AEG EA130 Instrukcja obsługi

Kategoria
Ekspresy do kawy
Typ
Instrukcja obsługi
o
54
o
Szanowni Klienci!
Prosimy o dok³adne zapoznanie siê z
niniejsz¹ instrukcj¹ obs³ugi. Nale¿y
zwróciæ szczególn¹ uwagê na
wskazówki dotycz¹ce
bezpieczeñstwa! Instrukcjê nale¿y
zachowaæ w razie potrzeby
póŸniejszej konsultacji.
Prosimy o przekazanie instrukcji
obs³ugi ewentualnemu kolejnemu
nabywcy urz¹dzenia.
Wyposa¿enie (rys. 1)
A W³¹cznik/wy³¹cznik
B Kontrolka stanu pracy
C Kontrolka temperatury
D Zbiornik na wodê (z ty³u)
E Pokrêt³o kawa lub para
F Dysza spieniaj¹ca (z koñcówk¹)
G £y¿eczka do odmierzania
H Przyrz¹d serwisowy
J Dociskacz kawy
K Sitko na 1 fili¿ankê
L Sitko na 2 fili¿anki
M Sitko do kawy porcjowanej w
torebkach (dotyczy tylko EA 130)
N Filtr
O Os³ona palca
P Korytko ociekowe
Q Kratka ociekowa
R WskaŸnik nape³nienia
S G³owica zaparzaj¹c¹ z uchwytem
filtra
T Sitko w g³owicy zaparzaj¹cej
(wewnêtrzne)
U Tabliczka znamionowa
1 Wskazówki
bezpieczeñstwa
Zachowanie bezpieczeñstwa
przy instalacji
Urz¹dzenie musi byæ ustawione
stabilnie. Zwróciæ uwagê na to, aby
pod³o¿e by³o równe i poziome.
Urz¹dzenie nigdy nie mo¿e byæ
pod³¹czane do sieci elektrycznej,
której napiêcie, natê¿enie i
czêstotliwoœæ pr¹du nie zgadzaj¹ siê
z danymi na tabliczce znamionowej
(patrz u do³u urz¹dzenia)!
Bezpieczeñstwo podczas
pracy
Kabel sieciowy nigdy nie mo¿e
stykaæ siê z gor¹cymi elementami
urz¹dzenia!
Nigdy nie wyci¹gaæ wtyczki sieciowej
ci¹gn¹c za kabel!
Nie w³¹czaæ urz¹dzenia, gdy:
kabel jest uszkodzony lub
na obudowie s¹ widoczne
uszkodzenia.
Podczas pracy, zale¿nie od dzia³ania,
dysza spieniaj¹ca, gniazdko i uchwyt
sitka staj¹ siê gor¹ce.
Prosimy odk³adaæ te elementy w
miejscu niedostêpnym dla dzieci!
W zale¿noœci od dzia³ania, podczas
pracy mo¿e siê nagrzewaæ równie¿
obudowa.
Nie odkrêcaæ filtra podczas parzenia
kawy, poniewa¿ urz¹dzenie jest pod
ciœnieniem! Niebezpieczeñstwo
poparzenia!
Nape³niaæ zbiornik jedynie zimn¹
wod¹, nigdy wod¹ mineraln¹,
destylowan¹, mlekiem lub innymi
p³ynami!
Nie w³¹czaæ urz¹dzenia, gdy zbiornik
wody nie jest nape³niony!
Nie w³¹czaæ urz¹dzenia bez korytka i
kratki ociekowej!
o
55
Bezpieczeñstwo podczas
czyszczenia
Przed konserwacj¹ lub czyszczeniem
nale¿y upewniæ siê, ¿e urz¹dzenie
jest wy³¹czone i z gniazda
wyci¹gniêta jest wtyczka sieciowa!
Przestrzegaæ wskazówek
dotycz¹cych usuwania kamienia!
Nie zanurzaæ urz¹dzenia w wodzie!
Bezpieczeñstwo podczas
naprawy
Naprawy urz¹dzeñ elektrycznych
mog¹ byæ przeprowadzane wy³¹cznie
przez specjalistów. Nieprawid³owo
przeprowadzone naprawy mog¹
stanowiæ du¿e zagro¿enie dla
u¿ytkownika.
