47
NAPEŁNIANIE
1. Unieś blokadę pokrywy, aby otworzyć pokrywę.
2. Napełnij, co najmniej 2 szklankami wody, ale nie powyżej poziomu max.
3. Zamknij pokrywę i naciśnij ją, aby się zatrzasnęła.
PRZYGOTOWANIE
1. Ustaw podstawę zasilającą na stabilnej, równej powierzchni.
2. Włóż wtyczkę przewodu zasilającego do gniazdka sieciowego.
3. Ustaw czajnik na podstawie – uważaj, aby nie rozlewać wody.
4. Naciśnij i zwolnij przycisk 2.
5. Wyświetlacz wskazuje temperaturę wody w czajniku.
6. Przycisk 2 będzie migać.
GOTOWANIE WODY
1. Naciśnij przycisk u .
2. Na wyświetlaczu będzie migać 100.
3. Naciśnij przycisk 2 .
4. Przycisk 2 przestanie migać i będzie świecić światłem ciągłym.
5. Wyświetlacz wskazuje temperaturę wody w czajniku.
6. Kiedy zadana temperatura zostanie osiągnięta, lampka zgaśnie.
7. Aby wyłączyć ręcznie, naciśnij 2.
PODGRZEWANIE WODY DO WYBRANEJ TEMPERATURY
Zakres temperatury: 100 (gotowanie), 95, 90, 85, 80, 75, 70, 65, oraz 60 (°C). Użyj przycisku °F °C , aby
zamienić na wyświetlaczu stopnie Fahrenheita na Celsjusza.
1. Użyj przycisków u i d, aby ustawić temperaturę.
2. Naciśnij przycisk 2 .
3. Wyświetlacz wskazuje temperaturę wody w czajniku.
4. Kiedy zadana temperatura zostanie osiągnięta, lampka zgaśnie.
5. Aby wyłączyć ręcznie, naciśnij 2.
Jeśli została ustawiona nieodpowiednia temperatura, a chcesz korzystać z czajnika zanim przejdzie w stan
uśpienia, nie wylewając wody. Naciśnij przycisk 2 dwa razy.
PRZEWODNIK PO TEMPERATURACH
Herbata Temperatura wody °C Czas parzenia (min)
Herbata czarna 80 – 90 5 – 7
Herbata czarna – całe liście 85 – 90 4
Herbata czarna – wiórki 85 – 90 5
Herbata wędzona 85 – 90 3 – 4
Herbata czarna aromatyzowana 85 3 – 4
Herbata zielona 60 – 95 2 – 5
Herbata zielona aromatyzowana 60 – 75 3 – 4
Gyokuro (herbata japońska) 50 – 55 1
Sencha (zielona herbata japońska) 65 – 70 45 sekund do 1 minuty
Genmaicha (zielona herbata japońska) 90 – 95 2 – 3
Wu long / ulung / niebieska / niebiesko-
zielona
80 – 95 około 7 minut
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE