38
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA SZLLANO-
CERAMICZNEJ P£YTY KUCHENNEJ
USUWANIE USTEREK
Gdy p³yta kuchenna nie dzia³a
Czy naciskaj¹c przyciski steruj¹ce
postêpowa³e zgodnie z instrukcjami z
rozdzia³u "U¿ywanie p³yty w za³¹czonym
Arkuszu Produktu?
Byæ mo¿e jest awaria zasilania?
Czy po wymyciu p³yty wysuszy³e j¹
dok³adnie?
1. Jeli wybra³e strefê gotowania a na
wywietlaczu pojawia siê F , skontaktuj
siê z serwisem technicznym.
2. Jeli p³yta kuchenna nie dzia³a po
intensywnym u¿ytkowaniu, wewnêtrzna
temperatura p³yty jest zbyt wysoka.
Odczekaj kilka minut, a¿ p³yta kuchenna
ostygnie.
Wa¿ne!
Jeli po u¿yciu nie mo¿na wy³¹czyæ p³yty
szklano-ceramicznej, nale¿y j¹ natychmiast
od³¹czyæ od zasilania.
SERWIS POSPRZEDA¯NY
Zanim zwrócicie siê Pañstwo do Serwisu
1. Nale¿y sprawdziæ, czy nie ma mo¿liwoci
wyeliminowania usterek samemu (patrz
Usuwanie usterek).
2. Wy³¹czyæ i za³¹czyæ urz¹dzenie, aby
sprawdziæ czy usterka siê powtarza.
Jeli rezultat jest negatywny, nale¿y
skontaktowaæ siê z najbli¿szym Serwisem.
Proszê podaæ: Krótki opis usterki,
dok³adny typ i model urz¹dzenia,
numer serwisowy (numer po s³owie SERVICE
na tabliczce znamionowej umieszczonej na
spodniej stronie urz¹dzenia lub podany w
karcie urz¹dzenia). Numer serwisowy jest
tak¿e podany w karcie gwarancyjnej,
dok³adny adres i numer telefonu.
Je¿eli konieczne s¹ jakiekolwiek naprawy,
prosimy o kontakt z autoryzowanym serwisem
technicznym, zgodnie z informacjami podanymi
w karcie gwarancyjnej.
W przypadku wykonywania naprawy przez
nieautoryzowanego technika nale¿y
zawsze prosiæ o certyfikat na wykonan¹ pracê
i nalegaæ na u¿ycie oryginalnych czêci
zapasowych.
Niezastosowanie siê do tych instrukcji
mo¿e zagroziæ Pañstwa bezpieczeñstwu i
jakoci produktu.
P³yta kuchenna powinna byæ czyszczona po ka¿dym u¿yciu,
po uprzednim jej sch³odzeniu. Zapobiegnie to gromadzeniu
siê brudu i uczyni czyszczenie ³atwiejszym.
Nale¿y u¿yæ czystej szmatki, ch³onnej serwetki kuchennej
do wycierania oraz p³ynu do zmywania lub specjalnego
rodka do czyszczenia p³yt witroceramicznych.
Usun¹æ przypieczony brud przy pomocy dostarczonego
skrobaka i odpowiedniego rodka czyszcz¹cego.
Resztki jedzenia powinny byæ wyczyszczone zanim
przypiek¹ siê na szklano-ceramicznej p³ycie.
Artyku³y spo¿ywcze z du¿¹ zawartoci¹ cukru (tofi,
syropy owocowe, d¿emy, itp.), które wyla³y siê na p³ytê,
a tak¿e okruszki cukru nale¿y natychmiast usuwaæ przy
u¿yciu skrobaka.
Nie u¿ywaæ materia³ów ciernych, wybielaczy, rodków
do czyszczenia kuchenki w aerozolu ani szczotek
drucianych do garnków.
P³yta powinna byæ od czasu do czasu impregnowana za
pomoc¹ markowej parafiny ochronnej, przeznaczonej do
p³yt ceramicznych.
3pl60832.fm5 Page 38 Thursday, November 15, 2001 12:48 PM