Aby zapobiec niebezpieczeñstwu,
uszkodzony przewód zasilaj¹cy musi
zostaæ wymieniony przez producenta,
wykwalifikowanego sprzedawcê lub
personel z odpowiednimi
kwalifikacjami.
Nie przejmujemy odpowiedzialnoœci
za ewentualne szkody, które s¹
zwi¹zane z niepoprawnym lub
niezgodnym z przeznaczeniem
u¿ywanego urz¹dzenia.
;
Urz¹dzenie spe³nia wymogi
nastêpuj¹cych dyrektyw UE:
73/23/EWG z dnia 19.02.1973
“Dyrektywa o niskim napiêciu”, wraz
z dyrektyw¹ zmieniaj¹c¹ 93/68/
EWG
89/336/EWG z dnia 03.05.1989
“Dyrektywa o kompatybilnoœci
elektromagnetycznej”, wraz z
dyrektyw¹ zmieniaj¹c¹ 92/31/EWG
Przed pierwszym u¿yciem
Prosimy o zapoznanie siê ze
wskazówkami dotycz¹cymi
bezpieczeñstwa, aby unikn¹æ
zagro¿eñ dla obs³ugi lub
uszkodzenia urz¹dzenia.
0 W³o¿yæ wtyczkê do gniazda
elektrycznego.
Przed pierwszym zaparzeniem kawy
nale¿y przep³ukaæ jednokrotnie uk³ad
grzewczy jedn¹ pe³n¹ zawartoœci¹
zbiornika wody. Postêpowaæ w
sposób opisany w rozdziale
“Przyrz¹dzanie espresso” lub
“Spienianie mleka”, ale nie dodaj¹c
kawy do sitka. Ustawiæ mo¿liwie du¿e
naczynie poœrodku kratki ociekowej
(rys. 1/Q) oraz pod dysz¹
spieniaj¹c¹ (rys. 1/F).
Przyrz¹dzanie espresso
Po zaparzeniu nale¿y pokryæ
espresso gêst¹ warstw¹ piany,
zwan¹ crema.
Dla uzyskania aromatycznego
espresso z crem¹ istotne jest u¿ycie
œwie¿ej, czystej wody, dobranie
odpowiedniego stopnia zmielenia
kawy oraz zachowanie odpowiedniej
temperatury wody.
1. Wlaæ wodê (rys. 2)
0 Wyci¹gn¹æ zbiornik wody w górê z
urz¹dzenia (rys. 2).
0 Otworzyæ pokrywê zbiornika.
0 Nape³niaæ zbiornik jedynie zimn¹,
czyst¹ wod¹.
Zwróciæ uwagê na to, aby poziom
wody nie by³ poni¿ej oznaczenia MIN
(minimum) i nie powy¿ej oznaczenia
MAX (maksimum).
0 Zamkn¹æ pokrywê zbiornika.
0 W³o¿yæ zbiornik wody i wcisn¹æ go w
dó³, do momentu sta³ego osadzenia
w urz¹dzeniu.
3
Mo¿na równie¿ podnieœæ pokrywê
zbiornika i odchyliæ j¹ na bok.
Zbiornik mo¿na nape³niæ wod¹
równie¿ bezpoœrednio bez
wyjmowania z urz¹dzenia, np.
korzystaj¹c z dzbanka.
o
56
2. W³¹czanie urz¹dzenia
0 W³¹czyæ urz¹dzenie za pomoc¹
w³¹cznika/wy³¹cznika (rys. 1/A).
Œwieci siê kontrolka stanu pracy
(rys. 1/B, czerwona), a temperatury
(rys. 1/C, zielona) mruga.
Po osi¹gniêciu temperatury roboczej
kontrolka temperatury œwieci
nieprzerwanie. Kontrolka temperatury
mo¿e ponownie mrugaæ podczas
pracy co oznacza, ¿e nastêpuje
ponowne podgrzewanie.
3. Nape³nianie kaw¹ zmielon¹
(rys. 3, 4)
0 Wyci¹gn¹æ filtr, odchyliæ do ty³u
os³onê palca i za³o¿yæ sitko na 1
fili¿ankê lub na 2 fili¿anki (rys. 3).
