!
Lampka kontrolna
Czerwona lampka kontrolna na środku nadajnika miga, gdy nadajnik jest aktywny i przesyła dane.
Nadajnik
Jeżeli temperatura jest stała, nadajnik przesyła sygnał co 30 sekund.
Nadajnik przesyła również sygnał, gdy temperatura zmieni się o 1°C.
Podłączanie czujnika
Podłącz kabel czujnika do gniazda z prawej strony nadajnika.
SPOSÓB UŻYCIA
Podłącz czujnik do gniazda nadajnika. Wetknij czujnik w mięso, tam gdzie kawałek jest najgrubszy. Zwróć
uwagę, by czujnik nie przebił mięsa na wylot. Nigdy nie narażaj żadnej części czujnika na kontakt z
otwartym ogniem.
POLSKI
7
Ustawianie gatunku mięsa i stopnia wypieczenia
Naciśnij przycisk MEAT (MIĘSO), aby wybrać gatunek mięsa.
Naciskaj kilkakrotnie przycisk, aby przejść pomiędzy gatunkami mięsa w następującej kolejności.
WOŁOWINA JAGNIĘCINA CIELĘCINA HAMBURGER WIEPRZOWINA INDYK KURCZAK RYBA
1. Naciśnij przycisk TASTE (SMAK), aby wybrać sposób przyrządzenia (rare – krwiste, medium rare –
lekko krwiste, medium – średnio wypieczone, medium well – dobrze wypieczone z żowym
środkiem lub well done – dobrze wypieczone). Docelowa temperatura ukaże się na wyświetlaczu.
2. Rozpocznij pieczenie.
3. Gdy mięso osiągnie ustawioną temperaturę, rozlegnie się sygnał dźwiękowy.
Ręczne ustawianie temperatury docelowej
1. Wetknij czujnik w mięso, jak opisano powyżej.
2. Przytrzymaj przycisk MODE (TRYB) wciśnięty przez 3 sekundy, aby przejść w tryb ręcznego
ustawiania temperatury.
3. Ustaw wybraną temperaturę, używając przycisków MIN i SEC.
4. Wciśnij przycisk MODE (TRYB), aby zatwierdzić ustawienie.
5. Docelowa temperatura ukaże się na wyświetlaczu. Rozpocznij pieczenie.
6. Gdy mięso osiągnie ustawioną temperaturę, rozlegnie się sygnał dźwiękowy.
Po zakończeniu pieczenia
1. Po zakończeniu pieczenia wyjmij czujnik. Użyj chwytaka kuchennego itp.
2. Umyj czujnik gorącą wodą z dodatkiem delikatnego detergentu.
Przetrzyj jednostkę główną wilgotną szmatką.
Wybór jednostki pomiaru
Aby wybrać wyświetlanie temperatury w °C lub °F, naciśnij przycisk MODE (TRYB).
Zegar / wyłącznik czasowy
Zegar i wyłącznik czasowy pracują niezależnie od czujnika temperatury.
Funkcja zegara
Jeżeli wyłącznik czasowy nie został ustawiony, zegar pokazuje czas, który upłynął od momentu
rozpoczęcia pieczenia.
Ustawianie wyłącznika czasowego
Ustaw wybrany czas, używając przycisków MIN i SEC.
Włączanie wyłącznika czasowego
1. Naciśnij przycisk , aby rozpocząć.
2. Naciśnij przycisk ponownie, aby przerwać odliczanie.
3. Po przerwaniu odliczania można wyzerować wyłącznik czasowy za pomocą przycisku CLEAR
(WYCZYŚĆ).
4. Gdy wyłącznik czasowy odliczy do 0, rozlega się sygnał dźwiękowy. Naciśnij jakikolwiek przycisk,
aby wyłączyć sygnał.
UWAGA! Wyłącznik czasowy można ustawić maksymalnie na 99 minut i 59 sekund.
Podświetlenie tła
Naciśnij dowolny przycisk, aby na 5 sekund włączyć podświetlenie tła.
POLSKI
8
Z zastrzeżeniem prawa do zmian. W razie ewentualnych problemów skontaktuj się telefonicznie z
naszym działem obsługi klienta pod numerem 801 600 500.
Jula Poland Sp. z o.o., ul. Malborska 49, 03-286 Warszawa, Polska
www.jula.pl
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11

Menuett Trådløst steketermometer Instrukcja obsługi

Kategoria
Maszynki do mięsa
Typ
Instrukcja obsługi