30
Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy
urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem.
A WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi:
1 Niniejszy sprzęt nie jest przeznaczony do użytkowania przez
osoby ( w tym dzieci) o ograniczonej zdolności fizycznej,
czuciowej lub psychicznej, lub osoby nie mające doświadczenia
lub znajomości sprzętu, chyba że odbywa się to pod nadzorem
lub zgodnie z instrukcją użytkowania sprzętu, przekazanej przez
osoby odpowiadające za ich bezpieczeństwo. Należy zwracać
uwagę na dzieci, aby nie bawiły się sprzętem.
` Nie zanurzaj urządzenia w cieczy.
¬ Powierzchnie urządzenia rozgrzewają się.
2 Nie podłączaj urządzenia za pomocą regulatora czasowego lub
zdalnego sterowania.
3 Nie używaj urządzenia w pobliżu materiałów łatwopalnych (np.
firanek).
4 Jeżeli przewód zasilający ulegnie uszkodzeniu, powinien być
wymieniony przez producenta, jego serwis techniczny lub
specjalistyczny zakład naprawczy w celu uniknięcia zagrożenia.
5 Nie używaj podstawy z żadnym innym garnkiem i odwrotnie.
6 Nigdy nie używaj urządzenia niezgodnie z jego przeznaczeniem określonym w niniejszej
instrukcji.
7 Nigdy nie używaj uszkodzonego urządzenia lub jeśli zaczęło wadliwie działać.
tylko do użytku domowego
C PRZYGOTOWANIE
1 Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni.
2 Jeśli używasz do fondue oliwy, napełnij garnek między oznaczeniami MIN (350ml) i MAX
(800ml).
3 Jeśli używasz sera lub bulionu, nie napełniaj garnka więcej niż w połowie.
4 Włóż wtyczkę do gniazdka sieciowego.
5 Ustaw regulator temperatury na 5.
6 Zapali się lampka, następnie cykl włączania i wyłączania utrzymuje stałą temperaturę.
7 Przed grillowaniem poczekaj, aż lampka zgaśnie.
8 Umieść garnek na podstawie.
9 Dla fondue z zastosowaniem oliwy/bulionu:
a) Na wierzch garnka załóż nadstawkę na widelce, powinny tam być umieszczone podczas
gotowania
b) Przygotuj sos.
c) Przygotuj jedzenie i nadziej na widelec.
d) Zanurz jedzenie w oliwie/bulionie i gotuj przez 2-4 minut.
, Przed spożyciem, sprawdź, czy jedzenie jest dobrze ugotowane .