3
Dotyczy tylko modelu EA 130: W
przypadku u¿ywania kawy porcjowa-
nej w torebkach, nale¿y stosowaæ
sitko do kawy porcjowanej w toreb-
kach (rys. 1/M i rys. 5).
0 Wsypaæ zmielon¹ kawê do sitka.
U¿yæ przy tym nastêpuj¹cych
proporcji:
1 pe³na ³y¿eczka-miarka do sitka na
1 fili¿ankê, 2 pe³ne ³y¿ki-miarki do
sitka na 2 fili¿anki.
0 Ubiæ zmielon¹ kawê za pomoc¹
ubijaka do kawy (rys. 1/J) lekko w
sitku (rys. 4). Zwróciæ uwagê na to,
aby po ubiciu sitko by³o wype³nione
do krawêdzi mielon¹ kaw¹.
Wyczyœciæ krawêdŸ sitka z kawy.
3
Nie ubijaæ kawy w sitku zbyt mocno!
Mog³oby to znacznie zmniejsz
przep³yw wody. (Patrz równie¿ “Co
robiæ, gdy …”)
3
Gdy kawê nale¿y zmieliæ
samodzielnie, nale¿y wybraæ “œredni”
stopieñ mielenia.
4. Osadzanie filtra
(rys. 6, 7)
0 Ustawiæ filtr w uchwycie filtra w taki
sposób, aby r¹czka filtra znalaz³a siê
pod lewym, bia³ym trójk¹tem
(rys. 6,”1”).
0 Obróciæ filtr do oporu w prawo
(rys. 6,“2“), tak aby r¹czka
wskazywa³a do przodu i znalaz³a siê
pod bia³¹ lini¹ pomiêdzy dwoma
punktami (rys. 7,”3”).
5. Podstawiæ fili¿ankê(i)
(rys. 8)
0 Ustawiæ jedn¹ lub dwie fili¿anki pod
otwory filtra (rys. 8).
6. Zaparzanie espresso
3
Urz¹dzenie powinno osi¹gn¹æ tem-
peraturê robocz¹ (kontrolka tempera-
tury œwieci siê nieprzerwanie w
kolorze zielonym, rys. 1/C).
0 Obróciæ pokrêt³o (rys. 1/E) na
symbol . Woda pod wysokim
ciœnieniem bêdzie teraz t³oczona
przez kawê w sitku.
3
Proces parzenia zostaje na krótko
przerwany. Nastêpuje nawil¿anie
zmielonej kawy w celu wzbogacenia
jej aromatu. Nastêpnie proces parze-
nia jest kontynuowany.
0 Po zaparzeniu ¿¹danej iloœci
espresso nale¿y obróciæ pokrêt³o z
powrotem w lewo, do po³o¿enia “”.
3
Po ka¿dym zaparzeniu lub u¿yciu
funkcji para/gor¹ca woda, gdy
pokrêt³o zostanie obrócone w
po³o¿enie ““, resztka wody bêdzie
kierowana do korytka ociekowego.
Ka¿da kolejna fili¿anka jest
zaparzana œwie¿¹ wod¹. Dziêki temu
ka¿da fili¿anka espresso bêdzie
aromatyczna. Dlatego nale¿y
regularnie opró¿niaæ korytko
ociekowe.
7. Wyjmowanie filtra(rys. 9)
0 Wykrêciæ filtr w lewo z uchwytu.
0 Przechyliæ os³onê palca do przodu i
przytrzymaæ, dociskaj¹c j¹. Stukaj¹c
w krawêdŸ sitka usun¹æ zu¿yt¹ kawê
z filtra lub sitka (rys. 9).
0 Przep³ukaæ uchwyt sitka i sitko pod
ciep³¹ wod¹. Nie myæ uchwytu sitka
w zmywarce do naczyñ!
o
57
3
Jeœli urz¹dzenie nie jest u¿ywane
przez d³u¿szy czas, nie wkrêcaæ
ponownie filtra. W ten sposób
przed³u¿a siê ¿ywotnoœæ uszczelki na
g³owicy zaparzaj¹cej.
Tworzenie pary/spienianie
mleka (rys. 10, 11)
Gor¹ca para mo¿e byæ u¿ywana do
spieniania mleka do cappuccino oraz
do podgrzewania p³ynów.
