Russell Hobbs 20940-56 Instrukcja obsługi

Kategoria
Fondue, smakosze
Typ
Instrukcja obsługi
30
Instrukcję naly przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy
urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem.
A WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZSTWA
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi:
1 Niniejszy sprzęt nie jest przeznaczony do użytkowania przez
osoby ( w tym dzieci) o ograniczonej zdolności fizycznej,
czuciowej lub psychicznej, lub osoby nie mające doświadczenia
lub znajomości sprzętu, chyba że odbywa się to pod nadzorem
lub zgodnie z instrukcją użytkowania sprzętu, przekazanej przez
osoby odpowiadające za ich bezpieczeństwo. Należy zwracać
uwagę na dzieci, aby nie bawiły się sprzętem.
` Nie zanurzaj urządzenia w cieczy.
¬ Powierzchnie urządzenia rozgrzewają się.
2 Nie podłączaj urządzenia za pomocą regulatora czasowego lub
zdalnego sterowania.
3 Nie używaj urządzenia w poblu materiałów łatwopalnych (np.
firanek).
4 Jeżeli przewód zasilający ulegnie uszkodzeniu, powinien być
wymieniony przez producenta, jego serwis techniczny lub
specjalistyczny zakład naprawczy w celu uniknięcia zagrożenia.
5 Nie używaj podstawy z żadnym innym garnkiem i odwrotnie.
6 Nigdy nie używaj urządzenia niezgodnie z jego przeznaczeniem określonym w niniejszej
instrukcji.
7 Nigdy nie używaj uszkodzonego urządzenia lub jeśli zacło wadliwie działać.
tylko do użytku domowego
C PRZYGOTOWANIE
1 Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni.
2 Jeśli używasz do fondue oliwy, napełnij garnek między oznaczeniami MIN (350ml) i MAX
(800ml).
3 Jeśli używasz sera lub bulionu, nie napełniaj garnka więcej niż w połowie.
4 óż wtyczkę do gniazdka sieciowego.
5 Ustaw regulator temperatury na 5.
6 Zapali się lampka, następnie cykl włączania i wyłączania utrzymuje stałą temperaturę.
7 Przed grillowaniem poczekaj, aż lampka zgaśnie.
8 Umieść garnek na podstawie.
9 Dla fondue z zastosowaniem oliwy/bulionu:
a) Na wierzch garnka załóż nadstawkę na widelce, powinny tam być umieszczone podczas
gotowania
b) Przygotuj sos.
c) Przygotuj jedzenie i nadziej na widelec.
d) Zanurz jedzenie w oliwie/bulionie i gotuj przez 2-4 minut.
, Przed spożyciem, sprawdź, czy jedzenie jest dobrze ugotowane .
31
instrukcja
10 W przypadku innych rodzajów fondue:
a) Przygotuj fondue.
b) Przygotuj jedzenie i nadziej na widelec.
c) Zanurz jedzenie w fondue.
C KONSERWACJA I OBSŁUGA
11 Wyjmij wtyczkę z gniazdka i ostudź urządzenie.
12 Wyrzuć zużytą zawartość garnka. Niczego nie używaj ponownie, zepsujesz smak.
13 Powierzchnie zewnętrzne czyść jedynie za pomocą miękkiej, wilgotnej szmatki.
14 Inne części należy myć ręcznie.
` Te części można myć w zmywarce.
15 Środki używane w zmywarkach mogą źle wpłynąć na wykończenie powierzchni urządzenia.
16 Szkody po wyjęciu ze zmywarki mogą być tylko kosmetyczne i nie powinny wpływać na
działanie urządzenia.
W
OCHRONA ŚRODOWISKA
Zużyte urządzenie oddaj do odpowiedniego punktu składowania, gdyż znajdujące się w
urządzeniu niebezpieczne składniki elektryczne i elektroniczne mogą być zagrożeniem dla
środowiska. Nie wyrzucaj wraz z odpadami komunalnymi.
przepisy kulinarne
Przepisy na 6 porcji. Nie zmniejszaj ilości więcej jak o połowę.
g = gramy p = szczypta c = ząbek(ki)
m = mililitry t = łyżeczka (5 ml)
fondue serowe
225 g ser Beaufort 425 m białe wino wytrawne
225 g ser ementaler 1 c czosnek
225 g ser Comté lub Gruyère 1 p czarny pieprz
1 p gałka muszkatołowa zmielona biały chleb
Natrzyj garnek ząbkiem czosnku. Wlej wino do garnka, podgrzewaj przez 6 do 10 minut. Zetrzyj
ser. Stopniowo dodawaj ser mieszając z winem, aż mieszanina będzie jednolita. Dodaj pieprzu i
mielonej gałki muszkatołowej. Pokrój chleb w kostkę. Zanurzaj chleb. W trakcie jedzenia
stopniowo zmniejszaj temperaturę.
fondue chińskie
350 g stek 350 g filet wieprzowy
750 m kostka rosołowa z kurczaka 1 seler zwyczajny
2 t sos sojowy 1 c czosnek
¾ t kombinacja 5 przypraw ½ cebula
10 g suszone czarne grzyby (namocz przez noc)
Mięso pokrój na cienkie paski, w sam raz na widelec. Włóż resztę składników do garnka.
Doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Zmniejsz ogień. Gotuj na wolnym ogniu przez 10
minut. Zanurzaj kawałki mięsa, aż będą gotowe do jedzenia.
przepisy są dostępne na naszej stronie internetowej:
http://www.russellhobbs.com/ifu/552016
rysunki
1 nadstawka na widelce
2 garnek
3 uchwyt
4 podstawa
5 regulator temperatury
6 lampka
7 widelec
` można myć w zmywarce
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Russell Hobbs 20940-56 Instrukcja obsługi

Kategoria
Fondue, smakosze
Typ
Instrukcja obsługi