1. Powierzchnię baterii należy czyścić przy pomocy miękkiej ście-
reczki namoczonej w roztworze ciepłej wody i delikatnego mydła lub
środkami przeznaczonymi do czyszczenia i pielęgnacji powierzchni
chromowanych. Po dokonanych czynnościach baterię opłukać czy-
stą wodą i wytrzeć do sucha.
2. Nie należy stosować środków na bazie chloru i alkoholu, a także
płynów zawierających: kwasy, zasady, wybielacze, rozpuszczalniki
oraz wszelkie inne agresywne substancje wpływające niekorzystnie
na produkt.
3. Nie stosować silnych środków ściernych oraz drucianych szma-
tek, a także urządzeń do czyszczenia pod wysokim ciśnieniem lub
parą wodną.
UWAGA: Przed montażem przepłukać instalację hydrauliczną oraz
upewnić się, że instalacja wodna spełnia następujące parametry:
– zalecane ciśnienie wody 2–3 bary
– maksymalne ciśnienie 4,5 bara
– minimalne ciśnienie 1,5 bara
– różnica ciśnień między wodą gorącą, a zimną max 2 bary
– zalecana temperatura gorącej wody 60–65°C
(maksymalna temp. 80°C)
Czyszczenie i konserwacja armatury
kuchennej: Instrukcja montażu:
Zalecenia montażowe:
1. Montaż baterii należy powierzyć specjalistycznym zakładom lub
osobom z odpowiednimi kwalifikacjami.
2. Montażu należy dokonywać zgodnie z normami prawnymi i tech-
nicznymi mającymi zastosowanie w budownictwie.
3. Podczas montażu należy zadbać o to, aby nie uszkodzić produktu,
miejsca jego montażu oraz akcesoriów.
4. Do montażu używać kluczy nie zaciskających się, o gładkich po-
wierzchniach szczęk, aby nie uszkodzić chromowanych powierzchni
śrub i nakrętek.
5. W celu zapewnienia długotrwałego i niezawodnego użytkowania
baterii wymaga się wyposażenia instalacji wodociągowych w zawory
kątowe z filtrami.
6. Bateria przeznaczona jest do instalowania w sieci wodociągowej o
maksymalnym ciśnieniu 4,5 bar i temperaturze maksymalnej 80°C.