1. W³¹czyæ urz¹dzenie
0 Nasadziæ znajduj¹c¹ siê w komplecie
koñcówkê na dyszê spieniaj¹c¹
(rys. 10).
0 W³¹czyæ urz¹dzenie za pomoc¹
w³¹cznika/wy³¹cznika (rys. 1/A).
Odczekaæ, a¿ osi¹gniêta zostanie
temperatura robocza i nast¹pi ci¹g³e
œwiecenie zielonej kontrolki
temperatury (rys. 1/C).
2. Tworzenie pary/spienianie
mleka
0 Wlaæ mleko lub podgrzewan¹ ciecz
do odpornego na wysok¹
temperaturê naczynia.
0 Zanurzyæ dyszê spieniaj¹c¹ w mleku
lub podgrzewanej cieczy (rys. 11).
0 Ustawiæ pokrêt³o (rys. 1/E),
obracaj¹c w lewo, na symbol .
Kontrolka temperatury mruga w
kolorze zielonym i urz¹dzenie
rozpoczyna wytwarzanie pary. Na
pocz¹tku z dyszy wycieknie jeszcze
kilka kropel gor¹cej wody.
Wa¿ne: Dysza spieniaj¹ca nie mo¿e
dotykaæ dna naczynia, poniewa¿
utrudni³oby to wylot pary.
0 W celu zatrzymania wylotu pary
nale¿y przekrêciæ pokrêt³o (rys. 1/E)
ponownie w prawo, w po³o¿enie ““.
0 Odstawiæ spienian¹ ciecz i ponownie
obróciæ na kilka sekund prze³¹cznik
woda/para na symbol . W ten
sposób usuwa siê z dyszy
ewentualne pozosta³oœci mleka lub
innych p³ynów. Ostro¿nie! Para jest
gor¹ca.
3
Dla uzyskania delikatnej, kremowej
pianki nale¿y najlepiej u¿yæ
sch³odzonego mleka o niskiej
zawartoœci t³uszczu.
Przyrz¹dzanie cappuccino
Wype³niæ du¿¹ fili¿ankê kawy do 1/2
lub 3/4 kaw¹ espresso. Przykryæ
kawê spienionym mlekiem. Posypaæ
na piankê niewielk¹ iloœæ kakao w
proszku.
Czyszczenie i pielêgnacja
Codzienna pielêgnacja
Zalecamy codziennie przed
pierwszym i ostatnim zaparzaniem
espresso przep³ukanie uk³adu przez
ok. 10 sekund bez kawy, aby
unikn¹æ osadzenia siê kawy. Nale¿y
w tym celu postêpowaæ jak w
przypadku przygotowania espresso,
ale nie dodaj¹c kawy.
0 Ustawiæ nastêpnie pokrêt³o (rys. 1/E)
na krótko w pozycji .
0 Zlaæ pozosta³oœci wody ze zbiornika.
Czyszczenie (rys. 12 – 16)
1
Przed ka¿dym czyszczeniem nale¿y
wy³¹czyæ urz¹dzenie i wyci¹gn¹æ
wtyczkê sieciow¹ z gniazda!
Nie czyœciæ ¿adnego z elementów
urz¹dzenia w zmywarce do
naczyñ!
0 Zmyæ wszystkie powierzchnie na
urz¹dzeniu wilgotn¹ œciereczk¹. Nie
u¿ywaæ ostrych lub szoruj¹cych
œrodków czyszcz¹cych.
0 P³ukaæ zbiornik wody co najmniej raz
w tygodniu w normalnej wodzie.
0 Od czasu do czasu czyœciæ szczotk¹
sitko na 1 fili¿ankê oraz na 2 fili¿anki.
Dysza spieniaj¹ca
0 Wyci¹gn¹æ koñcówkê dyszy
spieniaj¹cej i przep³ukaæ j¹ w
normalnej wodzie.
0 Zmyæ do czysta dyszê spieniaj¹c¹
wilgotn¹ œciereczk¹. Za pomoc¹
przyrz¹du serwisowego (rys. 1/H)
mo¿na odkrêciæ g³owicê dyszy w
o
58
celu wyczyszczenia lub usuniêcia
kamienia.
Kratka ociekowa i korytko
ociekowe
Jeœli wskaŸnik nape³nienia (rys. 1/R)
wysunie siê powy¿ej kratki ociekowej,
nale¿y opró¿niæ korytko ociekowe z
wody.
0 Proszê chwyciæ za otwory w kratce
ociekowej. Wyci¹gn¹æ kratkê
ociekow¹ i przep³ukaæ pod bie¿¹c¹
wod¹ (rys. 12).
0 W celu opró¿nienia chwyciæ korytko
ociekowe po obu stronach i
wyci¹gn¹æ je z urz¹dzenia (rys. 13),
wysuwaj¹c do przodu.
0 Œci¹gn¹æ plastikow¹ nasadkê i
przep³ukaæ oba elementy pod
bie¿¹c¹ wod¹ (rys. 14).
0 Ponownie osadziæ plastikow¹
nasadkê w korytku ociekowym.
0 Wsun¹æ czyste korytko ociekowe do
urz¹dzenia i osadziæ kratkê
ociekow¹.
Czyszczenie sitka zaparzaj¹cego
Na g³owicy zaparzaj¹cej znajduje siê
sitko zaparzaj¹ce, przez które
przep³ywa gor¹ca woda. Od czasu
do czasu nale¿y sprawdzaæ, czy
otwory sitka zaparzaj¹cego nie s¹
zatkane kaw¹.
Jeœli otwory sitka s¹ zatkane:
0 Wykrêciæ sitko zaparzaj¹ce za
pomoc¹ monety (rys. 15).
0 Wyci¹gn¹æ sitko zaparzaj¹ce i
uszczelkê (rys. 16/1) i usun¹æ
uszczelkê sitka zaparzaj¹cego
(rys. 16/2).
0 Wyczyœciæ szczotk¹ i ciep³¹ wod¹
sitko zaparzaj¹ce.
0 Przep³ukaæ uszczelkê pod ciep³¹
wod¹.
3
Jeœli urz¹dzenie ma byæ
transportowane w ujemnych
temperaturach:
0 Opró¿niæ zbiornik wody.
0 Ustawiæ pokrêt³o (rys. 1/E) w
po³o¿enie i “spuœciæ” parê z
urz¹dzenia.
Usuwanie kamienia
Jeœli espresso p³ynie zbyt wolno
przez filtr, oznacza to koniecznoϾ
usuniêcia kamienia.
Zalecamy usuwanie kamienia z
urz¹dzenia co kwarta³. Jeœli woda z
kranu jest twarda, usuwanie kamienia
nale¿y ewentualnie przeprowadzaæ
czêœciej.
3
Zalecamy stosowanie tabletek firmy
AEG do usuwania kamienia, PNC
900 195 537/7.
Wa¿ne: Przed odkamienianiem
nale¿y wyci¹gn¹æ sitko zaparzaj¹ce
(rys. 1/T) i uszczelkê sitka
zaparzaj¹cego, jak opisano w czêœci
“Czyszczenie sitka zaparzaj¹cego”
(rys. 15, 16).
Najpierw nape³niaæ zbiornik wod¹,
nastêpnie wlaæ/wsypaæ œrodek do
usuwania kamienia, nigdy nie w
odwrotnej kolejnoœci.. Nale¿y u¿yæ co
najmniej 0,5 litra wody.
Odkamieniacz nale¿y dozowaæ
zale¿nie od iloœci wody.
0 Wyci¹gn¹æ wtyczkê sieciow¹ z
gniazda i pozostawiæ urz¹dzenie do
momentu sch³odzenia.
0 Wkrêciæ filtr bez sitka.
0 Ustawiæ pojemnik o odpowiedniej
pojemnoœci pod filtrem.
0 Pod³¹czyæ wtyczkê sieciow¹ do
gniazda i w³¹czyæ urz¹dzenie.
0 Ustawiæ pokrêt³o (rys. 1/E) w
po³o¿enie i przepuúciã ok. 1/3
roztworu wody z odkamieniaczem
przez ukùad.
0 Nastêpnie wy³¹czyæ urz¹dzenie i
pozostawiæ roztwór wody z
odkamieniaczem na czas dzia³ania
ok. 10 minut.
0 Na koñcu przepuœciæ pozosta³¹
czêœæ przez uk³ad.
o
59
0 Nastêpnie starannie wyczyœciæ
zbiornik wody.
0 Nape³niæ zbiornik œwie¿¹ wod¹ i
przepuœciæ j¹ w ca³oœci przez uk³ad.
Przy silnym osadzie kamienia nale¿y
powtórzyæ jego usuwanie.
0 Po usuniêciu kamienia nale¿y
ponownie osadziæ sitko zaparzaj¹ce i
uszczelkê.
Co robiæ, gdy …
temperatura espresso jest za niska:
Przeprowadziæ zaparzanie bez
kawy mielonej, ale z sitkiem i
dozownikiem, aby nagrzaæ uk³ad.
Podgrzaæ fili¿anki.
Usun¹æ kamieñ z urz¹dzenia.
szybkoœæ przep³ywu w wyraŸny
sposób zmniejszy³a siê:
nie ubijaæ tak mocno kawy w sitku.
nie mieliæ za drobno kawy
(“œredni” stopieñ mielenia).
Usun¹æ kamieñ z urz¹dzenia.
espresso wylewa siê na bok z filtra:
upewniæ siê, czy filtr jest
prawid³owo osadzony w uchwycie.
Wkrêciæ mocniej filtr w uchwyt.
Wyczyœciæ krawêdŸ filtra z kawy.
nie wyp³ywa espresso
upewniæ siê, czy zbiornik wody jest
nape³niony i prawid³owo osadzony.
upewniæ siê, czy filtr jest
prawid³owo osadzony w uchwycie.
Upewniæ siê, czy pokrêt³o
(rys. 1/E) zosta³o obrócone w
prawo do po³o¿enia .
Nie ubijaæ za mocno kawy w sitku.
Wyczyœciæ sitko zaparzaj¹ce.
Usun¹æ kamieñ z urz¹dzenia.
s³abszy wynik zaparzania cremy:
upewniæ siê, czy w sitku jest
wystarczaj¹ca iloœæ kawy.
U¿ywaæ zawsze œwie¿o zmielonej
kawy.
Lekko ubiæ kawê mielon¹.
podczas spieniania mleka powstaje
za ma³o pianki:
U¿ywaæ zawsze œwie¿ego i
ch³odnego mleka o ma³ej
zawartoœci t³uszczu.
Wyczyœciæ dyszê spieniaj¹c¹.
przep³yw zwiêksza siê:
kawa do espresso jest za grubo
zmielona:
Upewniæ siê, ¿e w sitku jest
wystarczaj¹ca iloœæ kawy.
ekspres do kawy wy³¹cza siê w
trakcie pracy:
pompa urz¹dzenia jest wyposa¿ona
w wy³¹cznik temperaturowy
zabezpieczaj¹cy przed przegrzaniem.
Wy³¹cznik temperaturowy przerywa
pracê urz¹dzenia, gdy pracuje ono
zbyt d³ugo bez przerwy lub gdy
pompa pracuje bez wody.
Nastawiæ w³¹cznik w pozycji “Wy³”
i wyci¹gn¹æ wtyczkê z gniazdka.
Od³o¿yæ urz¹dzenie na 20 minut
tak, aby wystyg³o. Nape³niæ wod¹.
Pod³¹czyæ urz¹dzenie ponownie
do sieci i w³¹czyæ. Je¿eli
urz¹dzenie dalej nie dzia³a, nale¿y
skontaktowaæ siê z autoryzowanym
serwisem technicznym.
Dane techniczne
Napiêcie sieci: 230–240 V, 50 Hz
Pobór mocy: 1250 W
(patrz tabliczka znamionowa u
do³u urz¹dzenia.)
2 Usuwanie
Materia³ opakowania
Oddaæ karton opakowaniowy do
punktu zbiórki makulatury.
Torebkê foliow¹ z polietylenu (PE)
oraz niezawieraj¹ce FCKW
elementy piankowe mo¿na oddaæ
do punktu zbiórki lub
przetwarzania wtórnego.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76

AEG EA130 Instrukcja obsługi

Kategoria
Ekspresy do kawy
Typ
Instrukcja obsługi